header

מתכון לכדורי תפוחים מטוגנים טבעוניים ברוטב חלב שקדים

קלים, אווריריים ומלאים בטעם ביתי מתוק וחמים של סתיו – אלו הם כדורי התפוחים המטוגנים שמגיעים לצד רוטב נפלא שמשדרג את טעמם אפילו עוד יותר. הכדורים הנפלאים הללו, שיכולים לשמש כקינוח לכל ארוחה או סתם מעדן מתוק לימים קרירים, עשויים מתפוחי גרני סמית' עסייסיים שמחזיקים היטב בזמן טיגון. בנוסף מדובר במתכון טבעוני, כך שגם אלו הנמנעים ממוצרים מהחי יוכלו ליהנות ממנו.

 

זמן הכנה: 20 דקות
כמות סועדים: 8
רמת קושי: קל
מתכון לכדורי תפוחים מטוגנים טבעוניים ברוטב חלב שקדים מקור תמונה: Tasty
רכיבים לכדורי תפוחים מטוגנים:
שמן קנולה - 6 כוסות
קמח עוגות - ¾2 כוסות
סוכר חום - ¼ כוס
קינמון טחון - ½ כפית
מלח - ½ כפית
חלב שקדים - ⅔ כוס (לא ממותק)
שמן צמחי - 2 כפות
תפוחי עץ - 2 (מומלץ מזן גרני סמית', מקולפים וקצוצים דק)
מרגרינה - 4 כפות (מומסת)
תמצית וניל - ½ כפית
רכיבים לרוטב לכדורי התפוחים:
אבקת סוכר - 2 כוסות
חלב שקדים - ¼ כוס (לא ממותק)
קינמון טחון - ½ כפית
אופן הכנת הכדורי תפוחים מטוגנים:
  1. בסיר גדול עם תחתית מוצקה, חממו את שמן הקנולה על להבה בינונית, עד שהוא מגיע לטמפרטורה של 180 מעלות.
  2. בקערה גדולה, טרפו יחד את קמח העוגות, הסוכר החום, אגוז המוסקט, הפלפל האנגלי, המלח, אבקת האפייה ו-½ כפית קינמון.
  3. בקערה נפרדת, טרפו את חלב שקדים ביחד עם השמן הצמחי, התפוחים, המרגרינה המומסת ותמצית הווניל.
  4. הוסיפו באיטיות את תוכן הקערה עם המרכיבים הרטובים לתוך הקערה עם המרכיבים היבשים וערבבו עד שמתקבלת תערובת חלקה.
  5. בעזרת כף גלידה או באמצעות הידיים, החלו להוציא חלקים מן התערובת, לעצב אותם לצורת כדור, והניחו אותם בסיר עם השמן הרותח לטיגון עד שהם מזהיבים ומבושלים היטב – כ-4-5 דקות בסך הכל.
  6. הניחו תבנית רשת בתוך תבנית רגילה. הוציאו את כדורי התפוחים מן הסיר בעזרת כף מחוררת, הניחו אותם על גבי תבנית הרשת ותנו להם להתקרר.
אופן הכנת הרוטב לכדורי התפוחים:
  1. בזמן שהכדורים מתקררים, הניחו בקערה גדולה את אבקת הסוכר, הקינמון וחלב השקדים, וערבבו עד ליצירת תערובת חלקה.
  2. זלפו את הרוטב מעל הכדורים, חכו 5 דקות, והגישו. בתיאבון!
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
App Logo
באפליקציה נוח יותר