print header

מחקר של 25 שנה גילה את הדרך בה תוכלו להפחית את הסיכון לאלצהיימר

כחלק מהניסיון להתמודד עם מחלת האלצהיימר הקשה, מנסים חוקרים רבים למצוא דרכים שונות שיצליחו למנוע את המחלה טרם הופעתה ומציעים מגוון גדול של טיפולים ותרופות שאמורים לעכב את תסמיני המחלה ולטפל בה ביעילות. אחד המחקרים האחרונים שהתפרסמו, מצא שפעילויות גופניות כמו הליכה, ריקוד ואפילו גינון, יכולות להפחית את הסיכון ללקות באלצהיימר ב-50%! המחקר שנערך במשך 25 שנה יכול למזער את הסיכויים שלכם לחלות במחלה ולאפשר לכם לחיות חיים בריאים וטובים יותר, לכן חשוב מאוד שתכירו את הממצאים הבאים.
 
אלצהיימר וגינון
 
במסגרת המחקר שפורסם ב"כתב העת למחלת האלצהיימר", בדקו מדענים 876 משתתפים שגילם הממוצע היה 78 שנים, וערכו לנחקרים מבחני זיכרון תוך כדי שביצעו להם סריקות MRI. בנוסף, המשתתפים היו צריכים לדווח על הפעילויות הגופניות שהם ביצעו מדי שבוע ועל כמות הקלוריות השבועית שהם שרפו. המסקנה שהגיעו אליה החוקרים היא שעלייה בפעילות הגופנית קשורה ישירות להגדלת נפח המוח ולירידה בסיכון לחלות באלצהיימר. גישות מדעיות שונות טוענות שנפח המוח מצביע על היכולות השכליות המורכבות בהן הוא ניחן, ומכיוון שמחלת האלצהיימר מתבטאת בניוון איטי ומתמשך של תאי העצב במוח, הגדלה בנפחו בעצם משפרת את היכולות הללו ומחזקת את התאים הללו.
אלצהיימר וגינון
סיירוס א. ראג'י, מוביל המחקר ובעל דוקטורט מבית הספר לרפואה באוניברסיטת פיטסבורג, טוען שמדובר במחקר פורץ דרך והסיבה לכך נעוצה בעובדה שזוהי הפעם הראשונה בה הצליחו מדענים להוכיח קשר ישיר וסיבתיות בין פעילות גופנית לבין הפחתת הסיכון לחלות באלצהיימר במדגם כה רחב.
 
ממצאי המחקר מעלים ששריפת קלוריות, ללא קשר לסוג או משך התרגיל, יכולה לעכב ואף למנוע את הניוון של תאי המוח, והגילוי המפתיע ביותר הוא שאפילו פעילות פשוטה כמו גינון הצליחה לשפר את התפקוד הקוגניטיבי ולהפחית באופן ניכר את הסיכון לחלות במחלה. למרות זאת, לא מדובר במסקנה פורצת דרך מכיוון שעוד מימי קדם אנשים נטו לייחס לעבודות חקלאות סגולות בריאותיות וגם כיום רבים טוענים שהיתרונות בגינון הם כמעט אינסופיים גם מבחינה פיזית וגם מבחינה נפשית; הסביבה הירוקה והמרגיעה עוזרת לאנשים להתחבר לעצמם ולאנשים אחרים ובמקום להתעמק בספרים או לצפות בטלוויזיה ללא הפסקה, יש להם אפשרות ללכלך מעט את הידיים ולחזק את המוח.
אלצהיימר וגינון
כמו כן, עבודות גינון מוכרות גם בתחום הריפוי בעיסוק ומטפלים רבים מאמינים שהן מעודדות ומשרות הרגשה טובה וחיובית. כריסטופר לורי, פרופסור לפיזיולוגיה אינטגרטיבית מאוניברסיטת קולורדו, ערך מחקר במסגרתו הוא הזריק לעכברים חיידקים מזיקים שנפוצים באדמה ומצא כי החיידקים העלו את כמות הסרוטונין המשוחררת באזורים של המוח ששולטים על התפקוד הקוגניטיבי ומצבי הרוח, תגובה שדומה לתרופות נגד דכאון. אז אם אתם צריכים סיבה נוספת כדי לצאת לגינה, לגדל כמה פרחים חדשים או לעקור עשבים שוטים, חשבו כמה זה יועיל גם לנפש וגם למוח שלכם!
 
מקור תמונות: Brad GreenleeMariegriffiths
 
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.