מאז שמגפת הקורונה התפרצה, הצליחה לפרוץ לכמעט כל מדינה על הגלובוס ולשנות חייהם של מיליארדי בני אדם - אנשי רפואה ופרמקולוגיה, מדענים, חוקרים ומומחים מנסים למצוא תרופה שתשתלב עם החיסון שכבר פותח ותוכל למנוע את התחלואה הקשה והסכנה לחיי אדם שהיא מייצרת. אז יש אמנם כיוונים שונים שהועלו עד כה ותרופות שנמצאות בשלבים ניסויים, אך מתברר שישנו סוג תרופה אחד, כזה שנמצא כבר שנים רבות בשוק ומטרתו היא בכלל טיפול בבעיה קשה אחרת – אבל נראה שיכול להיות שלנטילתו יש קשר עמוק להפחתת הסיכון למוות מקורונה. מדובר על הסטטינים - תרופה מוכרת להורדת כולסטרול - שבמחקר רחב היקף שבמסגרתו שוכללו נתונים שהגיעו מכמעט מיליון איש, התגלו המסקנות המפתיעות האלו לגביו. אז כיצד נערך המחקר, על מה הצביעו תוצאותיו ומה עשוי להיות סוד היכולת המפתיעה הזו של הסטטינים?
אם טרם שמעתם את השם סטטינים או שהכרתם אותו באופן כללי בלבד, אז נספר לכם שזו למעשה קבוצה של תרופות המשמשות כדי לצמצם את רמת הכולסטרול הרע (כולסטרול LDL) בדם. רמות גבוהות של כולסטרול שכזה בגוף עלולות לגרום להתקשחות והצרה של כלי הדם, ומכאן להוביל למחלות לב שונות. הסטטינים עוזרים לעכב את פעילתו של האנזים הקובע את קצב ייצור הכולסטרול, דבר המוביל הן להורדת רמת הכולסטרול הכללית והן לפינוי יעיל יותר מהדם של הכולסטרול הרע. בארה"ב לבדה, יותר מ-40 מיליון איש משתמשים בסטטינים לשם הורדת כולסטרול וגם בישראל ובעולם כולו יש בהם שימוש נרחב מאוד.
כאן מגיעה נקודת ההשקה האפשרית שבין סטטינים לבין נגיף הקורונה – החוקרים מצאו כי ישנו קשר בין מחלות לב שונות ורמות גבוהות של כולסטרול בדם ובין החמרת ההשלכות של הידבקות בנגיף ה-Covid-19. זאת בעוד שמחקרים אחרים הצביעו על כך שלסטטינים ישנן תכונות אנטי ויראליות, נוגדות דלקות ונוגדת התקרשות – שעשויות להיות מועילות כנגד המגפה המשתוללת.
ואכן, לא לקח זמן רב עד שחוקרים הרימו את הכפפה וערכו ניסוי ראשון שמטרתו לבדוק האם אכן יכול להיות שישנו קשר בין התרופה הנפוצה לבין הנגיף, שהתפרצותו טרם נבלמה במקומות רבים בעולם. המחקר נערך באביב האחרון בניו יורק, בהשתתפות 648 מטופלים שאושפזו כתוצאה מהידבקות בקורונה. התוצאות הראו שבקרב אלו שנטלו סטטינים עוד טרם התפרצות covid-19, אצלם שיעורי התמותה מן הנגיף בבית החולים עמדו על 50% פחות מאלו שלא נטלו את התרופה.
אלו בהחלט היו תוצאות שהצביעו על קשר חיובי בין הסטטינים לבין הפחתת הסיכון הנשקף מהקורונה, אך הן היו בקנה מידה קטן יחסית, ולא נמצא עדיין כיצד נטילת התרופה משפיעה על התוצאות מחוץ לבית החולים. כל זאת עד עכשיו – מאחר וצוות חוקרים מאוסטרליה ומשוודיה ששיתפו פעולה הצליחו לייצר מחקר יוצא דופן בהיקפו, שכלל נתונים מכמעט מיליון איש, ובחן לעומק את הקשר שבין הסטטינים לבין התמותה מקורונה.
על מנת להגיע למספר הנחקרים העצום הזה החוקרים לא גייסו אנשים למחקר, אלא אספו את המספרים והנתונים ממקורות סטטיסטיים חיצוניים. המידע נאסף על אנשים מאזור סטוקהולם שבשוודיה, ממספר רשויות ציבוריות, כולל מנהל התרופות השוודי ומנהל סיבות המוות. הנתונים שנאספו כללו פרטים על רמת ההשכלה וההכנסה של הנבדקים; כמו כן קובץ מידע על מחלות רקע ומצבים רפואיים קודמים – בהתאם לסיווג המחלות הבינלאומי (ICD) - מרשמים שניתנו להם ושיעורי התמותה מקורונה.
החוקרים כללו במחקר רק מבוגרים בני 45 ומעלה, תושבי מחוז סטוקהולם בתקופה שבין מרץ 2019 עד מרץ 2020. בסך הכל, עד נובמבר 2021 נבחנו נתונים הנוגעים ליותר מ-900 אלף בני אדם, מתוכן 51.6% היו נשים ו- 17.6% לקחו בשנה שטרם פרוץ המגפה לפחות מרשם אחד לסטטינים שניתן להם. אלו שנטלו סטטינים היו מבוגרים יותר מאלו שלא, וכן גם נטו יותר לתחלואה נלווית גיל דוגמת מחלות לב איסכמיות, אי ספיקת לב ויתר לחץ דם.
מן התוצאות של ניתוח הנתונים עלה כי מבין 2,545 אנשים שפרטיהם נבדקו ומתו מקורונה, 765 נטלו סטטינים בעוד ש-1,780 לא. לאחר התאמה של נתונים מבלבלים, החוקרים הסיקו כי לטיפול בסטטינים יש קשר לסיכון מופחת באופן בינוני לתמותה מקישור – זאת בלי קשר לגיל, מגדר והסיכון הכללי הנשקף לאדם מנגיף ה-Covid-19.
מהי התגובה החיסונית לסטטינים שמאפשרת להם לצמצם את הסיכון למוות מקורונה?
החמרה במצבם של חולי קורונה היא לרוב תוצאה של תגובה דלקתית של מערכת החיסון לנגיף הקורונה, ולכן ישנה אפשרות שלהשפעותיהם נוגדות הדלקות של הסטטינים וליכולתם לווסת את התגובה החיסונית בגוף יש תרומה חיובית לאלו שלקו בקורונה – אם כי המנגנון המדויק שגורם לכך עדיין נותר לא לגמרי ידוע.
"חשוב לזכור שהמחקר שלנו מראה שיש אפשרות שישנה השפעה חיובית מתונה לסטטינים כנגד קורונה", אומרת ריטה ברגקוויסט, מתמחה ברפואה במכון קרולינסקה שבסולנה, שוודיה, והעורכת השותפה הראשונה בכתיבת המחקר, אם כי היא מוסיפה ש"על מנת להיות בטוחים בכך... אנחנו צריכים ניסוי אקראי מבוקר. יש תמיד אפשרות שתוצאות מחקר תצפית כמו שלנו הן הודות למשתנים לא ידועים שלא היינו מסוגלים להסתדר איתם במודלים שלנו". זאת ועוד, ברגקווסיט מרחיבה את ההסתייגות ואומרת ש"מנגונים פרמקולוגיים הם מעבר לטווח של מחקרים אפידמיולוגיים".
ומה בכל זאת ההסבר שלה לאפשרות כי לנטילת סטטינים אכן יש יכולת לצמצם מקרי מוות כתוצאה מקורונה? "ההשפעות הפליאוטרופיות (גן אחד המשפיע על כמה תכונות של פלונטיפ במקביל) של הסטטינים - שכוללות ויסות חיסוני וסיכון מופחת לפקקת – מוכרות כבר מספר שנים. אנחנו ידועים שתחלואה לבבית היא גורם סיכון להחמרת קורונה ולמוות כתוצאה מהנגיף, ואנחנו גם יודעים שסטטינים מונעים תחלואה לבבית בקרב קבוצות בסיכון גבוה". מכאן, כאמור, החוקרים מסיקים כי ישנו קשר מסוים, מתון לפחות, בין נטילת סטטינים לירידה בסיכון למוות מקורונה, והממצאים שלהם תומכים בהמשך השימוש בסטטינים כאמצעי מניעה להחרפת הקורונה, בהתאם להנחיות הנוכחיות.
כאמור, ריטה ברגקוויסט, מעורכות המחקר, כבר הצביעה על המגבלה המסוימת ששיטת איסוף הנתונים והבחינה הציבה בפני החוקרים, וצריך מעט להרחיב כאן. ד"ר מוניקה גנדהי, פרופסור לרפואה קלינית באוניברסיטת קליפורניה, שלא הייתה מעורבת בעריכת המחקר, אומרת: "זהו מחקר תצפית, כלומר שהקשר שבין שימשו בסטטינים לשיפור תוצאות הקורונה יכול להיות תולדה של גורם אחר שהעורכים לא היו מסוגלים לתפוס ולהתאים בניתוח. לדוגמה, לא היה להם את נתוני מדד מסת הגוף או מצב העישון של הנבדקים". עוד מגבלה שמציינת ד"ר גנדהי היא ש"רק קבלת מרשם לסטטינים", שזו הדרך בה החוקרים בדקו משתמשי סטטינים, "לא תמיד תואמת לצריכה בפועל, ולא הייתה דרך למדוד את ההיצמדות להנחיות".
אך אם דבריה של ד"ר גנדהי גורמים לכם לספק בנוגע לתוצאות המחקר, צריך לציין שהיא גם אומרת שמהצד השני, השיטות של החוקרים היו מתוחכמות ושהממצאים חשובים: "הלקחים הקליניים של הממצאים האלו הם שלא צריכים להפסיק להשתמש בסטטינים במהלך מחלת הקורונה או במהלך אשפוז, מאחר שהם לרוב עוזרים. היו לי תנאי סף נמוכים כדי להתחיל להמליץ להשתמש בסטטינים לטיפול בהיפרכולסטרולמיה (רמות גבוהות של כולסטרול בזרם הדם) במהלך המגפה, לאור כך שהכרתי את התגובה המבטיחה".
כשריטה ברקוויסט נשאלה מהם לקחי המחקר רחב ההיקף והמרתק הזה שלה ושל חבריה, היא ענתה: "המסר העיקרי שלנו הוא: תמשיכו לקחת את הסטטינים שלכם! טיפול סטטיני מוריד את הסיכון לאירועים לבביים בקרב קבוצות בסיכון גבוה, למשל, ובקרב יחידים שהיה להם שבץ או סבלו מאנגינה. ההשפעה האפשרית על קורונה היא בונוס מתווסף".
מקור התמונות: canva.com
אבעבועות הקוף: כל מה שצריך לדעת על המחלה שמדאיגה את העולם
בעקבות כמה מקרי הידבקות בעולם וגם כאן בישראל, נגיף אבעבועות הקוף מצליח לעורר דאגה רבה. אנחנו כאן כדי לספק לכם את כל המידע החשוב שכדאי להכיר.
5 תחליפי סוכר נפוצים שמסכנים את בריאותכם בצורה חמורה...
כולנו מעוניינים להימנע מהשפעותיו המזיקות של הסוכר על בריאותנו, אולם במקרים רבים השפעות התחליפים עלולות להיות חמורות ממה שחשבתם...
תופעות הלוואי של חיסוני הקורונה: גלו מה המחקרים העלו עד כה
חיסוני הקורונה השונים שאושרו לשימוש בדצמבר 2020, כוללים כמו כל חיסון גם תופעות לוואי שונות. מה התגלה לגביהן עד עכשיו? גלו זאת בכתבה הבאה.
הכירו את 7 השאלות שעדיין נותרו בגדר תעלומה בקשר לקורונה
אמנם מגפת הקורונה משתוללת בעולם כבר זמן מה, וחוקרים רבים התגייסו לחקור אותה, אך יש עוד מספר דברים שנשארו בגדר תעלומות לגביה ונחשוף אותם כאן...
מחקר קבע: זה הגורם המפתיע שמשפיע על התפתחות ADHD אצל ילדים
לזיהום אוויר יש השלכות משמעותיות על חיינו שאת חלקן אנחנו מרגישים עכשיו או נרגיש בעתיד - אבל כיצד הוא עלול לפגוע בהתפתחות ילדינו?
מחקר מרתק חושף: זה האנזים שיכול להאריך חיים ולהילחם בסרטן
לאחרונה נערך מחקר חדש ופורץ דרך אשר גילה שאפשר להאט את תהליך ההזדקנות ולמנוע את מחלת הסרטן - אלו הן מסקנותיו...
בעזרת ביצוע 5 התרגילים היעילים האלה אפשר למנוע בריחת שתן
חזקו את שרירי רצפת האגן בעזרת 5 התרגילים האלו ועזרו לעצמכם להתאפק ולאגור שתן וצואה, לקבע את אברי האגן במקומם ולשפר את חיי המין.
די לנתרן: 10 הרכיבים הבאים יהוו עבורכם חלופה טבעית למלח
מלח, ובעיקר הנתרן שהוא מרכיב מרכזי בו, אינם טובים לבריאותינו בכמויות גדולות. לכן כדאי להכיר את 10 התחליפים הטבעיים למלח...
ישיבה או עמידה ממושכת עלולה להזיק לגוף - למדו כיצד לטפל בו
גם אתם יושבים או עומדים לאורך 90% מיום העבודה שלכם? יש לכך השפעות שליליות על בריאותכם, אך ניתן למנוע את כולן בקלות אפילו בלי פעילות גופנית.
זו הסיבה לכך ששינה רעה עלולה להעלות את הסיכוי שלכם להיפצע...
אנשים מבוגרים הם הפגיעים ביותר לנפילות עקב חוסר שיווי משקל, ובמחקר נמצא שיש קשר ישיר בין איכות השינה לבין הסיכוי לכך שזה יקרה.
המומחית הזאת תראה לך איך לבצע תרגילים שמרפאים כאבים בצוואר
מורה בכירה ליוגה הכינה עבורכם סט של תרגילי יוגה שיעזרו לכם לשפר את היציבה, למנוע כאבי צוואר ולשחרר צוואר תפוס, והיא גם מראה איך לבצע הכל!
הרופאה הזאת תספר לך איך למנוע דלקת גרון - מידע חשוב לחורף!
דלקת גרון היא אחת ממחלות החורף השכיחות ביותר בקרב רבים, בייחוד אצל ילדים. בסרטון הבא תלמדו כל מה שאתם צריכים לדעת עליה, כולל איך למנוע אותה...
8 צמחים שבהם השתמשו האינדיאנים כדי לרפא כל מחלה וכאב
ילידי אמריקה הצפונית נהגו להשתמש ב-8 צמחי המרפא האלה לטיפול בבעיות בעיכול, הצטננות, בעיות בנשימה, ריפוי פצעים ועוד...
15 דברים שכדאי לכם לדעת כדי לשמור על הבריאות והנפש שלכם
אי אפשר להתכחש לעובדה שכולנו רוצים להיות בריאים יותר ולחיות נכון יותר - ובשביל זה הבאנו לכם 15 טיפים נהדרים לחיים בריאים יותר.
מרגישים שאתם בהתקף חרדה? יתכן שזה לא בדיוק מה שאתם חושבים...
האם חרדה והתקף חרדה זה אותו דבר? לא ממש לפי המומחים, ודי חשוב לדעת מה ההבדל ביניהם, כי הדרך לטיפול המיידי שונה באופן מהותי...
לא האמנתי שלקטנייה הקטנה הזו יש יתרונות בריאותיים כה רבים...
רובנו מכירים את הסויה שפוליה משמשים להכנת חלב, טופו, אדממה ועוד, ובמקביל לטעם המיוחד שלהם יש להם גם מספר יתרונות בריאותיים שכדאי להכיר.
בעזרת 10 התבלינים האלה תוכלו לרפא כמעט כל בעיה בריאותית
ידוע שתזונה נכונה היא התרופה הטובה ביותר, וכעת הגיע הזמן ללמוד כיצד לרפא בעיות בריאותיות בעזרת 10 תבלינים שכבר יש לכם בבית.
סודות הרטינול: רוקחת מקצועית תגלה לכם את כל מה שצריך לדעת...
רטינואידים ורטינול הם מרכיבים שנמצאים בקרמים שונים, ובעזרת הרוקחת שבסרטון הבא תדעו את כל המידע הנחוץ כדי לזכות בסגולותיהם.
האם ביצים אורגניות בריאות יותר? בואו לגלות זאת בתחקיר הבא...
רבים מאיתנו ודאי מאמינים כי ביצים אורגניות וביצי חופש בריאות הרבה יותר מאשר ביצים רגילות, אך האם יש לנו בסיס מוצק לאמונה הזו והאם היא נכונה?
7 התרגילים שיצילו את הגוף שלכם מהנזקים של ישיבה ממושכת
גם אתם מבלים את רוב שעות העבודה שלכם בישיבה? יש לנו 7 תרגילים פשוטים שישחררו את החלקים החשובים בגוף שלכם ויתנו לכם הרבה מאוד נחת!
הראיון המרתק הבא חשף בפנינו את סוד הקסם של הרפואה המשלימה
שיטת הרפואה האינטגרטיבית משלבת בין הרפואה המודרנית לרפואה האלטרנטיבית, ובסרטון הבא המנהל הרפואי של רשת רפואה משלימה מסביר לכם על יתרונותיה.
אתם כל הזמן רעבים גם אחרי האוכל? זה מה שאתם עושים לא נכון!
חלקנו נוטים להיות רעבים יותר מאחרים לאורך היום, ויש לכך הסבר פשוט שנוגע לתזונה שלכם. אם תכירו אותו תוכלו לטפל בו, מה שיקל על הדיאטה שלכם.
10 הרגלי תזונה וחיים שמזיקים לכליות שלכם וחשוב להימנע מהם
הכליות הן זוג איברים חיוני מאוד לגופנו ולכן חשוב לשמור עליהן. 10 ההרגלים היומיומיים האלה עלולים להזיק לכליות וחשוב שתימנעו מהם ככל הניתן.
11 יתרונות נהדרים של אגוז מוסקט שיעזרו לגוף ולנפש שלכם
לאגוז מוסקט יש יתרונות בריאותיים מדהימים שיפתיעו אתכם במיוחד, כמו ה-11 שאספנו עבורכם. אם עדיין אין לכם אותו בבית - אתם כנראה תקנו אותו עכשיו...
במיוחד ליום האישה הבין-לאומי: מה נשים צריכות לדעת על גופן?
לקראת יום האישה הבין-לאומי שחל מדי שנה ב-8 במרץ, החלטנו לעשות לקבץ עבור קוראות "בא במייל" כמה מיטב הכתבות שלנו בנושא בריאות האישה...
סודות העיסוי הרפלקסולוגי - סרטון שיעניק לכם טיפים חשובים!
רוצים ליהנות מעיסוי רפלקסולוגיה מרגיע, או לפנק את האנשים שאתם אוהבים בחוויה שכזאת? הסרטון הזה יראה לכם בדיוק מה צריך לעשות בפחות מ-5 דקות!
הסרטון הזה יכול להציל את החיים שלכם ואת יקירכם מהתקף לב...
התקף לב הוא אחד הגורמים המובילים ביותר למוות בכל רחבי העולם. הסרטון הבא יסביר לכם בבהירות את הגורמים לו, וכיצד מזהים, מטפלים ומונעים אותו.
6 צמחי מרפא מומלצים לסובלים מדלדול עצם שיכולים לעזור לגוף
אוסטאופורוזיס היא מחלה שכיחה שפורצת אצל רבים בגיל מבוגר והופכת את עצמותיהם לפגיעות. הכירו 6 צמחי מרפא טבעיים שיעזרו לכם למתן את השפעותיה.
בלי לצאת מהמיטה: 5 תרגילי יוגה שתוכלו לעשות בעודכם בסדינים
כך תוכלו להירגע, לעשות כושר, לשפר את הבריאות והמראה שלכם ולהישאר במיטה - הכירו את 5 תנוחות היוגה לשינה טובה שמבוצעות על המזרן בחדר השינה
מומחי כושר מסבירים: איך להפעיל את הגוף גם בזמן גיל הזהב?
הכירו טיפים ממאמני כושר לשינויים שתוכלו לבצע באימוני הכושר שלכם כדי לשמור על גוף חזק ובריא על אף דלקת מפרקים, דלדול עצם, גיל המעבר ועוד.
עישון זו לא הסכנה היחידה לריאות – הנה עוד 12 דברים מזיקים...
חשבתם שעישון זה הדבר היחידי שמסכן את הריאות שלכם? חשבו שנית. הנה עוד 12 גורמים שונים שעלולים להוביל לבעיות חמורות בריאות וכדאי להיזהר מהם.
התרופה הזו מצילה חיים, אך מסוכנת – 8 טיפים למי שנוטל אותה
יש כמה סוגים של נוגדי קרישה, ולכל אחד תופעות לוואי שונות. לא משנה איזה סוג אתם נוטלים, יש כמה דברים שמומלץ שתעשו וגם כמה שמהם מומלץ שתימנעו.
הסכנה שאורבת לכם בשינה: ככה תצילו את המוח שלכם מפניה!
לראשונה חוקרים זיהו את ההשפעה שיש לקצב הנשימה בשינה על התגבשות הזיכרון, ולממצאים יש השלכות משמעותיות לאלו שסובלים מהפרעות בנשימה במהלך השינה
כל שעועית היא ייחודית: 7 מינים אהובים וההבדלים ביניהם
כולם יודעים שהשעועית היא טעימה ובריאה, אך האם ידעתם שישנם יותר מ-70 מינים שלה ושלכל אחד יש טעם אחר, יתרונות שונים ודרכי בישול מומלצות שונות?
המנהג המסוכן הזה עלול לגרום להרעלת מזון – וכך תימנעו ממנו
אם הכנתם אורז, פסטה, תפוח אדמה או כל מנה אחרת שמכילה עמילן - תכניסו אותה מהר למקרר, כי תוך שעתיים אולי יהיו בה חיידקים שיגרמו להרעלת מזון!
מחקר ישראלי חושף: זה הקשר בין בעיית לב קטלנית לחום כבד
מחקר שנערך בבית החולים סורוקה שבבאר שבע חושף קשר בין טמפרטורות גבוהות כמו אילו ששוררות בקיץ הישראלי, לבין עלייה בסיכון להתרחשות דום לב...
ניורולוג בכיר בהרצאה מרתקת: האם המוח יכול לתקן את עצמו?
ככל שתוחלת החיים עולה ככה הסיכוי שלנו או של יקירינו לסבול ממחלות מוח קשות עולה, למרבה המזל בשנים האחרונות גילינו דברים מדהימים על המוח...
הרופא הזה פיתח סדרת תרגילים יעילה כדי לטפל בכאבי גב
ניקולאי עמוסוב היה רופא רוסי, ממציא וחובב התעמלות שסבל מכאבי גב טורדניים, לכן הוא מצא 6 תרגילים שעזרו לו להתמודד איתם וכעת תגלו אותם גם אתם.
מומחה שינה ממליץ: 6 דברים שמשפרים את איכות השינה
בסרטון שלפניכם מומחה השינה מאט ווקר מציג 6 טיפים עם השפעה עצומה על איכות השינה שלנו שהוכחו מדעית ולכולנו כדאי לאמץ.
10 יתרונות בריאותיים של צמח תבלין שקל מאוד להוסיף לבישולים
העירית היא צמח תבלין אהוב בגלל טעמה העדין, אך יש בה גם כמה וכמה יתרונות בריאותיים שכדאי מאוד להכיר ושיגרמו לכם לרצות לצרוך ממנה יותר...
חום יולי-אוגוסט: כך תוכלו להתאמן בימי הקיץ ולהישאר בטוחים
לא מוכנים לוותר על פעילות ספורטיבית באוויר הפתוח? יש לנו 8 טיפים יעילים במיוחד עבורכם שיעזרו לכם לעבור את זה בשלום
שמרו על הגב שלכם והגנו עליו מגיבנת בעזרת 7 טיפים חשובים
עקשת יציבתית זה סוג הגיבנת הנפוץ ביותר, הן בקרב צעירים והן בקרב מבוגרים, ולמרבה המזל יש מה שניתן לעשות כדי להיפטר מהמצב המעיק.
הכירו את תרגילי הגב המומלצים שתוכלו לבצע מבלי לקום מהכיסא
סובלים מכאבי גב או מסתובבים רוב הזמן עם גב כפוף? בסרטון הבא תגלו תרגילים נהדרים בישיבה שנועדו לטיפול בבעיות הללו בדיוק.
הכירו את התוסף הסיני המסורתי לטיפול בבעיות לב וכולסטרול
הוא נחשב לאחד מהכוכבים הגדולים של עולם הרפואה הסינית המסורתית ויש לו יכולת מוכחת להילחם בכולסטרול גבוה ולהגן על הלב, אז כדאי לכם להכיר אותו...
החומר הזה נמצא במשחת השיניים שלכם, והוא מסוכן לבריאותכם
יתכן שבמשחת השיניים שבה אתם משתמשים באופן קבוע מצוי חומר שידוע כמסוכן, אך עדיין מותר לשימוש, והוא ככל הנראה הסיבה לדלקות המעיים שלכם.
15 ריחות שעושים פלאים לגוף ולנפש לפי עקרונות הארומתרפיה
במשך דורות רבים משתמשים בארומתרפיה כשיטת טיפול אלטרנטיבית, ואם גם אתם רוצים לדעת מה אפשר לרפא עם ריחות ואיך, הכנו לכם מדריך מקוצר!
6 מצבים בריאותיים שעשויים להסביר את הכאב בכף היד שלך
כאבים בשורש כף היד זו בעיה שאנו נוטים לייחס לדלקות, טראומה, שימוש רב מדי במחשב וכדומה, אבל מגוון הגורמים לה רחב יותר מזה וכדאי שתכירו אותו.
הופיעה על הרגל יבלת או שלפוחית? הכירו 10 דרכים לטפל בבעיה
השלפוחיות והיבלות הן שני מטרדים הפוקדים את כפות הרגליים שלנו. אספנו עבורכם 5 שיטות טבעיות להעברת שלפוחיות ו-5 להעברת יבלות.
אוסף נקודות לחיצה בכל הגוף לכל בעיה - חובה לשמור ולזכור!
במפה האינטראקטיבית הבאה תמצאו קישורים למאמרים על נקודות לחיצה בכל רחבי הגוף שיוכלו לעזור לכם להיפטר מכאבים ולפתור בעיות בריאותיות...
6 התרגילים האלה מאפשרים למנוע כאבים ולחזק את כפות הרגליים
כפות הרגליים שלנו הן שדואגות ליציבה שלנו ולכך שתהיה לנו אחיזה בקרקע. חזקו אותן ושמרו על גמישותן וגמישות בהונותיכם בעזרת 6 התרגילים הבאים...
5 סימנים שבעזרתם תוכלו לזהות סרטן בבלוטת התריס ולהציל חיים
תפקודה התקין של בלוטת התירס חשוב לגוף, וסרטן בה מסוכן מאוד. כדי שתוכלו לזהותו בהקדם ולהציל חיים, אנו מביאים את 5 הסימנים שיש לשים לב אליהם.
סובלים מתחושת צמא מוגברת? יתכן שזו הסיבה המפתיעה לכך...
זה נורמלי להרגיש צמאים כשחם או כשמבצעים פעילות גופנית, אך אם אתם לא מצליחים להרוות את הצמא בשום דרך, יתכן שזה מעיד על בעיה בריאותית...
ילדכם מפגין אחת מ-6 ההתנהגויות האלה? אל תתעלמו, תטפלו!
כהורים אנו מגלים סבלנות כלפי צורות התנהגות שונות אצל ילדינו הצעירים, אך את 6 הדברים הנפוצים הבאים עליכם לעצור באופן מיידי.
חוכמת המזרח: 4 דברים שעוזרים להתמודד עם גב תפוס וכאבי גב
כולם מכירים את הכאב וחוסר הנוחות שגורם גב תפוס, אבל לא את העצות והטיפים לטיפול בבעיה באופן טבעי שיחשוף בפניכם המומחה הזה.
הידעתם? סוגי הנעליים הנפוצים האלו מזיקים וכדאי להיפטר מהם
אנחנו בטוחים שיש לכם כמה זוגות נעליים שכאלה בארון, וכדאי לכם מאוד לצמצם את השימוש בהם - כשתראו עד כמה הם מזיקים לכם תבינו למה...
התעלמתם מהאגוזים האלה עד היום? חכו שתשמעו עד כמה הם בריאים
את אגוזי ברזיל ניתן למצוא כיום כחלק מתערובות אגוזים ואף בפני עצמם, אך האם ידעתם כמה יתרונות בריאותיים יש להם? למדו על כך כעת!
על מלח אנגלי כבר שמעת? מתברר שמדובר במוצר חובה בכל בית!
גם אם שמעתם עליו וגם אם לא - אתם מוכרחים להכיר את 10 השימושים הקסומים במלח אנגלי שישפרו את חייכם ויקלו עליכם
הד"ר מסביר: כך תשמרו על איכות החיים ותימנעו ממחלות מסוכנות
כיצד ניתן לשמור על איכות החיים בגילאים מבוגרים ולהתגבר על מחלות קשות? על פי ד"ר מייקל גרגר התשובה היא הרבה יותר פשוטה משחשבתם...
הילדים שלך ישמחו ללמוד את אותיות האלפבית עם הסרטונים האלו
רוצים שהילדים שלכם ילמדו על אותיות האלפבית בצורה מהנה ופשוטה שתהפוך את החוויה החינוכית לכיפית יותר מתמיד? מצאנו בדיוק את מה שאתם מחפשים!
הכירו 8 עצות להצבת גבולות לילדכם בנוגע לשימוש בסמארטפון
אם גם ילדיכם דבוקים לסמארטפון במשך שעות ארוכות ביום, נסו את 8 השיטות הבאות שיעזרו להגביל את השימוש במכשיר הזה ולחבר אותו גם למציאות האמתית.
9 נקודות לחיצה רחבי הגוף שמאפשרות להקל על כאבי שיניים
עד שתספיקו להגיע לרופא השיניים לצורך בדיקה מעמיקה, הפיגו את הכאבים בקלות ובטבעיות בעזרת 9 נקודות הלחיצה היעילות האלה...
מה הקשר בין צריכת סוכר גבוהה לסוכרת? שאלה חשובה לבריאות!
האם צריכת סוכר היא הגורם היחידי שעלול לסכן אתכם בסוכרת? האם גם סוכר פירות מסוכן? האם ממתיקים מלאכותיים עוזרים למנוע סוכרת? התשובות במאמר הבא...
דפי העבודה האלה עוזרים לילדים ללמוד עברית ואנגלית בכיף
מחפשים פעילות חינוכית לילדים הקטנים שלכם? בכתבה הבאה תמצאו דפי עבודה, משחקים ופעילויות קלילות ללימוד בסיסי של אנגלית ועברית שיעזרו להם!
ד"ר עוז צור יסביר לכם כיצד יש לטפל בוורטיגו וסחרחורות
אם חשבתם שסחרחורת היא בעיה חולפת שאי אפשר לטפל בה, אתם עומדים לגלות שההפך הוא הנכון. היכנסו וגלו כיצד ניתן לטפל בבעיה הטורדנית הזו.
10 דברים שאתם חייבים להפסיק לעשות כדי לאפשר לתינוקות לישון
תינוקכם המתוק מתקשה להירדם ואינכם יודעים מה לעשות? בכתבה הבאה אספנו עבורכם 10 טעויות נפוצות שהורים עושים בכל הקשור לשינה של תינוקות.
רופא מסביר: היתרונות המפתיעים לבריאות של פעולה אהובה מאוד...
אולי לא נעים לדבר על הנושא, אבל לפעולה שכולנו מכירים ואוהבים יש יתרונות בריאותיים שיפתיעו אתכם, וד"ר רותם צור לא מתבייש לספר לכם עליהם...
מתברר שיש קשר בין טיפול בכאבי מפרקים לקליפה של פרי אהוב...
אנחנו יודעים כבר שפירות מזינים את גופנו וחיוניים עבור בריאותנו, ואת חלקם כדאי לנו לצרוך באופן קבוע כדי לזכות בשפע יתרונות מפתיעים...
6 תרגילי כושר שיעזרו לכם להגיד שלום לשומני הצד אחת ולתמיד
נמאס לכם שהמכנסיים לא נסגרים במותניים והשומנים שמסביבם "נוזלים" החוצה? באמצעות 6 התרגילים הבאים תוכלו להקטין ולהצר את היקף המותניים ביעילות.
8 דברים שהופכים את ילדכם למפונק ועליכם להפסיק לעשות
הרצון לעזור לילדינו בכל עת ולהפוך אותם למאושרים באדם עלול להפוך אותם למפונקים, ולכן מומלץ להימנע מכך וממנהגים בעייתיים אחרים ב-8 הדרכים האלה
למאכלים הנפלאים האלה יש את הכוח לשפר את זרימת הדם והבריאות
זרימת דם תקינה היא דבר חשוב מאין כמוהו, וכדי לשפר אותה וליהנות מבריאות איתנה, מומלץ לאכול את 12 המאכלים הנפלאים הללו.
הסרטון הזה יסביר לכם איך נפטרים ביעילות משומן בטני מציק
אפשר להיפטר מהשומן הבטני ולמנוע פעולות שמביאות להגברתו אם מכירים את 7 הטיפים הבאים, שמבוססים על מחקרים והוכחו כיעילים ביותר.
אם אתם שמים לב לתסמינים האלו זה סימן לחוסר איזון הורמונלי...
המערכת האנדוקרינית בגוף אחראית על ייצור של הורמונים שאחראיים על מגוון תפקודיים, וכאשר הם יוצאים מאיזון, אתם עלולים לחוות את התסמינים הבאים.
ישיבה או עמידה ממושכת עלולה להזיק לגוף - למדו כיצד לטפל בו
גם אתם יושבים או עומדים לאורך 90% מיום העבודה שלכם? יש לכך השפעות שליליות על בריאותכם, אך ניתן למנוע את כולן בקלות אפילו בלי פעילות גופנית.
בפעם הבאה שאתם בסופר, כדאי שתיזהרו מ-10 רכיבי המזון האלה...
גם אם אתם יודעים מאילו חומרים כדאי לכם להיזהר, על גבי האריזות הם עלולים להופיע בשמות אחרים ואף מטעים. הכירו את רכיבי המזון שמומלץ להימנע מהם
הפסיכולוגית ד"ר פנלופה ליץ' משתפת 7 עצות הורות חשובות!
ד"ר פנלופה ליץ' הקדישה את חייה לחינוך ילדים לפי עקרונות ביולוגיים-פסיכולוגיים, וכעת תוכלו לקרוא כמה מעקרונותיה החשובים שיעזרו לכם בהורות.
מחקר רפואי חשוב: אלו 3 תחליפי הסוכר המסוכנים ביותר ללב שלך
תחליפי סוכר אולי נראים כמו פתרון נהדר עבור שומרי משקל - אבל האם המחיר של צריכתם הוא מחלת לב חמורה? המחקר הבא חושף את כל האמת על תחליפי הסוכר...
ספר האגדות: אוסף נהדר להורים ולילדים עם קריינות מלאה בחינם
"ספר האגדה לילדים" הוא אתר שלא רק יחשוף את הילדים שלכם לסיפורים עם מוסר השכל ולאגדות מהעבר של העם היהודי, אלא גם יקריא אותם להם בחינם!
טיפ המקלחת החכם של הרמב"ם שיעזור לכם לשמור על הבריאות
כולנו עושים מקלחת באופן יומיומי, אך לד"ר גיל יוסף שחר מהמרכז לרפואת הרמב"ם יש בשבילכם טיפ עוצמתי שיכול להפוך כל מקלחת לבריאה ומועילה יותר
למדו כיצד ניתן להילחם במיגרנה ביעילות ולשפר את החיים
מיגרנה יכולה להיות לא נעימה בלשון המעטה, אך בעזרת 7 המדריכים הבאים תדעו כיצד להתמודד איתה עד לרמה שלא תצטרכו לסבול ממנה עוד יותר בחיים.
פיתוח ישראלי מדהים: כך הטבע יכול לסייע לבריאות האדם
פרופסור עודד שוסיוב הוא אחד מחלוצי המחקר בנושא הפקת חלבון הקולגן באופן טבעי, והוא לא נח לרגע במאמצו לרתום את "כוחות העל" של הטבע...
9 מתכונים טעימים ומהירי הכנה שיפתיעו את כל מי שינסה אותם
אם חשבתם שבשביל קינוח מתוק וטעים צריך לעבוד קשה, 9 המתכונים האלו יראו לכם שאפשר להכין פינוקים מתוקים וטעימים במיוחד בלי להתאמץ!
קל, מהיר להכנה ובריא: הכירו את המתכון הביתי שלנו לאבקת מרק
אבקת מרק עוף משמשת אותנו לתיבול והעשרת מאכלים רבים, אך ידעתם שניתן להכין אותה בקלות בבית ומרכיבים טבעיים בלבד? הכירו את המתכון המנצח שלנו!
היא רק בת 7, אבל לילדה החכמה הזאת יש עצות הורות חשובות!
מי אמר שרק הורים מבינים הורים? צפו במולי רייט בת ה-7 מספקת טיפים חכמים במיוחד שהצליחו לחדש לנו הרבה על חיי ההורות שלנו
בעזרת 5 הסלטים האלו תהפכו את ארוחת הערב לחגיגה של בריאות!
במשך ימים מלאי פעילות אנו לא זוכים לקבל את כל רכיבי התזונה להם גופנו זקוק, אך 5 הסלטים המזינים הללו לארוחת ערב ישלימו חסרים ויתנו לכם כוח!
שימו סוף לכאבי הברכיים בעזרת 6 נקודות לחיצה שכדאי להכיר
אם אתם סובלים מכאבי ברכיים שנובעים מפציעה או דלקת, אתם לא חייבים לסבול בשקט - הכירו את 6 נקודות הלחיצה שיעזרו לכם להיפטר מכאבי הברכיים.
12 טעויות בישול שהורסות ארוחות והדרכים הפשוטות לתקן אותן
בישול יכול להיות פעילות מהנה או כאב ראש, וזה תלוי בדרך שבה אנו עובדים במטבח. הכירו את 12 הטעויות שרובנו עושים בבישולים וכיצד לתקן אותן.
כתוב תגובה
תוכן התגובה:
שם מלא: