print header

למדו כיצד להתמודד עם בדידות בנישואים שלכם

ברית הנישואים נושאת עמה את בשורת ה"ביחד" - ההבטחה שמאותו הרגע יהיה לכם עם מי לחלוק את חייכם, את מי לאהוב ועל מי לסמוך. אך לאחר כמה שנים של ביחד, אנשים רבים חשים כי חיי הנישואים שלהם לא ממלאים כראוי את ההבטחה הזו, ובמקום זאת מתמלאים בתחושת ניתוק ובדידות. אם אתם מרגישים בודדים בחיי הנישואים שלכם וחשים כי בני או בנות הזוג שלכם מרוחקים יותר מתמיד, עליכם לקרוא את הכתבה הבאה שתעזור לכם להבין את הסיבות ותציג לכם את דרכי ההתמודדות עם המצב הלא נעים הזה שיכול לקרות לכולם.

5 סיבות אפשריות שגורמות לכם להרגיש בודדים בנישואים

1. אתם חוששים מבני הזוג שלכם

אם בן או בת הזוג שלכם נוטים בקלות להתנהגות תוקפנית המתבטאת במילים או במעשים, אין זו הפתעה שאתם מרגישים בודדים בזוגיות שלכם. החשש מפני התגובה שלהם גורמת לכם להימנע מלהביע את רגשותיכם בחופשיות, לפחד להעלות הצעות חדשות או אפילו לחשוש מאוד מלהעיר להם על התנהגותם. בסופו של יום, אתם מבזבזים זמן רב במאמצים להימנע משיח ישיר וכנה איתם, מוצאים דרכים עקלקלות להביע את רגשותיכם וחשים שאתם "הולכים על ביצים" בכל פעם שאתם בסביבתם.

כיצד להתמודד עם בדידות בנישואים: אישה מודאגת

2. חוסר איזון בין העבודה לחיי הזוגיות והמשפחה

אתם ובני הזוג שלכם עלולים להיקלע למצב בו הקריירה של כל אחד מכם מתנגשת ופוגעת בחיי המשפחה. זה יכול להתבטא למשל בהיעדר חפיפה בשעות הנוכחות בבית או שעות הפנאי - לדוגמה: אתם חוזרים מהעבודה בשעה כל כך מאוחרת שכבר לא נשאר הרבה זמן לבלות יחד. ככל שהמציאות הזו מתמשכת כך הקרע ביניכם עלול לגדול ולהתרחב, וכך גם הקשר והחיבור ביניכם צפוי להיחלש בשל המחסור באינטראקציה.

3. היעדר תמיכה רגשית הדדית

על כל אחד מאיתנו עלולה ליפול צרה במהלך חייו - פיטורין מהעבודה או אפילו מוות של אדם קרוב. במצבים כאלה אנו מצפים מבני הזוג שלנו להיות שם בשבילנו יותר מתמיד, לספק לנו אוזן קשבת, להעניק כתף תומכת ולהיות העוגן שמחזיק אותנו בשפיות בימים קשים. אך לעתים, בני הזוג שלנו עלולים לגלות רגישות נמוכה לצרותינו, אולי כי הם עסוקים בצרות שלהם או כי הם לוקחים אותנו כמובן מאליו. הדבר יוצר באופן אוטומטי ריחוק ותחושה שאין עם מי לחלוק את צרות החיים שלנו.

כיצד להתמודד עם בדידות בנישואים: גבר מחבק את בת הזוג שלו

4. היעדר קרבה אינטימית

אחד האמצעים החשובים ביותר לשמירה על קשר בריא וקרוב עם בני הזוג הוא לא להזניח את האינטימיות ואת חיי המין שלנו. הרגעים הללו הם אלה שנועדו לקרב בינינו ולהפוך את הקשר לחזק ובריא. כשבני זוג מרגישים נינוחים ופתוחים יחד, החיים שלהם הופכים פשוטים יותר - היעדר נינוחות וקשר קרוב ואינטימי עלול להוביל לריחוק, שבמקרים רבים וללא התמודדות נכונה צפוי להסתיים בתחושת בדידות של שני הצדדים.

5. יש לכם סוגיות לא פתורות

גם אם לא קרה שום דבר דרמטי בשנה האחרונה ביחסים שלכם, אך אתם בכל זאת מרגישים בודדים, אין זה אומר שהתחושה הזו היא חסרת בסיס! במקרים רבים, מה שמרחיק אתכם מבני או בנות הזוג שלכם הם אירועים שהתרחשו בעבר הרחוק, שהותירו בכם צלקת ונשארו פתוחים מסיבה כזו או אחרת. כך למשל, אם נקלעתם לריב עם אחד ההורים של בן או בת הזוג שלכם, אך הם נמנעו מלקחת צד והסוגייה נותרה בעינה. מצב שכזה עלול להשאיר אתכם עם סופים פתוחים שמעיקים על לבכם ופוערים תהום רגשי עם בני הזוג שלכם.

כיצד להתמודד עם בדידות בנישואים: לב עם חתיכה חסרה

7 דרכים להתגבר על הבדידות בנישואים

כפי שוודאי ראיתם, ישנן סיבות רבות שעלולות לגרום לכם להרגיש לבד בחיי הנישואים, ואלה שהוצגו לעיל עלולות להיות רק קצה המזלג. זה נכון שלא לכולן יש פתרון קסם או עצה מובטחת, אך אין ספק שעם מעט אמונה בעצמכם, בבן או בת הזוג שלכם ובחיים המשותפים שבניתם תוכלו להתגבר על מכשולים רבים בדרככם ולהחזיר את התקווה. העצות הבאות יהיו הבסיס שלכם לרענן את הזוגיות, לפתוח דף חדש ואולי אפילו הן יצליחו להפרות אצלכם פתרונות נוספים ומקוריים משלכם.

1. ה"דייט" השבועי שלכם

הבסיס לחיי נישואים בריאים הוא לדאוג לבילוי משותף וכיפי לפחות אחת לשבוע. דרך אחת לעשות זאת היא פשוט להיפגש במקום ניטרלי, רחוק מהבית ומהמשפחה ולשוחח, להתעדכן ולשמוע איך עבר השבוע האחרון ומה חדש בחייו של בן או בת הזוג שלכם. דרך נוספת לעשות זאת היא למצוא תחביב משותף שהוא רק שלכם, שאותו תטפחו ביחד בכל שבוע - כמו לדוגמה: פעילות אקסטרים משותפת (רכיבה על אופניים או טיפוס), צפייה בסרט בקולנוע או אפילו משחק ספורטיבי זוגי (סקוואש או טניס). אם אין לכם רעיונות יצירתיים לבילוי, נסו לדלות מבני הזוג שלכם רמזים לגבי התחביבים שלהם והשתדלו למצוא פעילות כלשהי שתתאים לתחומי העניין שלהם ושאתם תהיו מוכנים לעשות אותה. על ידי הפיכת המפגשים ביניכם למסורת, תוכלו לחזק את הקשר וליהנות מהחברה אחד של השנייה בדרך מהנה וחיובית.
 
כיצד להתמודד עם בדידות בנישואים: זוג מחזיק ידיים

2. היו "ספר פתוח"

הכי קל לנו לחשוב שאם נתנהג בצורה מסוימת או נרמוז במילים עקיפות אנו נצליח לשקף את רגשותינו מבלי שנצטרך לומר אותם במפורש - אך זוהי טעות! אנשים מסוימים מתקשים להבין רמזים וצריך לדעת מתי רמיזה קלה מספיקה ומתי צריך לפתוח את הלב והפה ולדבר בישירות כדי לגרום לצד השני להבין ולהפנים. אם מדובר במשהו שקרה בעבר הרחוק או הקרוב ושמציק לכם במחשבות, אין לכם ברירה אלא לפתוח את זה ולשתף עם בן או בת הזוג שלכם, כיוון שניסיון העבר כנראה הוכיח לכם שהבעיה לא תפתור את עצמה אם לא תציפו אותה בצורה ברורה. אם תהיו ספר פתוח בפני בני או בנות הזוג שלכם תוכלו לחסוך את בזבוז הזמן, וכך יגבר הסיכוי שלכם למצוא מזור לכאב ולתסכול שאתם חווים.

3. אף פעם אל תאמרו "לא"

אם אתם מאפשרים לעצמכם לשקוע עמוק בתוך תחושת הבדידות שלכם בנישואים הדבר עלול לגרום לכם לדחות כל הצעה או גישושים מצד בן או בת הזוג לקרבה. גם בימים קשים כאלה, עליכם להשתדל לבחון את ההצעות של בני זוגכם בצורה שקולה ונטולת שליליות, כיוון שהיוזמה הזו עשויה לחסוך מכם מאמץ רב של לחשוב על פתרונות שיקרבו ביניכם בכוחות עצמכם. היענו בחיוב לכל גישוש או הצעה ובדרך הזו תוכלו לגרום להם להרגיש בטוחים במחיצתכם, וכן תהוו להם דוגמה למופת לבני זוג תומכים ומפרגנים.

כיצד להתמודד עם בדידות בנישואים: זוג מסכים ומחזיק ידיים

4. צאו למסע נוסטלגי ומרגש

קרה לכם כבר בעבר שבמהלך ניקיונות הבית נתקלתם לפתע באלבום ילדות ישן ונשאבתם בשלהוב רב והתלהבות אל מסע נוסטלגי קסום שצבט לכם מעט בלב? אין סיבה שמסע כזה לא יפיח רוח חיים בזוגיות שלכם. אם אתם חשים שאתם ובני או בנות הזוג שלכם התרחקתם לאחרונה, הציעו להם לשבת איתכם לזמן איכות של צפייה באלבום התמונות המשותף שלכם - מהחתונה, מירח הדבש או מבילויים שונים שהיו לכם במהלך חייכם המשותפים. לדבר הזה עשויה להיות השפעה גדולה יותר ממה שאתם חושבים והנוסטלגיה הזו תזכיר לכם מדוע נקשר הקשר הראשוני והמיוחד ביניכם.

5. השתמשו במחוות קטנות

כשאתם בעיצומו של משבר בחיי הנישואים, המחשבה הטבעית היא שהדרך היחידה לגשר על המשקעים היא לעשות משהו גדול ומשמעותי. אך האמת היא שבמקרים רבים זה לא הפתרון. במקום לעשות משהו גדול וחד פעמי, כדאי שתנסו לעשות הרבה מחוות קטנות אך לאורך תקופה ארוכה. הדבר הזה יסייע לכם לבנות אמון, ימלא את חיי בני הזוג שלכם ברגעים נעימים ומפתיעים ואולי אפילו יגרום להם להחזיר לכם במחוות משלהם. נסו להפתיע אותם עם ארוחת ערב טעימה אחרי העבודה, כרטיס זוגי להופעת מוזיקה או תיאטרון ששניכם אוהבים או אפילו תסדרו ותנקו את הבית ואת חדר השינה כדי להשרות אווירה טובה.

6. דאגו לטפח את חייכם החברתיים

אחד היסודות החשובים בזוגיות, לצד הבילוי המשותף, הוא להחזיק בחיים חברתיים בריאים - כלומר, לטפח את הקשרים עם בני המשפחה האחרים והחברים הקרובים שלכם. לעתים, תחושת הבדידות שלכם אינה בהכרח נובעת מבעיה בזוגיות, אלא מהזנחת הקשרים האחרים, שברוב המקרים משמשים אותנו כדי למלא את שאר הזמן הפנוי שלנו שהוא מעבר לקריירה וחיי הנישואים. אם נקלעתם למצב הזה, זהו הזמן לקחת צעד ולהפוך את החיים החברתיים שלכם מכאלה שתלויים אך ורק בבן או בת הזוג לכאלה שתלויים במעגל נוסף של אנשים שיגוונו לכם את הבילויים ואפילו ישמשו לכם כתף תומכת בשעה שבני הזוג שלכם נעדרים מהתמונה לזמן מה.

כיצד להתמודד עם בדידות בנישואים: מפגש חברתי בפארק

7. ייעוץ זוגי

אם הפתרונות שהוצעו לעיל לא עזרו לכם לשקם את היחסים וליצור ממד נוסף של אינטימיות וקרבה, אנו ממליצים לכם לא לפסול התערבות חיצונית. זה יכול להיות חבר או חברה קרובים שמכירים את שניכם ושאתם מרגישים איתם מספיק בנוח כדי לשתף את הבעיות, או לחלופין אפילו לפנות לייעוץ זוגי מקצועי. אם החלטתם ללכת הפתרון השני, יש לנו בשבילכם את כל מה שאתם צריכים לדעת לפני פנייה לטיפול זוגי.

 

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.