header

חטיפי תות-לימון אפויים

לפעמים באמצע היום בא לנו "לחטוף" איזה פינוק מתוק ומרענן – משהו שירומם את מצב רוחנו, יכניס קצת שמחה ומתיקות לפה, אולי אפילו ייקנח איזה ארוחת צהריים טובה או ישמש כמעורר באמצע היום. חטיפי תות-הלימון הפשוטים להכנה הבאים הם בדיוק כאלה: ממתק מעולה, שמחבר בין חמצמצות הלימון למתיקות התות ויוכל לרענן לכם את היום בכל זמן שתרצו בכך.

 

זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 24
רמת קושי: קל
חטיפי תות-לימון אפויים מקור תמונה: Dessert Now Dinner Later
רכיבים לקראסט:
קמח - ¾1 כוסות
קורנפלור - ¼ כוס
אבקת סוכר - ⅔ כוס
מלח - ½ כף
חמאה - 16 כפות (קרה, חתוכה לקוביות קטנות)
רכיבים למילוי:
ביצים - 4 (טרופות)
סוכר - ⅓1 כוסות
קמח - 3 כפות
תותים - ⅓1 כוסות
גרידת לימון - 2 כפות
מיץ לימון - ⅔ כוס (טרי)
חלב - ⅓ כוס
אופן הכנת הקראסט:
  1. בקערה גדולה, ערבבו את הקמח, הקורנפלור, אבקת הסוכר, המלח והחמאה - השתמשו בזוג מזלגות כדי למערוך את קוביות החמאה אל תוך המרכיבים היבשים עד לקבלת תערובת אחידה.
  2. הניחו נייר אפייה בתבנית בגודל 22X33 ס"מ ושמנו אותו באמצעות ספריי שמן נון-סטיק.
  3. שפכו לתוך התבנית את תערובת הקמח והחמאה, דחסו אותה כלפי מטה בחוזקה, ואפשרו לה לבצבץ רק כ- ¼ 1 ס"מ מחוץ לתבנית.
  4. הכניסו את התבנית עם התערובת למקרר וצננו למשך 30 דקות, ואז הכניסו אותה לתנור לאפייה על חום של 175 מעלות, למשך 20-25 דקות או עד שהיא משחימה קלות. בסיום האפייה הוציאו התערובת מן התנור ותנו לה להתקרר.
אופן הכנת המילוי:
  1. כוונו את התנור לחום של 160 מעלות, ובקערה גדולה ערבבו ביצים, סוכר וקמח.
  2. הניחו בבלנדר את התותים, גרידת הלימון, מיץ הלימון והחלב וערבבו עד לקבלת תערובת חלקה.
  3. שפכו את התערובת מן הבלנדר לתוך תערובת הביצים שבקערה וערבבו היטב.
  4. מזגו את התערובת המאוחדת לתוך הקראסט שבתבנית האפייה ומיד הניחו את התבנית בתנור.
  5. אפו כ-45 דקות, או עד שהתערובת לא מתנועעת כשאתם מנענעים קלות את התבנית (הזמן ומעלות החום הדרושים לכך יכולים להשתנות במעט מתנור לתנור).
  6. בסיום אפשרו להכל להתקרר במשך 30-45 דקות, ואז הפרידו את המאפה מהתבנית. חתכו ל-24 חתיכות שוות, הבזיקו מעל מעט אבקת סוכר, הגישו ואכלו בתיאבון!
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
App Logo
באפליקציה נוח יותר