print header

איך לטפל בפריחה בעקבות לחץ ולמנוע אותה

האם חוויתם פעם תגובה אלרגית בעור בדיוק כשמצאתם את עצמכם במצב מלחיץ או מאתגר, או מיד אחרי אחד כזה? אם כן, סביר להניח שלא מדובר כלל באלרגיה, אלא החוויה עצמה היא זו שגרמה לכם לפתח פריחה פתאומית. חלקכם כבר מודעים לכך וחלקכם לא, אך לחץ אכן יכול לגרום לפריחה בכל מקום בגוף, ולפעמים קשה להבדיל בינה לבין פריחה שמקורה באלרגיה. אז למה בעצם אנחנו סובלים מפריחה במצבי לחץ ואיך אפשר לטפל בה ולמנוע אותה? כל זאת בכתבה הבאה.
 
פריחת לחץ: יד עם פריחה

מה זה פריחת לחץ?

אף על פי שלרבים מכם אולי קשה לקבל את העובדה שהמצב הנפשי שלכם משפיע על מצבכם הפיזי, רופאים כבר יודעים זאת מזמן – לחץ הוא בעל השפעה מידית על מספר רב של תפקודים בגוף, כשהוא מדכא את תהליכי העיכול, פוגם ביכולת החשיבה והריכוז, מונע שינה, מגביר לחץ דם ועוד...
 
פרט לכל אלה, לחץ גורם גם להתפרצות של פריחה, שיכולה להופיע בכל מקום בגוף ואף להידמות לסדרת עקיצות חרקים או תגובה אלרגית. הבליטות שמופיעות על העור מגרדות ואדומות, ויש אנשים שגם חווים תחושת צריבה או עקצוץ באזור שבו יצאה הפריחה. אם אתם כבר סובלים מבעיות כרוניות בעור, כמו פסוריאזיס, אקזמה או רוזציאה, הלחץ עלול להחמיר את התסמינים שלהן. יתרה מכך, נשים פגיעות יותר לסוג זה של פריחה, וכך גם אנשים בין הגילאים 30-50.
פריחת לחץ: אישה מסתירה את פניה בידיה ומעליה ידיים

איך לטפל בפריחה בעקבות לחץ?

ברוב המקרים, פריחת לחץ היא לא סיבה לדאגה, אך היא כן יכולה להיות לא נעימה, ולעיתים אף להשפיע על ההערכה העצמית שלכם, מה שעלול להיות גורם מתח גם כן. מאחר שקשה להבדיל בינה לבין תגובה אלרגית או בעיות עור אחרות, הרופא יכול להמליץ לכם למרוח משחה נגד אלרגיה בעור על הפריחה, או ליטול טבליות עם אנטיהיסטמינים. 
 
אתם יכולים לטפל בפריחה בעצמכם ובביתכם בעזרת קומפרסים קרים עד שתחוו רגיעה בתסמינים ובנפיחות, אך בנוסף עליכם לטפל בגורם הלחץ שלכם. תוכלו לעסוק בפעילויות מרגיעות, כמו טבילה באמבטיה חמה למשל, ונסו לוודא שאתם מקבלים מספיק שעות שינה - שכן שינה לקויה עלולה להחמיר את הלחץ שאתם חווים.
 
הפריחה אמורה להיעלם תוך 24 שעות באופן כללי, אך במקרים מסוימים, למשל אם אתם חווים לחץ כרוני, התסמינים עלולים להימשך זמן רב יותר. לעיתים רחוקות הפריחה נשארת למשך 6 שבועות או יותר, ובמקרה שכזה מומלץ מאוד לגשת לרופא כדי לקבל טיפול מתאים. עליכם לראות רופא גם אם התסמינים מחמירים - כלומר הפריחה מתפשטת או נהיית אגרסיבית יותר - או אם אתם מתחילים לפתח חום או חווים כאבים באזור הפריחה.
פריחת לחץ: ידיים מודדות דופק

איך למנוע פריחת לחץ?

כפי שבטח ניחשתם כבר בעצמכם, הדרך היחידה למנוע את פריחת הלחץ היא להימנע ממצבים מלחיצים ולשמור על רוגע. הפריחה הזו היא דרכו של הגוף שלכם להגיד לכם שהוא נמצא תחת יותר מדי לחץ נפשי, וכמובן שקל יותר להגיד מאשר לעשות, אך לעיתים זה בהחלט תלוי אך ורק בכם. 
 
אם אתם מעוניינים להפחית את רמות הלחץ שאתם חווים ביומיום, אלו הם 3 הדברים שאתם צריכים לדאוג להם:
  • הפעילו את הגוף ועשו כושר באופן יומיומי, שכן פעילות גופנית מפחיתה את רמות הלחץ וכן את תדירות הופעת דלקות בגוף.
  • שנו בכל לילה 7-8 שעות, שכן אנשים שאינם ישנים מספיק זמן בלילה חווים יותר לחץ במהלך היום.
  • מצאו תחביב או פעילות שעוזרת לכם להירגע ולשכוח מגורמי הלחץ שלכם בזמנכם הפנוי – זה יכול להיות אפילו יציאה להליכה מדיטטיבית שתשפר את הרגשתכם לאורך כל שעות היום לאחריה. 
יש לכם שיטות משלכם להפחתת לחץ שעובדות ועוזרות לכם? שתפו אותן איתנו בתגובות כדי שנוכל כולנו לחוות חיים רגועים יותר.
 
מקור תמונה ראשית: Care_SMC

 

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.