print header

איך להתמודד עם 6 מצבים שונים שיכולים לקרות בגינת המשחקים

כל הורה לוקח את ילדיו הקטנים לגינת המשחקים כדי להוציא אנרגיה בשעות אחר הצהריים, וסביר להניח שתפגשו שם ילדים והורים אחרים מכל הסוגים. חלקם נחמדים יותר וחלקם פחות, ופרט לבית הספר או הגן, גינת המשחקים היא המקום שבו ילדכם יפגוש ילדים אחרים שאינו מכיר ועלול להתמודד עם מצבים פחות נעימים, כמו ריבים, ויכוחים וכדומה. מה אתם עושים בדרך כלל כשעולה מצב שכזה? איך אתם מגיבים אל מול ילדים שמציקים לילדכם או הורה שכועס עליו? הכנו לכם כאן מדריך קצרצר שיראה לכם כיצד מומלץ להתמודד עם 6 מצבים נפוצים שצצים בגינת המשחקים.
 
איך להתמודד עם מקרים בעייתיים בגינת המשחקים: ילד על מתקן בגינת משחקים

1. מה לעשות כשהורה אחר נוזף בילד שלכם

גם אם הילד שלכם סופג גערות על לא עוול בכפו, עליכם להגיד להורה הנוזף משפט כמו "תודה רבה ששמת עין על הילד שלי" ולהרחיק את ילדכם – כך ממליץ ביל קורבט, קאוצ'ר להתנהגות ומחבר הספר "אהבה, גבולות ושיעורים: מדריך להורים לגידול ילדים שמשתפים פעולה". לאחר מכן, הפנו את תשומת הלב של ילדכם לפעילות אחרת. "זוהי ההזדמנות שלכם להדגים לילדכם כיצד להתמודד עם קונפליקטים בצורה נכונה", אומר קורבט. אל תרימו את הקול על ההורה האחר ואל תתעמתו איתו – הראו לילדכם שאתם האנשים הבוגרים יותר, והדגימו לו את הפתגם "אל תהיה צודק, תהיה חכם".

2. מה לעשות כשילד אחר מתאכזר לילדכם והוריו לא עושים דבר

כל עוד אין כל סכנה לביטחונו של ילדכם, הימנעו מלרוץ ולגונן עליו מיד, כך ממליץ קורבט. כמובן שתרצו להגן על ילדכם מכל פגיעה של ילד אכזרי, אך תנו להם רגע כדי להסתדר ביניהם לפני שתיגשו בעצמכם. לפעמים משבר שכזה עובר מעצמו והילד השני מפסיק את מעשיו תוך זמן קצר, ובאופן כללי חשוב שילדכם ילמד כיצד להתמודד עם מצבים שכאלה בעצמו. אם הילד השני לא מפסיק, או אם הוא מתחיל להרביץ, קחו משם מיד את ילדכם ואמרו לו "בוא נלך להתנדנד בנדנדה" או כל דבר אחר שיוציא אותו מהעימות.
 
בנוסף לכך זכרו שזה לא תפקידכם לחנך את ילדיו של הורה אחר, לכן עד כמה שזה קשה, הימנעו מלגעור בילד הבריון או לדבר עם הוריו – זה רק יצית ויכוח וייצור סצנה מיותרת. אחרי המקרה עזרו לילדכם להביע את רגשותיו במילים וספקו לו את הכלים להתמודד עם מצב שכזה בפעם הבאה. הדריכו אותו כיצד לעמוד על שלו בעזרת מילים ולא עם כוח פיזי, ולמדו אותו להגיד לבריונים דברים כמו "אני לא אתן לך לדבר אלי ככה" ופשוט ללכת.
איך להתמודד עם מקרים בעייתיים בגינת המשחקים: דלי וכף בארגז חול

3. מה לעשות כשהילד שלכם מתנכל לילד אחר ולא מפסיק

כשהילד שלכם הוא הבריון, עליכם להתערב מיד – כך אומרת כריסטה טרי, מייסדת האתר "HelloMamas" שמטרתו להפגיש בין אימהות עם תחומי עניין זהים. "הקפידו להתנצל בפני הילד השני והוריו", היא אומרת, ומוסיפה כי רוב ההורים יבינו ויסלחו, כי גם הילד שלהם ככל הנראה עשה דבר שכזה פעם אחת לפחות בחייו. לאחר מכן קחו את ילדכם לפינה שקטה בגינת המשחקים והסבירו לו בצורה רגועה מדוע התנהגותו אינה הולמת ומקובלת.

4. מה לעשות כשקבוצת ילדים, כולל הילד שלכם, מתווכחת על מתקן שעשועים

כל עוד הוויכוח לא מגיע לבריונות, פגיעות פיזיות או מילים פוגעניות, הימנעו מהדחף להרגיע את הרוחות, כך ממליצה טרי. "הסתכלו היטב על מה שקורה וודאו שאף ילד לא חוצה את הגבול, אך זכרו שהיכולת לפתור ויכוחים היא חשובה ורק כך ילדכם יפתח אותה – אם הוא יגלה אותה בעצמו בגינת המשחקים". אם המצב מחריף הפנו את ילדכם לפעילות אחרת, ולאחר שיירגע דברו איתו על אותו המקרה ועל הדרך שבה הוא התנהג – אם עשה טוב או רע וכיצד עליו לנהוג בפעם הבאה.
איך להתמודד עם מקרים בעייתיים בגינת המשחקים: ילד בגינת משחקים

5. מה לעשות כשהורה עצבני אחר ניגש אליכם בנוגע לילדכם

לפעמים יש ריבים בגינת המשחקים שבהם לא ברור מה באמת קרה כי אף אחד לא ראה כיצד הם התחילו. בעקבות כך, יכול להיות מצב בו הילד של הורה אחר אמר לו דבר מה על הילד שלכם, ואותו מבוגר ניגש אליכם כדי לדרוש צדק. במקרה שכזה, נסו להיות רגועים ואדיבים, כך ממליצה טרי. אם ההורה השני ממש עצבני, יכול מאוד להיות שקורה משהו בחייו שמשפיע על מצב הרוח שלו, והעצבים שלו לא קשורים אליכם באופן ישיר. בשל כך, נסו להתעלות על הדחף שלכם להגיב בעצבים בחזרה ולהצדיק את ילדכם, ופשוט הקשיבו למה שיש להורה השני להגיד ותנו לו ליהנות מהספק בנוגע לכך שהצדק עמו. לאחר מכן פשוט קחו את ילדכם לאזור אחר בגינת המשחקים, שבו לא ייתקל בילד השני.

6. מה לעשות כשילד אחר לא מסכים לשחק עם הילד שלכם

אין דבר שכואב יותר להורה לראות מאשר את ילדו סופג חרם או שלא משתפים אותו בפעילות שכוללת ילדים אחרים. עם זאת, אין שום דבר שאתם יכולים לעשות כדי להכריח ילדים אחרים לשתף את ילדכם במשחק, וכל עוד זה לא מפריע לילד שלכם יותר מדי, פשוט תנו לו לשחק באופן עצמאי – זה בסדר.
 
לעומת זאת, אם המצב הזה כן פוגע ברגשותיו, נסו להסית את דעתו ולהעסיק אותו בפעילות אחרת שלא כוללת את הילדים האחרים. אם פתרון זה לא עובד, עזבו את גינת המשחקים ולכו לעשות משהו אחר, כמו לאכול גלידה. במהלך הזמן הזה דברו עם ילדכם ועזרו לו לבטא את רגשותיו בנוגע למצב שנקלע אליו. כמעט כל ילד מתגבר מהר מאוד על דברים שקורים לו, לכן אל תחששו שהוא נפגע כמוכם – סביר להניח שאתם לקחתם את זה הרבה יותר קשה ממנו.

 

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.