1. אתם לא מגישים לעצמכם את גודל המנה הנכון
כמה שיבולת שועל צריך לאכול על הבוקר? הכמות הנכונה לתזונה בריאה היא כוס אחת מבושלת של שיבולת שועל. בכמות שכזו יש כ-155 קלוריות, 27 גרם פחמימות ו-4 גרם סיבים, אך אתם לא צריכים לסיים פה את ארוחת הבוקר שלכם. תוסיפו לעצמכם גם ביצים קשות בצד או הוסיפו לדייסה עצמה כמה פירות או אפילו טחינה – זה ימלא אתכם יותר וגם ישלב בארוחת הבוקר שלכם חלבונים וקצת יותר סיבים.
2. אתם מכינים שיבולת שועל רק עם מים
אם אתם אוהבים את הטעם של שיבולת השועל כפי שהיא עם מים, אין עם זה שום בעיה כמובן, אך אל תחששו להתנסות בתוספות של חלב מסוגים שונים. חשוב עם זאת לזכור שכל סוג של חלב מוסיף כמות שונה של קלוריות למנה. לדוגמה, כוס אחת של חלב שקדים לא ממותק מוסיף כ-37 קלוריות, לעומת כוס של חלב סויה או חלב פרה 1%, שמוסיפים קצת יותר מ-100 קלוריות. אם אתם מעוניינים בתוספת חלבון, כדאי לכם עם זאת כן לשקול חלב סויה או פרה.
3. אתם לא צורכים מספיק חלבון עם שיבולת השועל
בכל ארוחה צריך להיות איזון בין כמות הפחמימות, החלבון והשומן, ובארוחת הבוקר חשוב מאוד לצרוך חלבון. שיבולת השועל נחשבת לפחמימה מורכבת, ותוספת של פירות היא למעשה תוספת של פחמימה, אך מומלץ כאמור לשלב מקורות חלבון שונים, לפי הטעם, כמו חלב סויה או פרה, או טחינה, או ביצה כתוספת בצד. אפשר אפילו להוסיף אבקת חלבון לשיבולת השועל, כשתוכלו לנסות טעמים שונים שמשתלבים בה היטב, כמו למשל חמאת בוטנים – לרוב 2 כפות אבקת חלבון יהיו מספיקות, אך זה תלוי מוצר. גם אגוזים, חמאת אגוזים או זרעים שונים יוכלו לשדרג את מנת החלבון שתקבלו עם קערת שיבולת השועל שלכם.
4. אתם מוסיפים סוכר בעזרת תוספות שאינן בריאות
על אף שהמלצנו על חמאת אגוזים לדוגמה, יש סוגים שונים שלה שיכולים להכיל כמויות מוגזמות של סוכר, וכך גם פירות יבשים ממותקים. כמובן שגם סוכר חום, סירופ מייפל או דבש נחשבים לתוספות סוכר, וכך למעשה לתוספות של קלוריות, וחשוב לזכור ששיבולת השועל היא בעצמה מנה שבעיקרה מכילה פחמימה. לכן, כדי לשמור על איזון, דאגו להוסיף לקערת שיבולת השועל שלכם מוצרים שמכילים כמה שפחות סוכר וכמה שיותר סיבים, כמו לדוגמה בננה, פירות יער, קינמון או אגוז מוסקט טחון בכמות קטנה.
5. אתם עומדים מעל לגז ומחכים לשיבולת השועל שתהיה מוכנה
אתם לא חייבים לבזבז זמן בערבוב שיבולת השועל בזמן שהיא מתבשלת – אל תדאגו, היא לא תישרף. על אריזת שיבולת השועל תוכלו לראות את הסוג שלה, וכך תדעו כמה זמן צריך לבשל אותה. לדוגמה, שיבולת שועל בחיתוך פלדה (Steel-cut) צריכה 20-30 דקות, בעוד ששיבולת שועל לגרנולה או קוואקר (rolled oats) צריכה לרוב רק 5 דקות בישול. אך האמת היא שבכלל לא חייבים להכין שיבולת שועל על הגז, כי אפשר גם לחמם אותה במיקרוגל, וזה לא באמת משנה את ערכה התזונתי כפי שאתם אולי מאמינים. אם רשום על האריזה "שיבולת שועל להכנה מהירה", מספיק ברוב המקרים לחמם אותה במיקרוגל למשך 1-2 דקות.
6. אתם אוכלים רק סוג מסוים של שיבולת שועל כי אתם מאמינים שהוא בריא יותר
כאמור יש סוגים שונים של שיבולת שועל, אך באופן כללי, כולם די דומים מבחינת הערכים התזונתיים שבהם. היצרנים בוחרים להכין את שיבולת השועל בצורות שונות, וזה אכן משפיע על המרקם של המנה, אך פחות על הטעם והערך התזונתי. לכן, פשוט בחרו בסוג המועדף עליכם ואל תחששו. ההבדל היחידי שאתם צריכים לשים עליו דגש הוא כשמדובר בשיבולת שועל להכנה מהירה שמגיעה עם תוספות – זו מכילה לא רק תוספת של פירות, אלא גם של סוכר.
7. אתם אוכלים רק שיבולת שועל חמה
שיבולת שועל היא דגן שנהוג לאכול כשהוא חם, אך אתם תתפלאו לגלות עד כמה טעים ובריא השילוב של שיבולת שועל עם יוגורט למשל, גם אם אחסנתם אותה במקרר למשך זמן מה. למעשה, אם תשלבו שיבולת שועל עם חלב, יוגורט יווני וכמה תוספות שאתם אוהבים ותשאירו את הכול במקרר למשך הלילה, שיבולת השועל תספוג את הנוזלים, תתרכך ותקבל מרקם שמושלם לאכילה, גם כשהמנה קרה. היתרון זה שלא תצטרכו להקדיש זמן להכנת מנת שיבולת השועל שלכם בבוקר, כך שתוכלו פשוט לשלוף את הקערה מהמקרר, לאכול זריז ולצאת מהבית. נסו את זה אם אתם מרגישים שאין לכם זמן להכין שיבולת שועל מדי בוקר.
מחפשים ארוחת בוקר בריאה, טעימה ונטולת סוכר, שתוכלו להכין במהירות? מצאנו עבורכם את המתכון המושלם, ואתם תופתעו מכמה הוא פשוט ומצוין! עם 2 דקות הכנה ו-5 דקות בישול, תקבלו דייסת שיבולת שועל חלומית שתרצו לאכול גם בהמשך היום.
רכיבים לדייסת שיבולת שועל לסוכרתיים:
אין כמו לפתוח את היום עם ארוחת בוקר טעימה ומזינה! הכיף הגדול במתכונים עם שיבולת שועל הוא זמן ההכנה הקצר, 5 דקות והכל מוכן. ומה מיוחד בדייסה הזו? שהיא שוקולדית, טעימה למדי ונטולת סוכר! בנוסף, בזכות אבקת הקקאו שיש בה, היא מלאה בסגולות בריאותיות כמו הורדת לחץ דם, שיפור תפקוד מוחי וחיזוק המערכת החיסונית, והבננות שבה הן פצצת אנרגיה לתחילת היום. אז קדימה, למה אתם מחכים? לכו להכין אותה!
רכיבים לדייסת שיבולת שועל עם קקאו:
אין כמו לפתוח את היום עם מנה טעימה ובריאה שלא דורשת מאמץ כלל, כמו עם מתכון שיבולת שועל עם יוגורט ואבקת תה המאצ'ה, שהוא הפתרון הטוב ביותר שתוכלו לבקש. נסו ותהנו!
מקור תמונה:
pinterest
רכיבים לשיבולת שועל עם מאצ'ה:
מחפשים מנה טעימה וקלילה שתוכלו להכין תוך 10 דקות בלבד? הכירו את דייסת פירות היער, התפוזים והתאנים, שמכילה מגוון יתרונות הבריאותיים הגלומים במרכיביה, כמו חיזוק מערכת חיסונית חלשה וטיפול בעצירויות או אפילו בכאבי גרון. אז פנו כמה דקות מיומכם כדי לאכול דייסה טעימה, ובעיקר בריאה במיוחד, שתחזק את גופכם!
מקור תמונה:
bbcgoodfood
רכיבים למתכון לדייסת פירות יער, תפוזים ותאנים:
לא רק שהדייסה הזו מזינה, נימוחה ומשביעה במיוחד, לתפוחים שבה יש גם יש יתרון בריאותי חשוב. במחקר שנערך על קבוצת משתתפים שאכלה פחות מתפוח ביום, לעומת קבוצת משתתפים שאכלה תפוח אחד או יותר, נמצא כי האחרונים היו בסיכון מופחת לחלות בסוגים שונים של סרטן. לכן המנה הזאת היא דרך נהדרת להתחיל כל בוקר עם מנה של בריאות וטעם מפנק!
מחפשים מנה חורפית בריאה ומרעננת במיוחד? הכירו את דייסת פירות ההדר המתוקה והנהדרת הזו, שתהפוך כל יום קר למושלם! בזכות שילוב נהדר בין קלמנטינות ואשכולית, לא רק שתיהנו מטעמם הנפלא של פירות החורף, אלא גם תזכו לשלל יתרונות בריאותיים כמו גם לחיזוק המערכת החיסונית של גופכם. גם לגרעיני החמנייה, המוסיפים טעם לדייסה, יש סגולות נפלאות כגון שמירה על בריאות הלב, ולכן זהו פשוט המתכון המושלם עבורכם. אז קדימה, הכינו אותו לכל המשפחה!
מקור תמונה:
bbcgoodfood
רכיבים למתכון לדייסת פירות הדר:
כתוב תגובה
תוכן התגובה:
שם מלא: