print header

טעויות שימוש בחומץ סיידר תפוחים והנזקים שהן גורמות

כמו הרבה חומרים אחרים שיש במטבח שלנו, גם חומץ סיידר התפוחים הוא נוזל רב תועלת שיכול לשרת לא רק את האוכל שלנו, אלא גם את הבריאות, שגרת הטיפוח ותחומים נוספים. לרבים מהיתרונות האלו יש גם גיבויים מדעיים, אך זה לא אומר שכל שימוש שאפשר לעשות בהם הוא יעיל, או בכלל בטוח… למעשה, יש לא מעט טעויות שימוש אפשריות בחומץ סיידר תפוחים שאתם אולי לא מכירים, אך בעזרת הכתבה הזאת אנחנו נשנה את המצב הזה כדי שתוכלו להימנע מהן.

1. צריכת חומץ סיידר תפוחים טהור

כמעט כל שימוש בחומץ סיידר תפוחים שלא קשור באופן ישיר למאכלים ומשקאות שונים אך מביא אותו למגע ישיר עם הגוף צריך להתבצע עם  גרסה מדוללת של החומר. הסיבה לכך היא שהחומץ מטבע מהותו הוא נוזל חומצי, לכן במקרים מסוימים צריכתו באופן מרוכז עלולה לגרום לגירוי של הוושט ואף לנזקים שונים למערכת העיכול. לכן אם אתם רוצים לצרוך קצת חומץ סיידר תפוחים במים, הקפידו לדלל אותו ביחס של כ-2 כפות ל-350 מ"ל. כאשר שותים כך את חומץ סיידר התפוחים או עושים בו שימוש יחד עם מים וחומרים אחרים באופן חיצוני, כל הסיכון לנזקים שתוארו כמעט ונעלם. את מועד הצריכה המומלץ נציג בהמשך, כי גם זאת טעות שרבים נוטים לעשות…
 
טעויות שימוש בחומץ תפוחים: חומץ ותפוחי עץ

2. שימוש בחומץ סיידר תפוחים נקי ישירות על העור

כאמור, לחומץ סיידר תפוחים יש שימושים קוסמטיים שונים, וניתן להשתמש בו בתחליף נהדר למוצרים נגד קשקשים, אקנה ועוד. אך כפי שכבר הוסבר בסעיף הקודם, החומץ המרוכז הוא ברוב המקרים חזק מדי עבור הגוף שלנו ולכן עלול לגרום נזק ללא דילול. במקרה של העור, הסכנה העיקרית היא אדמומיות, שחיקה של תאי עור ובמקרים קיצוניים מאוד, גם כוויות כימיות קלות. לכן, בראש ובראשונה צריך לזכור לערבב מעט חומץ סיידר תפוחים בהרבה מים או חומר דומה בכל מקרה שבו מכינים תכשיר טיפוח טבעי שמכיל אותו. שנית, רצוי שתבדקו את התכשיר הזה על אזור קטן לפני שתשתמש בו על כל העור שלכם. אם יש לכם חשש בקשר להשפעת החומר, רצוי להתייעץ עם רופא עור בנוגע לנושא.

3. שתיית חומץ סיידר תפוחים לפני השינה

אם אתם נוהגים לשתות משקאות בריאות עם חומץ סיידר תפוחים או פשוט כפית מהנוזל בכוס מים, הזמן הטוב ביותר לעשות זאת הוא בבוקר. למעשה, אם עושים זאת לפני השינה הנזק שזה גורם עלול לגבור על התועלת. הסיבה לכך היא שלאחר השכיבה יש סיכון ששאריות מהנוזל ישארו בוושט, שם כאמור הן עלולות לגרום נזק אפילו אם מדובר בחומץ מדולל, מפני שזמן החשיפה של החומץ לסביבה הזו יכול להימשך כל הלילה. אם בכל זאת אתם מעדיפים מסיבה כזאת או אחרת לשתות חומץ סיידר תפוחים בשעות המאוחרות של היום, עשו זאת לפחות חצי שעה לפני שאתם הולכים לשכב במיטה. הקפדה על הכלל הזה תעזור לכם להימנע מריפלוקס קיבתי-ושטי שגורם לתחושות צרבת מציקות מאוד.
טעויות שימוש בחומץ תפוחים: אישה שותה במיטה

4. שתיית משקאות חומץ סיידר תפוחים מהכוס

ניתן להגיד הרבה דברים טובים על היתרונות הבריאותיים של חומץ סיידר תפוחים, אך הטעם החזק שלו לא מתאים בהכרח לכולם. זאת כנראה הסיבה לכך שכשאתם שותים משקאות בריאות עם התוספת הזאת או פשוט מערבבים את החומץ במים, אתם פשוט שותים אותם ישר מהכוס. למה זאת טעות שכדאי לכם להפסיק לעשות? כי בעקבות חשיפה ארוכה לחומץ סיידר תפוחים עלול להיווצר נזק לאמייל השיניים. נכון, זמן החשיפה למשקה הוא נמוך, אך הנוזל החומצי מחליש את כוחה של שכבת ההגנה הזאת וזה משהו שאפשר להימנע ממנו בקלות. כל שעליכם לעשות כדי לתקן את הטעות הוא לשתות משקאות שכאלה בעזרת קש, ורצוי גם להקפיד שלא לצחצח שיניים כ-30 דקות לאחר החשיפה אליו. הסיבה לכך היא שצחצוח שיניים במצב שבו שכבת האמייל מוחלשת מחומץ סיידר התפוחים עלול לפגוע בה ולהוביל לבעיות שיניים שונות.

5. צריכת חומץ סיידר תפוחים למרות בעיות בכליות או הליקובקטר פילורי

צריכת חומץ סיידר תפוחים לא מומלצת לכולם, ולמעשה לאנשים שסובלים מבעיות מסוימות מומלץ להימנע מצריכתו. למשל, כל סוג של מחלת כליות או גורם אחר שפוגם בתפקודן ובמערכת השתן עלול להוביל לכך שצריכת החומר הזה תזיק לגוף, במיוחד אם לא מקפידים להימנע משאר הטעויות בכתבה הזאת. גם מי שסובל מחיידק ההליקובקטר פילורי לרוב ירגיש רע לאחר צריכת חוץ סיידר תפוחים, כי החומר יוצר במערכת העיכול תנאים מושלמים לתמיכה ביכולת המסוכנת של החיידק הזה לגרום לכיב פפטי (אולקוס). כדי למנוע בעיות שכאלה ואחרות, מומלץ להתייעץ עם גסטרולוג במקרה שבו יש לכם בעיה במערכת העיכול ואתם רוצים להתחיל לצרוך חומץ סיידר תפוחים על בסיס קבוע.
טעויות שימוש בחומץ תפוחים: חיידקים

6. צריכת חומץ סיידר תפוחים מיד אחרי ארוחה

הטעות האחרונה שכדאי להיזהר ממנה היא לא מסוכנת כמו חלק מהאחרות שהוצגו עד עכשיו, אלא פשוט מהווה גישה לא נכונה לניצול יתרונות הכוכב של הכתבה הזאת. לפי מומחי תזונה רבים הזמן הטוב ביותר לצרוך משקה עם חומץ סיידר תפוחים הוא דבר ראשון בבוקר, כפי שכבר צוין, לפני כל מאכל או משקה אחר. אחת מהסיבות לכך היא שככל שהזמן עובר הגוף שלנו חווה ירידה ברמת ייצור נוזלי העיכול, שתפקידם לפרק את המזון שאנחנו אוכלים. אם צורכים חומץ סיידר תפוחים דבר ראשון על הבוקר או לפני ארוחות באופן כללי ולא אחרי, הוא בהחלט עשוי לחזק את מערכת העיכול מהבחינה הזאת ולסייע במניעת בעיות כמו כאבי בטן. יש לזכור, למרות הטעויות והאזהרות שצוינו, בשורה התחתונה חומץ סיידר תפוחים הוא כמעט כמו כל חומר אחר שיכול לסייע רבות לבריאות ולגוף, כל עוד משתמשים בו באופן הנכון. הקפידו לעשות זאת והגוף שלכם בהחלט יהיה אסיר תודה על כך!
 
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.