print header

7 טעויות שאנשים עושים עם ביצים במטבח

כמעט בכל בית בישראל יש ביצים במקרר, וזה אחד המרכיבים הנפוצים ביותר במתכונים מסוגים רבים, במיוחד בתחום האפייה. עם זאת ועל אף שאנחנו עושים בהן שימוש כה תדיר, חלקנו הגדול עושה הרבה טעויות בשבירת הביצה, הפרדת החלמון והחלבון ובאופן כללי בעבודה עם חומר הגלם הזה. שפים מקצועיים יודעים כיצד להשתמש בהן נכון, וכאן תגלו את הטיפים שלהם בכל הנוגע לביצים, כך שגם אתם תוכלו לעבוד במטבח כמו המומחים.
 

1. שברו ביצים רק על משטח שטוח

רבים נוהגים לשבור את הביצה על קצה קערה או הדופן של השיש, ועל פניו זה נשמע רעיון הגיוני, אך ההפך הוא הנכון. הקצה של הקערה גורם לקליפת הביצה להישבר פנימה, מה שמגביר את הסבירות שיהיו לכם חלקי קליפה בביצה ושייכנסו לתוכה חיידקים שמזהמים אותה. משטח שטוח לעומת זאת לא מוביל לתוצאה שכזו, ואם תרצו תוכלו לשבור גם ביצה בביצה.
טיפים לשימוש בביצים במטבח: שבירת ביצה על קצה קערה

2. אל תשברו ביצה ביד אחת

אתם לעיתים רואים את השפים בטלוויזיה שוברים ביצים ביד אחת בזמן שביד השנייה הם מחזיקים מחבת, ואולי גם אתם רוצים שתהיה לכם טכניקה שכזו, אך האמת היא שצריך להתאמן עליה הרבה, ולא כל השפים משתמשים בה. רובם אף ממליצים להשתמש בשתי ידיים, פשוט מכיוון שהטכניקה הזו מצמצמת את האפשרות שיהיו קליפות בביצה. פשוט תפסו את הביצה משני צדיה אחרי השבירה הראשונית, דחפו את הצד העליון שלה למטה ומשכו את צדה התחתון כלפי חוץ.
טיפים לשימוש בביצים במטבח: אישה שוברת ביצה

3. שברו את הביצה לכלי נפרד

כשאתם שוברים ביצה, תמיד עשו זאת מעל לקערה קטנה או כלי ביניים דומה ולא מעל לקערה או לסיר שבהם כבר שמתם רכיבים אחרים. הסיבה לכך היא שלעיתים תיתקלו בביצים מקולקלות, כאלה שמגיעות עם דם שעלול לפגוע במתכון שאתם מבשלים, או שיפלו חתיכות קליפה שתצטרכו לשלוף וזה יהיה קשה יותר בתוך תערובת. אם אתם צריכים לשבור הרבה ביצים, מומלץ לעשות זאת אחת-אחת לתוך כלי ביניים ואז לכלי הראשי, כדי לוודא שכל ביצה יוצאת נקייה.
טיפים לשימוש בביצים במטבח: שבירת ביצה לקערה

4. למדו כיצד להפריד נכון חלמון וחלבון

הדבר הראשון שאתם צריכים ללמוד זה כיצד לפתוח את הביצה נכון להפרדת החלבון והחלמון. תעשו זאת כשהיא "עומדת" כלפי מעלה ועל ידי שבירה של הקליפה בקו החצי – בצורה שכזו החלמון יישאר בתוך הקליפה התחתונה. היזהרו שלא לשבור את החלמון, מכיוון שזה יהרוס את החלבון שברצונכם להפריד. לכן גם מומלץ לעשות זאת מעל קערה נפרדת בכל פעם, כדי שלא תהרסו חלבונים אחרים שכבר הפרדתם אם בטעות ייפול לתוכם חלמון שבור. תוכלו להעביר את החלמון מקליפה לקליפה וכך לתת לחלבון לזלוג מטה.
טיפים לשימוש בביצים במטבח:  הפרדת חלמון וחלבון

5. למדו איך ״לדוג״ את קליפת הביצה

אם נפלה קליפת ביצה לתוך הקערה, מומלץ להשתמש באצבע נקייה ויבשה כדי להוציא אותה. מנגד או אם היא שקעה, תוכלו להשתמש בכף, קיסם עץ, פינצטה נקייה או במסננת קטנה.
טיפים לשימוש בביצים במטבח: קליפות ביצה

6. אל תשטפו את הביצים לפני שאתם שוברים אותן

אחת הסיבות שבגללן אין סיבה לשטוף את הביצה היא שכבר שטפו אותה בשבילכם. אכן יש חיידקים בקליפה, וזוהי סיבה נוספת שלא לשבור אותה פנימה לתוך הביצה. אך מעבר לכך במהלך השטיפה שתבצעו בבית אתם עלולים להחדיר את החיידקים שהתפתחו לאורך הזמן על הקליפה לתוך הביצה משום שהקליפה הזו נקבובית. 
טיפים לשימוש בביצים במטבח: שטיפת ביצה

7. היזהרו מביצים סדוקות

לעיתים הביצה נסדקת בדרך הביתה או בתוך המקרר, ועם זה אין שום בעיה. תוכלו להשתמש בביצה הזו ביום-יומיים הקרובים ללא כל חשש. הבעיה היא עם ביצים שקניתם וגיליתם שהם סדוקות רק כשהגעתם לבית כי לא הספקתם לבדוק אותן בחנות, או כי הן הגיעו במשלוח. במצב שכזה אתם לא יודעים מתי נוצר הסדק, ויתכן שהביצה התקלקלה. לכן בדקו היטב את הביצים שאתם קונים, והיזהרו מביצים סדוקות.
טיפים לשימוש בביצים במטבח: ביצה סדוקה

 

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.