maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לרולדת שמנת ותותים עשירה וטעימה

מעטים האנשים שלא אוהבים קינוחים מתוקים, ורובנו הגדול בדרך כלל אוכל קינוחים שעשירים בשוקולד. אין שום דבר פסול בכך, אך בזכות המתכון הבא שיכיר לכם קינוח טעים, מרשים ופשוט, אנחנו בטוחים שתזנחו את השוקולד לטובת הטעם המפנק של תותים ושמנת. אז קדימה, הכינו את כל המצרכים הדרושים, הפשילו שרוולים והחלו במלאכת ההכנה של הקינוח שיגרום לכם, למשפחתכם ולחבריכם לקבל טעימה קטנה מגן עדן.

זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
רכיבים לרולדת שמנת ותותים:
ביצים - 6 (גדולות)
סוכר - 3 כוסות (מחולקות)
שמן - 2 כפות
אבקת אפייה - 2 כפיות
מלח - ½ כפית
תמצית וניל - 2 כפיות
קמח - ½1 כוסות (185 גרם)
גבינת שמנת - 225 גרם
תותים - 2 כוסות (300 גרם)
אבקת סוכר - ¼ כוס (40 גרם)
אופן הכנת הרולדת שמנת ותותים:
  1. ראשית, חממו תנור ל-180 מעלות.
  2. טרפו את כל הביצים בקערה גדולה עד לקבלת תערובת צהובה ואחידה.
  3. הוסיפו 2 וחצי כוסות סוכר וערבבו היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. הוסיפו שמן, אבקת אפייה, מלח, תמצית וניל וקמח באופן הדרגתי, וערבבו היטב עד שכל החומרים יתאחדו.
  5. כעת שמנו תבנית מלבנית ונמוכה, הניחו בתוכה נייר אפייה גדול וצקו את הבלילה באופן שווה לאורך כל התבנית. דפקו בעדינות את התבנית על משטח העבודה כדי לשחרר בועות אוויר והכניסו לתנור למשך 15 דקות או עד לקבלת גוון שחום.
  6. פרשו מגבת מטבח נקייה על משטח העבודה ופזרו עליה את אבקת הסוכר.
  7. הוציאו את בסיס העוגה מהתנור והפכו אותו בזהירות על המגבת.
  8. בעזרת המגבת, גלגלו את בסיס העוגה בזהירות. המגבת תהיה בתוך העוגה, וזה בסדר גמור.
  9. הניחו את בסיס העוגה במקרר לצינון במשך כ-30 דקות.
  10. בינתיים ערבבו בקערה גדולה שמנת, תמצית וניל ואת הסוכר שנותר (חצי כוס) עד לקבלת תערובת אחידה.
  11. הוציאו את בסיס העוגה המגולגלת מהמקרר ופרשו אותו מחדש על משטח העבודה כך שהמגבת מפרידה בינו לבין המשטח.
  12. מרחו את תערובת השמנת בצורה אחידה על כל בסיס העוגה המגולגלת ופזרו את התותים בצורה שווה.
  13. גלגלו את העוגה בזהירות בעזרת המגבת – שימו לב שהפעם היא לא נכנסת פנימה כמו בשלב 8, פזרו בנדיבות מעל אבקת סוכר, חתכו והגישו.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
App Logo
באפליקציה נוח יותר