תחושת של תשישות קלה, החולפת לה אחרי זמן מה, היא דבר נפוץ למדי – אך מתברר שאם היא תוקפת אתכם באופן תדיר מדי או מתמשכת לאורך זמן רב, היא עלולה לנבא לכם כמה סכנות גדולות שאורבות לכם וכדאי להיות מודעים אליהן. מחקר חדש וארוך טווח שהגיע אלינו מחוקרת במחלקה לאפידמולוגיה באוניברסיטת פיטסבורג, מצא שלתחושת תשישות קשה ומתמשכת יכולות להיות השלכות רעות מאוד, ואמנם התוצאה כאן לא מעודדת אבל כדאי להכיר אותה כדי לדעת ממה להיזהר.
ד"ר ננסי דבליו גלין, פרופסורית חברה בבית הספר לבריאות הציבור של אוניברסיטת פיטסבורג, חקרה את תחום התשישות במשך שנים רבות. בתחילת דרכה היא זיהתה שלחוקרים ולעוסקים בו חסר למעשה כלי אמין שימדוד רמת תשישות. לכן בזמנים הללו היא הגדירה את התופעה בהגדרה הערטילאית: "עייפות של כל הגוף המעוגנת בפעילויות ברות כימות". באותה תקופה, כדי לבחון את רמת התשישות של אדם, החוקרים היו שואלים שאלות כלליות כמו "עד כמה עייף אתה" או "כמה חלש אתה מרגיש".
ד"ר גליין לא הייתה מרוצה מן המצב הזה בכלל: "אנחנו באמת רצינו למדוד תשישות יותר במדויק בפרויקטי המחקר שלנו" היא אומרת. לכן, עם הזמן וככל שהתקדמה בעבודתה בנושא זה, הצליחה ד"ר גלין לפתח שיטת בדיקה איכותית יותר לרמת התשישות. בשנת 2014 היא אף איגדה את כל מה שלמדה ליצירת כלי חדש שנקרא "מדד התשישות של פיטסבורג" - Pittsburgh Fatigability Scale – שזמין כיום ב-12 שפות (עברית היא עדיין לא אחת מהן). המדד הזה בנוי משאלון בן 10 שאלות המיועד למבוגרים בני 60 ומעלה. הוא ממולא בצורה עצמאית על ידי הנחקרים ובוחן את העייפות הפיזית והמנטלית שלהם בהקשר לפעילויות בעלות עצמות ואורך מוגדרים. במבחן מתבקשים הנסקרים להשיב ולדרג את תשובותיהם לשאלות כמו: "עד כמה תשוש חשת אחרי שעשית הליכה מהירה למשך שעה?" או "כמה תשוש הרגשת אחרי שצפית בטלוויזיה למשך שעתיים?".
במהלך השנים האחרונות השתמשו ד"ר גלין ועמיתיה במדד שפיתחה לעריכתם של מספר מחקרים. באחרון שבהם, שהיה רחב היקף במיוחד, שימשה ד"ר גלין כעורכת מובילה, והוא כלל לא פחות מ-3,000 נבדקים. המחקר הזה התפרסם בדצמבר 2021 בכתב העת לגרונטולוגיה (חקר ההזדקנות) - ותוצאותיו מעניינות מאוד, גם אם מעוררת חשש מה, וכעת נספר לכם כיצד הוא נערך ומה הראו הנתונים שעלו ממנו.
כך נערך המחקר שקבע: תשישות יתר יכולה להצביע על תמותה מוקדמת
ד"ר גלין ועמיתיה בדקו במחקרם אלפי משתתפים בני 60-108, כשהגיל הממוצע היה 73.5. המשתתפים ענו על שאלות הלקוחות מתוך "מדד התשישות של פיטסבורג", ודירגו את מידת התשישות מ-0 (כלל לא תשוש) עד 5 (תשוש ברמה קיצונית) בהקשר לתחושותיהם בנוגע לפעילויות מסוימת. כך שככל שהציון במדד לנשאל מסוים היה יותר גבוה – הדבר הצביע על כך שהוא סובל ממידה גדולה יותר של תשישות.
כל עבודת איסוף הנתונים על תמותה בקרב המשתתפים נעשתה עד סוף שנת 2019, כדי למנוע מצב שבו התוצאות יושפעו מהשלכות מגפת הקורונה. בנוסף המחקר גם לקח בחשבון משתנים אחרים שיכולים להשפיע על שיעור התמותה – כגון דיכאון ומצבים רפואיים אחרים. ומה היו התוצאות? החוקרים מצאו שאלו שקיבלו במדד התשישות ציון של 25 נקודות ומעלה נמצאו בסיכון גבוה פי 2.3 לתמותה ב-2.7 השנים העוקבות לסיום המחקר - מאשר אלו שציונם היה 25 או פחות.
זה אומנם נשמע מפחיד, כי הרי התוצאות מצביעות על תמותה מוקדמת בקרב אלו שהכי סבלו מתשישות, אך ד"ר גליין מרגיעה מעט ואומרת שהיא עדיין לא יכולה לקבוע בוודאות מה מידת הקשר בין תשישות למוות. "זה מאוד טריקי להבין אם זוהי הביצה או התרנגולת. האם פעילות גופנית משפיעה על התשישות, ואז אנשים נהפכים לבלתי כשירים תפקודית? או שזה בכיוון ההפוך? האם אתה תשוש, או שיש משהו שהופך אותך לתשוש ומוביל לירידה בפעילות הפיזית?".
ד"ר גליין ועמיתיה החוקרים ניסו לענות על שאלת "הביצה והתרנגולת" הזו בפרויקטים מחקריים אחרים שלהם – כמו למשל במאמר שפורסם מוקדם יותר בשנת 2021 וממנו עולה שרמות מוגברות של פעילות גופנית מובילות להפחתה במידת התשישות הפיזית. "אלו בהחלט נקודות לטובת העובדה שפעילות גופנית עשויה להיות מודל מעשי לצמצום תשישות" אומרת "דר גליין".
לדברי ד"ר סקוט קייזר, מנהל היחידה לבריאות קוגניטיבית גריאטרית במכון למדעי המוח של המרכז הרפואי פרובידנס סיינט ג'ון בסנטה מוניקה, קליפורניה, החדשות הטובות העולות מן המחקרים האלו הן שיש תקווה לאנשים מבוגרים וקשישים החווים תשישות תדירה. "זה דבר שניתן לסגל לעצמך, נכון?" הוא אומר ביחסים לאימוני ספורט ופעילות גופנית, "אם אתה לא בכושר, אתה יכול להתחיל להיכנס לכושר".
ד"ר גליין מצידה, מקווה כעת לייצר על סמך המחקרים של התוכנית פעילות לאנשים המחפשים להגביר את כושר העמידה וההתמדה שלהם. "המטרה העליונה שלי היא לתכנן התערבות של פעילות גופנית המכוונת לצמצום התשישות כך שבאמת נוכל לכמת ולזהות את הסוג, המינון והתדירות הנדרשים כדי להוריד את התשישות בקרב מבוגרים".
עוד דבר שד"ר גלייו מקווה לו הוא שמחקרה יוביל אנשי רפואה לדבר יותר על תופעת התשישות: "זה דבר שלרוב לא מקבל מענה אצל רופאים מטפלים בעת בדיקות גופניות", היא אומרת, "אנשים לא צריכים פשוט לחיות עם זה". ד"ר קייזר מוסיף שתשישות היא גם דבר שאנשים צריכים לחשוב עליו כשהם מבצעים בדיקות תקופתיות על גופם כדי להעריך את מצב בריאותם: "מצב של תשישות שמתפתח בקלות יכול להתווסף לרשימת סימני האזהרה הפוטנציאליים" הוא אומר, "ואז תדעו שזה הזמן לפעול".
אז אם אתם רוצים להתחיל להיפטר מהתשישות שלכם ולגייס אנרגיה מחודשת שתפעיל אתכם, נמליץ לכם לפתוח עם תרגילי היוגה המוזכרים בכתבה הבאה שתסייע לכם להילחם בעייפות, כמו גם ליישם את הטיפים הבאים שיתרמו לכם במאבק נגד התשישות המנטלית.
עברתם את 65? אתם לא חייבים ללכת לחדר כושר כדי להיות בריאים
חוקרים גילו מידע שיערער את כל מה שחשבתם על שמירה על הגוף בריא בגיל השלישי - מתברר שאימון בחדר הכושר יכול להזיק לגוף שלכם!
תזונת המיוקן של האדם הקדמון שתעזור לכם להילחם בכולסטרול
הסרטון הבא מסביר מהי "תזונת המיקון", היא התזונה האמתית של האדם הקדמון, וכיצד יכולה לסייע בהורדת משקל ובהפחתה משמעותית של רמת הכולסטרול.
9 עצות שגויות שכל מי שמנסה לרדת במשקל צריך להימנע מהן
לכולם יש טיפים לחלק בנוגע לירידה במשקל, אבל חשוב להכיר את העצות השגויות שעלולות להשיג את התוצאות ההפוכות...
מחקר חדש חושף את הקשר המפתיע שבין ריצה למניעת מחלת הסרטן
מחקר חדש שנערך באוניברסיטת קופנהגן חשף את הקשר המפתיע שבין ריצה ופעילות גופנית מאומצת לבין מניעת מחלת הסרטן...
בשורה לעצלנים: צריך רק 5 דקות של אימון כדי לשנות את החיים
אם אתם סובלים מלחץ דם גבוה, כדאי שתראו את הסרטון הקצר הזה, שחושף מסקנות מרתקות ממחקר על 15 אלף אנשים שיכולות לשנות לכם את החיים!
איזו בשורה טובה מביא מחקר אורתופדי חדש?
'תסמונת כאב פטלו-פמורלי' הוא מונח שנועד לתאר כאב בקדמת הברך, שמקורו במפרק הפטלו-פמורלי. למעשה, מדובר באחת ההפרעות השכיחות ביותר בברך. כיצד תסמונת הכאב הפטלו-פמורלי באה לידי ביטוי, ואיזו בשורה טובה מביא איתו מחקר ישראלי חדש?
ד״ר שוורץ מסבירה: מתי עוקרים שיני בינה והאם בכלל חייבים?
מתי כדאי לגשת לרופא השיניים ולבדוק האם יש שן בינה, איך יודעים שצריך לעקור אותה ולמה כדאי לעשות את זה כמה שיותר מוקדם? בואו לגלות את התשובות!
הידעת? 12 עובדות שישנו את תפיסתכם וישפרו את בריאותכם
בואו לגלות 12 דברים שלא ידעתם, שיראו לכם שהבריאות שלכם נמצאת כמעט לגמרי בידיים שלכם ושכה קל לטפל בעצמכם, כך שאין סיבה שלא לעשות זאת.
מתקשים להירדם בלילה? הכירו את כללי הזהב לשיפור איכות השינה
אחרי ששם לעצמו מטרה לשפר את איכות השינה שלו, המרצה והיזם הזה מרכז את כל העצות הכי טובות שיכולות לעזור לכם ליהנות משינה טובה יותר.
מה הכי כדאי לאכול בארוחת בוקר כדי להימנע מתחושת בטן נפוחה?
נפיחות בטן היא תופעה שממנה סובל אחוז ניכר מהאוכלוסייה, אבל למאיה נאור, מומחית להפרעות במערכת העיכול, יש את הטיפים שיעזרו לכם להתמודד איתה.
סובלים מכאבי דורבן? היפטרו מהם בעזרת התרגילים הפשוטים האלו
מחלת הדורבן גורמת לכאבים בלתי נסבלים בכף הרגל, במיוחד בשעות הבוקר, אך אפשר להעלים אותם לצמיתות בעזרת התרגילים הבאים שמומלצים על ידי מומחים.
זה הטיפול הטבעי שמערכת העיכול שלכם צריכה להקלה על נפיחות
רבים מתמודדים עם בעיה של נפיחויות בבטן - אך יש שורת טיפולים טבעיים שיכולים לשכך ולהעביר אותן. הנטורופתית יוכי עזיז מסבירה על כך בסרטון הבא.
בעזרת 7 תמציות הצמחים האלו תמלאו את היום שלכם באנרגיה!
אם גם אתם תשושים מלוח הזמנים הצפוף ורוצים להשיב את האנרגיה והריכוז לחייכם - אלו הן 9 תמציות צמחי המרפא האקזוטיים שהוכחו כיעילות עבור כך...
הרופאה הזאת תספר לך איך למנוע דלקת גרון - מידע חשוב לחורף!
דלקת גרון היא אחת ממחלות החורף השכיחות ביותר בקרב רבים, בייחוד אצל ילדים. בסרטון הבא תלמדו כל מה שאתם צריכים לדעת עליה, כולל איך למנוע אותה...
שמרו על הגב שלכם והגנו עליו מגיבנת בעזרת 7 טיפים חשובים
עקשת יציבתית זה סוג הגיבנת הנפוץ ביותר, הן בקרב צעירים והן בקרב מבוגרים, ולמרבה המזל יש מה שניתן לעשות כדי להיפטר מהמצב המעיק.
מחקר חדש הראה מה 3 הדברים החשובים למי שרוצה להגיע לגיל 100
חוקרים בדקו מה באמת עוזר להגיע לגיל 100, והתשובה תפתיע אתכם - זה הרבה יותר ממזל וגנטיקה, וזה תלוי בהרגלים שלכם יותר ממה שאתם חושבים...
מדוע כדאי לתרגל יוגה? מתברר שזה עושה פלאים לגוף ולמוח...
לתרגול יוגה הייתה מאז ומתמיד תדמית של פעילות שעושה טוב לגוף ולמוח, אך האם זה באמת נכון? הסרטון הזה יגלה לך את התשובה...
יכול להיות שהשמן הנפוץ הזה יכול לעזור לטפל בדלקת מפרקים...
מתברר שבמקום לצרוך תרופות יקרות עם תופעות לוואי נגד דלקת מפרקים או להוסיף לתזונה מאכלים שונים, מספיק למרוח על המקום הכואב מהשמן הנפלא הזה...
טיפ המקלחת החכם של הרמב"ם שיעזור לכם לשמור על הבריאות
כולנו עושים מקלחת באופן יומיומי, אך לד"ר גיל יוסף שחר מהמרכז לרפואת הרמב"ם יש בשבילכם טיפ עוצמתי שיכול להפוך כל מקלחת לבריאה ומועילה יותר
4 אגוזי קשיו ביום יכולים להועיל מאוד לגוף ב-9 דרכים שונות!
אם עד היום נמנעתם מאגוזי קשיו בגלל המחיר, הגיע הזמן שתגלו עד כמה אפילו כמות קטנה שלהם מועילה לבריאותכם – אחרי הכתבה הזו לא תתעלמו מהם יותר!
מונוסודיום גלוטמט: רובנו נזהרים ממנו, אבל מדוע הוא מסוכן?
ודאי שמעתם לא פעם שעליכם להיזהר ממונוסודיום גלוטמט, אבל האם שאלתם את עצמכם פעם מדוע? הסרטון הבא יעשה לכם סדר ויסביר מהי הסכנה שטמונה בו.
צריכה מופרזת של 10 המזונות האלה עלולה להפוך אותם למסוכנים
כולנו רוצים להעשיר את התפריט היומי שלנו במזונות בריאים ומזינים, אך לעתים אנו לא מודעים לסכנות - המדריך הבא יעשה לכם סדר
זהירות לא להגזים: 7 מזונות על שלא כדאי לאכול יותר מדי מהם
7 המזונות האלה הוכתרו כ"מזונות על", אך האם זה אומר שיש לצרוך מהם כמה שיותר? התשובה היא לא, ואתם עומדים לגלות בדיוק למה...
הכירו 10 הרגלים שגורמים לכם לכאבים בגב התחתון והפסיקו אותם
אולי אתם לא יודעים זאת - אבל 10 הפעולות השגרתיות וההרגלים היומיומיים האלו גורמים לכם לכאבים בגב התחתון. בואו לגלות מה הם וכיצד להפסיק אותם....
למאכלים הנפלאים האלה יש את הכוח לשפר את זרימת הדם והבריאות
זרימת דם תקינה היא דבר חשוב מאין כמוהו, וכדי לשפר אותה וליהנות מבריאות איתנה, מומלץ לאכול את 12 המאכלים הנפלאים הללו.
באילו מאכלים יש יותר שומן רווי? מידע בריאותי חשוב ומפתיע!
שומן רווי יכול להזיק לגוף ולכן יש למתן בצריכתו. אך האם אתם יודעים באילו מאכלים יש יותר שומן רווי מבאחרים? הכנו לכם סוג של חידון קצר והסברים...
דוב, אריה, זאב או דולפין – מה חיית השינה שלכם אומרת עליכם?
רופא השינה ד"ר מייקל ברוס סיווג את נחקריו ל-4 קבוצות על פי הרגלי ומנהגי השינה שלהם. גלו לאיזו קבוצה אתם שייכים ומה סדר היום המומלץ עבורכם.
10 המאכלים המומלצים ביותר לשמירה על בריאות העצמות שלכם
העצמות שלנו הן אבני הבניין של הגוף שלנו - ולכן לא כדי לתת להן להישחק ולהדלדל. הבטיחו את בריאות העצמות שלכם בעזרת צריכת 10 המאכלים הבאים...
גם לכם יש כתמי שמש? גלו מידע נחוץ על התופעה בסרטון קצרצר
גם לכם יש כתמי שמש או כאלו שנוצרו לאחר ניתוח או בעת היריון? הם סוגים של תופעה בשם היפר-פיגמנטציה, ועל כל זאת ועוד תשמעו מהמומחית שבסרטון הבא
גלו האם הכלב או החתול שלכם בריא בעזרת שיטה פשוטה ומפתיעה
רוצים לדעת האם הכלב או החתול שלכם מרגיש טוב? הביטו בצואה שלו ואבחנו אותה בעזרת המדריך הבא שיעזור לכם לשמור על חיית המחמד שלכם.
כדאי לדעת: כמה כושר כדאי לעשות בכל גיל ותקופה בחיים?
יש כמה הנחיות חדשות שכדאי להכיר בנוגע לכמות וסוג הפעילות הגופנית המומלצת עבור כל שכבת גיל, ותתפלאו לגלות שאתם לא חייבים רק להרים משקולות...
המגפה השקטה: איך מתמודדים עם השמנת יתר בקרב ילדים מתבגרים?
השמנת יתר הופכת לנפוצה יותר ויותר בקרב בני הדור הצעיר, שגדלים לתוך עולם של מזון משמין, פיתויים והרגלי חיים בעיתיים - איך אפשר לעזור להם?
בצל נגד עגבנייה: מה מומלץ לאכול כדי למנוע בריחת סידן?
מחקרים רבים בוצעו על פירות וירקות שעוזרים להגן על עצמות הגוף מבריחת סידן ולמנוע שברים, אך אילו מאכלים נמצאו כטובים ביותר? צפו בסרטון וגלו...
8 תרגילי הכושר האלו יעזרו לך לחזק מנגנון חשוב במיוחד בגוף
כדי ששרירי הגוף שלכם יהיו יציבים עליכם לטפח את מנגנון הפרופריוספציה - גלו מהו המנגון הזה ואילו תרגילים תורמים לחיזוקו
כך תתגברו בדרך טבעית על החיידק הנפוץ והמסוכן שגורם לאולקוס
קל מאוד להתעלם מהתסמינים של ההליקובקטר פילורי עד שהמצב מחמיר ומתפתח לאולקוס ואף סרטן בקיבה. כך תזהו אותו ותטפלו בו בדרכים טבעיות.
שייק הבוקר הנהדר הזה ישמור אתכם שבעים ויעזור לרדת במשקל
הכירו את השייק שיספק לכם את כל הצרכים התזונתיים לארוחת הבוקר ויגרום לכם להרגיש שבעים, לשרוף קלוריות ולרדת במשקל - והוא גם קל מאוד להכנה.
10 דברים נהדרים שקורים לגוף אחרי שמתחילים להיכנס לסאונה...
כמעט בכל מכון כושר שמכבד את עצמו יש סאונה, אך האם אתם נוהגים להשתמש בה? אם לא, אתם עומדים לגלות 10 סיבות טובות להתחיל לשבת יותר בסאונה.
7 אמבטיות נפלאות שינקו את גופכם מרעלים מזיקים בצורה טבעית
בכל יום אנחנו נחשפים לחומרים מזיקים שחודרים לגופנו ונשארים בתוכו, אך עם 7 האמבטיות הנפלאות והטבעיות האלה, תוכלו לנקות את גופכם מרעלים.
אמרו שלום לעור הרפוי וחזקו את הזרועות עם 7 תרגילים יעילים
רבים מאיתנו חשים מבוכה מהדלדול שניכר בעור הזרועות שלנו עם השנים, ולעיתים מתקשים להיפטר ממנו. 7 התרגילים הבאים יעזרו לכם להתגבר על הבעיה.
מתעוררים עם סוכר גבוה? יתכן שזה לא קשור למה שאכלתם אתמול...
מתעוררים עם רמות סוכר גבוהות? יתכן שאתם סובלים מתסמונת השחר, וזה לאו דווקא קשור למה שאכלתם בערב שלפני. היכנסו וגלו איך להתמודד עם זה נכון.
נוטלים אנטיביוטיקה? אלו המאכלים שחשוב לשלב במהלך הטיפול
בעת נטילת אנטיביוטיקה, הקיבה והמעיים עלולים להינזק בגלל פגיעה בחיידקים מזיקים ומיטיבים כאחד, ולכן חשוב לדעת אילו מאכלים יאזנו את המצב.
סובלים מכאבים בקרסול? כדאי מאוד שתלמדו מהפיזיותרפיסטית הזו
יש לנו מורה נהדרת עבורכם; פיזיותרפיסטית מוסמכת שתדגים בפניכם בסרטון הבא תרגילים קלים לביצוע עבור שיפור יציבות הקרסול וטיפול בכאבים!
הרצאה מרתקת על הווירוס הקטן שמנצח היכן שהאנטיביוטיקה נכשלת
העתיד בו יש מחלות וחיידקים העמידים לאנטיביוטיקה כבר ממש כאן, אך לאחרונה גילו וירוס מיוחד המסוגל לתת מענה יעיל במקומות בהם האנטיביוטיקה נכשלת
מפתיע: מהו הטיפ החשוב ביותר למניעת הזדקנות העור שלכם?
לפי רופאי עור ומחקרים מהשנים האחרונות, הדבר החשוב ביותר שאתם יכולים לעשות כדי לשמור על העור, הוא פשוט, זמין וזול הרבה יותר ממה שאתם חושבים...
רופא מומחה מסביר על בדיקה חדשה וחשובה לבחינת ביצועי המוח
ד"ר דוד אוריון, מומחה לנוירוכירורגיה ומצנתר מוח, מסביר בסרטון הבא על בדיקה חדשה וחשובה שיכולה להגיד לנו משהו חשוב מאוד על המוח שלנו...
10 דברים שכדאי לעשות כדי ליהנות מיום שלם ללא נפיחות בבטן
נפיחות בחלל הבטן היא תופעה נפוצה, ואם אתם מעוניינים לא לסבול ממנה באף חלק של היום, תרצו להכיר את ההמלצות התזונתיות הבאות!
2 ציפורים במכה אחת: ניתוח הגדלת חזה שגם מפחית שומן בבטן!
הגדלת חזה בשומן עצמוני זה ניתוח שיכול להגדיל את נפח החזה ובה בעת להקטין את כמות השומן בבטן או בירכיים, אך חשוב תדעו מה הסכנות שכרוכות בתהליך
מה אתם יודעים על הוויטמינים הנפוצים? הנה כל המידע החשוב
ויטמינים הם מהחומרים החשובים ביותר לגופנו, וזה דבר ידוע ומוסכם. אספנו עבורכם 10 כתבות שיכירו לכם יותר טוב את סוגי הוויטמינים השונים הקיימים.
תפסיקו הכול! מתברר שאתם אוכלים שיבולת שועל לגמרי לא נכון!
הגיע הזמן שתכירו את 7 הטעויות הנפוצות שאתם עושים עם שיבולת שועל, כך שתוכלו להתחיל כל בוקר עם מנה בריאה ומזינה שתעשה לכם רק טוב מכל הבחינות.
יתכן שמזון העל הזה חמק מהתודעה שלכם, אך היום תזכו להכירו...
ישנם צמחים רבים בעולם בעלי יתרונות בריאותיים מדהימים, אך מעט יכולים להתחרות במזון העל הייחודי - האמרנט - בעל הסגולות הבריאותיות הנפלאות.
לשנת לילה טובה יותר: האזינו ויישמו את עצותיו של המומחה הזה
האזינו לפודקאסט המרתק עם הרופא וחוקר המוח שיענה על שאלות רבות בנוגע לשינה וייתן לכם טיפים יעילים לשינה ערבה במיוחד
זה מה שעליכם לעשות ברגע שבו מתחילים לכם כאבים בגב התחתון!
אם סבלתם בעבר מכאבי גב תחתון או שאתם מכירים אדם שמתמודד איתם, כדאי מאוד לראות ולשתף את הסרטון הזה!
בלי לצאת מהמיטה: 5 תרגילי יוגה שתוכלו לעשות בעודכם בסדינים
כך תוכלו להירגע, לעשות כושר, לשפר את הבריאות והמראה שלכם ולהישאר במיטה - הכירו את 5 תנוחות היוגה לשינה טובה שמבוצעות על המזרן בחדר השינה
הילד שלך נמוך ביחס לסביבתו? אולי זה בגלל סיבה מפתיעה...
ילדכם נמוך יותר מבני כיתתו או משפחתו? בסרטון הבא תקבלו את כל המידע הנחוץ - מהו קצב גדילה תקין, על מה עיכוב שלו עלול להעיד וכיצד מטפלים בכך.
במקום לקנות גלידה, הכינו אותה בבית בעזרת 9 המתכונים האלו
אם עד היום הסתפקתם בגלידה תעשייתית, אתם חייבים להכיר את המתכונים הפשוטים האלה לגלידות בריאות וטעימות במיוחד שניתן להכין בבית תוך מספר דקות!
40 שאלות משעשעות ומפתיעות לחיזוק הקשר בין הורים וילדים
שאלו את 40 השאלות הבאות והקשיבו לתשובות של הילדים שלכם – תוכלו לגלות עליהם דברים שאפילו אתם לא ידעתם, וזו תהיה פעילות מהנה ומעשירה לכולם!
למאכלים הנפלאים האלה יש את הכוח לשפר את זרימת הדם והבריאות
זרימת דם תקינה היא דבר חשוב מאין כמוהו, וכדי לשפר אותה וליהנות מבריאות איתנה, מומלץ לאכול את 12 המאכלים הנפלאים הללו.
מתלבטים אם לתפוס תנומת צהריים? גלו עד כמה היא מועילה לנו...
אם גם אתם מתלבטים לפעמים האם לסדר לעצמכם תנומת צהריים טובה או להמשיך לעבוד - שימו לב ל-9 היתרונות הבריאותיים שתנומה כזו יכולה להעניק לכם.
6 מתכונים למרקי חורף נפלאים שהמשפחה שלך תשמח לטעום
בימים בהם הגשם מתדפק על החלון, אין דרך טובה יותר להפיג את הקור מאשר עם קערת מרק טעימה. חממו את לבכם החורף עם 6 המתכונים הנהדרים הבאים...
גלו 12 דרכים להבטיח ששלפוחית השתן תישאר בריאה לאורך שנים
שלפוחית השתן היא איבר חשוב שלרוב מתעלמים ממנו עד שמופיעות בו בעיות - כדי למנוע אותן מראש כדאי שתיישמו את 12 העצות הבאות לשמירת השלפוחית...
בעזרת הטיפים האלה הילדים שלכם יתכוננו למבחנים טוב יותר
פעמים רבות ילדים נכשלים בבחינות לא משום שלא הקשיבו בכיתה, אלא פשוט משום שלא למדו בדרך הנכונה. לכן מומלץ שתכירו להם את הטיפים הבאים...
10 הרגלי תזונה וחיים שמזיקים לכליות שלכם וחשוב להימנע מהם
הכליות הן זוג איברים חיוני מאוד לגופנו ולכן חשוב לשמור עליהן. 10 ההרגלים היומיומיים האלה עלולים להזיק לכליות וחשוב שתימנעו מהם ככל הניתן.
24 שירים מקסימים שנלקחו מהספרים שהילדים שלך הכי אוהבים
רבים משירי הילדים האהובים ביותר נלקחו מספרים או קיבלו מהם השראה, ותוכלו להשמיע לילדיכם את 24 השירים הבאים לפני קריאת הספרים או בסיומם.
בעזרת הטריק הפשוט הזה תכינו תפוחי אדמה אפויים במרקם מושלם
איך מקבלים מנת תפוחי אדמה אפויים שהיא לא רק טעימה, אלא גם במרקם המושלם? בסרטון הבא תגלו טריק נהדר לכך, ובונוס נהדר - מסר מעצים לחיים.
עסו את הנקודות האלה מדי יום כדי להקל על בעיות בשתן ובכליות
אם אתם סובלים ממתן שתן תכוף, קושי במתן שתן, דלקת בכליות או אי ספיקת כליות, 8 נקודות הלחיצה האלה יעזרו להקל על הבעיה שלכם.
נטילת התרופות האלה מעלה באופן משמעותי את הסיכוי לשבץ!
תרופות נגד צרבת נמצאות בשימוש כבר שנים רבות, אך מחקר חדש מצא שעלול להיות קשר בין נטילתן ובין סיכון מוגבר ללקות בשבץ.
עוגת הגבינה הזו כל כך טעימה, ואין בה אפילו גרגר סוכר!
מחפשים קינוח חלבי מושלם שתוכלו לנשנש אחר הצהריים או להגיש לאורחים? נסו את המתכון הזה לחיתוכיות גבינה ושוקולד ללא סוכר - פשוט תענוג!
לא יעזור להרים את הקול: 10 דרכים לחינוך ילדים בלי צעקות
זה קרה שוב; הילדים עשו דבר מה רע, אתם צעקתם ולאחר מכן הרגשתם רע עם עצמכם... כדי להפסיק את המנהג המזיק הזה, הכירו את 10 הטיפים הבאים.
אחרי שתקראו את הכתבה הזאת גם אתם תתחילו לעסות את האוזניים...
מעטים מכם כנראה ידעו שלעיסוי אוזניים בנקודות לחיצה יש יתרונות בריאותיים שכאלה! בואו לגלות מה יקרה אם תעשו זאת כל יום ואיך לערוך עיסוי לעצמכם
הילדים צועקים או מקללים? אלה 10 הפתרונות שכדאי ליישם
כאשר ילדים צעירים עוברים תקופה קשה הם עלולים להתפרץ ולהשתמש באלימות מילולית, ו-10 השלבים הבאים יעזרו לכם לפתור את הבעיה ביעילות וברגישות.
הגודל לא קובע: הכירו את היתרונות של אכילת הדגן הקטן בעולם...
בדרכו השקטה הגיע לארצנו קמח הטף - טעמו אגוזי, והוא אוצר בתוכו סגולות בריאותיות מדהימות. למדו על הדגן העתיק שמכיל יותר ברזל וסידן מכל דגן אחר
חוכמת המזרח: 4 דברים שעוזרים להתמודד עם גב תפוס וכאבי גב
כולם מכירים את הכאב וחוסר הנוחות שגורם גב תפוס, אבל לא את העצות והטיפים לטיפול בבעיה באופן טבעי שיחשוף בפניכם המומחה הזה.
בעזרת 8 התרגילים האלה אפשר למנוע כאבי גב בשל ישיבה ממושכת
רובנו התרגלנו ביומיום לצורת ישיבה מזיקה הגורמת לכאבי צוואר, כתפיים וגב. 8 התרגילים הבאים יסייעו לכם באימון הגוף לצורך תיקון צורת ישיבה זו.
11 יתרונות נהדרים של אגוז מוסקט שיעזרו לגוף ולנפש שלכם
לאגוז מוסקט יש יתרונות בריאותיים מדהימים שיפתיעו אתכם במיוחד, כמו ה-11 שאספנו עבורכם. אם עדיין אין לכם אותו בבית - אתם כנראה תקנו אותו עכשיו...
10 דברים שאכילת שקדים תורמת לבריאות הגוף ולאריכות הימים
רק לאחר שתכירו את יתרונותיו הבריאותיים של השקד תבינו למה הוא אחד ממוצרי המזון המבוקשים ביותר שקיימים בעולם...
המטפל הזה מציג תרגיל לשיפור היציבה שכל אחד יכול לעשות!
התרגיל הפשוט שאתם עומדים להכיר בעזרת הסרטון הבא מומלץ בחום לכל מי שמתקשה להקפיד על יציבה נכונה, ללכת זקוף ולשמור על גב ישר.
צעד אחר צעד: 10 מדריכים לציור חיות מקסימים עבור כל גיל
בעזרת 10 המדריכים הפשוטים האלה ילדיכם הקטנים יוכלו ללמוד איך לצייר בעלי חיים עם טכניקה נכונה ויעילה. הם ייהנו מאוד מהפעילות היצירתית הזו!
6 סוגי עוגות פשוטות ונפלאות שתוכלו להכין במהירות ובקלות
הכירו 6 עוגות קלות ומהירות להכנה שתוכלו להכין לכל המשפחה או כשתרצו להתפנק עם עוגה נפלאה בלי לעבוד קשה במיוחד...
ידעתם שאכילת שמיר מעניקה לגוף את 10 היתרונות החשובים האלה?
הוא משמש כעשב תיבול נהדר למרקים ולסלטים, ומתברר שיש לו גם שלל יתרונות בריאותיים - הכירו את הסגולות הרפואיות המדהימות של צמח השמיר!
אלו הם תחליפי הסוכר המומלצים והבריאים ביותר שכדאי לנסות
כדי להפחית את צריכת הסוכר לא צריך להימנע ממתוק, אלא רק לדעת איך לצרוך אותו נכון. גלו את כל מה שאתם צריכים לדעת על תחליפי הסוכר הקיימים כיום.
מה הקשר בין צריכת סוכר גבוהה לסוכרת? שאלה חשובה לבריאות!
האם צריכת סוכר היא הגורם היחידי שעלול לסכן אתכם בסוכרת? האם גם סוכר פירות מסוכן? האם ממתיקים מלאכותיים עוזרים למנוע סוכרת? התשובות במאמר הבא...
הכירו את המאכלים המומלצים לשמירת בריאות כל אחד מאיברי הגוף
במפה האינטראקטיבית המיוחדת הזו איגדנו לכם כתבות על מאכלים המסייעים לשמירה על איברי הגוף השונים. הצביעו על איבר וגלו אילו מאכלים מועילים לו...
6 מתכונים לעוגיות מלוחות שייגרמו לכם לוותר על כל חטיף קנוי
אספנו עבורכם 6 מתכונים אהובים ומיוחדים של מיטב בלוגריות הבישול שברחבי הרשת, שיגרמו לכם להתמכר בכל טעם מחדש - מומלץ להכין לכל המשפחה!
העסיקו את הילד עם 6 פעילויות יצירה נהדרות מחומרים שיש בבית
מחפשים איך להעסיק את הילדים בדרך יצירתית ומהנה? אתם מוזמנים לערוך איתם פעילויות יצירה משותפות, מחומרים שכבר יש לכם בבית!
8 דברים חשובים ששינה מספקת מחזקת בגופם של ילדים קטנים
ידוע שילדים צריכים לישון טוב על מנת שיתפתחו בצורה תקינה, אך יפתיע אתכם לגלות עד כמה! הכירו גם את שעות השינה המומלצות עבור ילדים לפי גילם.
הגיע הזמן להבין איך בחירות המזון משפיעות על הגוף והבריאות
היום יש כל כך הרבה סוגים של מאכלים זהים – כל מיני סוגי חלב, לחם, קמח ועוד... מה ההבדל בין כולם? הכתבה הזו תענה לכם על השאלה...
כתוב תגובה
תוכן התגובה:
שם מלא: