maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

מתכון פשוט וקל לחביתת חומוס טבעונית

 אין כמו ארוחת בוקר טובה כדי לפתוח את היום במצב רוח מרומם. עם זאת, חלקינו מדלגים על הארוחה החשובה ביותר ביום לנוכח הלחץ בזמן שמאפיין את שעות הבוקר המוקדמות. את הפתרון לבעיה זו תוכלו למצוא בחביתת החומוס הטבעונית הבאה שמעבר לטעמה הנפלא והקלות הרבה שבהכנתה, ניתן להכין את הבלילה שלה מתי שמתאפשר, לאחסן אותה לאורך זמן במקרר ולהשתמש בה בכל עת. והחדשות הטובות עוד יותר הן שמרכיביה מכילים שלל רכיבים הנחוצים לגופנו דוגמת קמח החומוס הגדוש בחלבון ובאומגה 6, הכורכום שמכיל נוגדי חמצון רבי עוצמה וזרעי הפשתן אשר טומנים בחובם מגוון יתרונות בריאותיים שכדאי שלא לפספס. 
 
חביתת חומוס עם תוספת פטריות
 

מתכון לחביתת חומוס

מלבד הרכיבים הבסיסיים אשר מרכיבים את חביתת החומוס, תוכלו לשדרג את טעמה עם מגוון ירקות קצוצים דוגמת פלפל אדום קלוי, עגבניות, תרד, בצל ופטריות. בין שתשדרגו את טעמה ובין שלא, היו סמוכים ובטוחים שברגע שבו ניחוחותיה יתפשטו לכל עבר, כל יושבי הבית יתייצבו מידית מול שולחן האוכל ויישמחו לקבל טעימה מן המנה המיוחדת שלכם.

רכיבים ל-4 מנות:

• ½ כוס קמח חומוס
• 3 כפות שמרים תזונתיים (ניתן להשתמש גם בשמרים רגילים, אך השמרים התזונתיים מתאפיינים בטעם נהדר המזכיר גבינה)
• 3 כפות זרעי פשתן
• ½ כפית אבקת אפייה
• 1 כפית כמון טחון
• ½ כפית מלח 
• ¼ כפית פלפל שחור
• ½ כפית כורכום
• 1 כף שמן זית
 

הוראות הכנה:

1. ערבבו את קמח החומוס, השמרים, זרעי הפשתן, אבקת האפייה, הכמון, המלח, הפלפל והכורכום יחדיו במעבד מזון או לחילופין בקערה עד לקבלת תערובת אחידה. את הבלילה תוכלו לאחסן בכלי סגור היטב במקרר.
רכיבים לחביתת חומוס במעבד מזון

2. לפני כל שימוש, הקפידו לערבב את הבלילה היטב. עתה, מלאו ⅓ כוס בתערובת החביתה ולאחר מכן הוסיפו לה ⅓ כוס מים וערבבו בשנית. על הבלילה להיות דלילה, ולכן אם היא סמיכה מדי פשוט הוסיפו מעט מים עד לקבלת המרקם הרצוי.

3. חממו את שמן הזית במחבת על אש בינונית, ופזרו את הבלילה באופן שווה על המחבת. כסו את המחבת במכסה, ובדקו מפעם לפעם שהחלק התחתון איננו נשרף. לאחר שהוא נעשה כהלכה, הפכו את החביתה וטגנו אותה על צידה השני עד להזהבתה. חשוב להפקיד על טיגונה הממושך של החביתה משני הצדדים מאחר שטעמו של קמח החומוס איננו טעים כשהוא לא מבושל דיו.

חביתת חומוס
4. ישנה אפשרות להוסיף ירקות לחביתה לאחר שטיגנתם את צדה האחד או לחילופין להוסיפם אל הבלילה בטרם ההכנה. כעת, כל שנותר לכם לעשות הוא לאכול וליהנות, בתיאבון!
 
מקור: רעות ד.
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: