maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

שימושים מפתיעים למי חמצן

 
מי החמצן מוכרים לנו בעיקר כחומר שגורם לשיער להיצבע בבלונד בהיר, אך האמת היא שיש להם שימושים רבים בבית, במטבח ואפילו לבריאות שלנו. מי החמצן מופקים באופן טבעי בגוף האדם ומשמשים למלחמה בחיידקים וזיהומים. בניגוד לאקונומיקה, שפועלת בצורה די דומה, מי החמצן אינם רעילים כלל, ולכן ניתן להשתמש בהם יותר בחופשיות. חשוב לדעת שניתן לרכוש מי חמצן בכל מיני ריכוזים; ריכוז של 3% הוא הריכוז היחידי הבטוח לשימוש בבית ועל הגוף, בעוד שהריכוזים הגבוהים יותר (6% עד 90%) מיועדים לאנשי מקצוע בלבד ואינם מומלצים כלל לשימוש ביתי. עבור כל 18 השימושים הבאים, יש להצטייד במי חמצן בעלי ריכוז 3% בלבד.
 
שימושים למי חמצן: אישה מאפרת את עיניה

שימושים בריאותיים במי חמצן

הגוף שלנו מפיק מי חמצן באופן טבעי, על מנת להילחם במזהמים שונים. מי החמצן יוצרים תהליך של חמצון, שהוא בעצם סוג של שריפה מבוקרת המחסלת את כל החיידקים והמזהמים.

1. אמבט מרענן

מהלו ליטר וחצי מי חמצן 3% באמבט מלא מים חמים, כדי ליצור אמבט מחטא ומעורר שיעשה לכם רק טוב. יש לטבול באמבט במשך חצי שעה לפחות.

2. פטרת רגליים

על מנת להילחם ביעילות נגד הפטריות ברגליים, רססו אותן בתערובת של מים ומי חמצן ביחס של 1:1 מדי ערב לפני השינה. הניחו לרגליים להתייבש מעצמן.

3. חתכים וזיהומים

הטבילו מטלית או תחבושת בד נקייה במי חמצן 3% והניחו אותה על חתכים ופצעים למשך 5 דקות. חזרו על הפעולה במשך כמה ימים. מי החמצן יחטאו את הפצע בצורה הטובה ביותר.

4. סינוסים מזוהמים

ערבבו כף אחת של מי חמצן 3% בכוס של מים והשתמשו בתערובת כתרסיס אף הנלחם בזיהומים.

5. פצע פתוח

על פצעים פתוחים לא מומלץ להניח מטלית ספוגה, אלא רק לחטא בעדינות באמצעות מי חמצן 3%, ולאחר מכן לשטוף עם מים רגילים. מי החמצן עוזרים להילחם בזיהום, אך יכולים לגרום לנזק קל אם הם מונחים לאורך זמן על פצע פתוח, לכן הימנעו מכך.
שימושים למי חמצן: רופא בודק חזה של ילד עם סטטוסקופ

שימוש במי חמצן עבור טיפוח והיגיינה

בנוסף לחיסול זיהומים, מי החמצן יכולים לשמש גם לשמירה על הניקיון האישי:

1. מי פה

טלו מי חמצן 3%, ערבבו אותם עם מים רגילים ביחס של 1:1, והשתמשו בהם כמו במי פה רגילים. למי החמצן נטייה להלבין את השיניים, בנוסף על חיטוי הפה. זהירות! אין לבלוע את מי החמצן. לאחר השימוש שטפו את הפה היטב במים.

2. ניקוי שיניים

טבלו את מברשת השיניים במי חמצן 3% והברישו בעזרתה את השיניים. מי החמצן יהרגו את כל החיידקים שבפה וילבינו את השיניים; טבלו את מברשת השיניים שוב כדי לחטא אותה ולמנוע צמיחה של תרביות חיידקים.

3. הבהרת שיער

זהו השימוש המוכר ביותר של מי החמצן, אך לא חייבים להפוך את השיער לבלונדיני לגמרי - כדי להשיג מראה מעודן יותר ולהוסיף גוונים בהירים בלבד, ערבבו מי חמצן 3% עם מים ביחס של 1:1, רססו את התערובת על השיער וסרקו אותו.

4. עדשות מגע

ניתן להשתמש במי חמצן כדי לנקות את עדשות המגע בסוף היום. מי החמצן מפרקים את החלבונים המצטברים על העדשות בעקבות המגע עם העיניים.
שימושים למי חמצן: ילד מצחצח שיניים

שימוש במי חמצן עבור נקיון הבית

כוחות החיטוי המדהימים של מי החמצן יכולים לשמש אותנו לנקיון גם ברחבי הבית:

1. שיש ודלפקים

הספיגו מטלית עם מעט מי חמצן 3% ונגבו איתה את השיש ואת הדלפקים במטבח כדי לנקות את המשטחים מכל החיידקים שהצטברו עליהם.

2. מקרר ומקפיא

מומלץ להשפריץ מי חמצן 3% על דפנות המקרר והמקפיא כל כמה חודשים כדי לשמור אותם נקיים. חיידקים נוהגים לאכלס אזורים אלה בכמויות גדולות.

3. במדיח הכלים

הוסיפו 60 מ"ל מי חמצן 3% למדיח הכלים שלכם כדי לנקות את הכלים גם מהחיידקים שהסבון יכול לפספס.

4. חיטוי משטחים

שמרו מי חמצן 3% בבקבוק שפריץ אחד, וחומץ לבן בבקבוק שפריץ נוסף (אל תאחדו את שניהם באותו הבקבוק!). כאשר אתם רוצים לחטא את קרש החיתוך, מיכל מעבד המזון או כל משטח אחר הנוהג להזדהם, השפריצו אחד מהחומרים, ולאחריו השפריצו את החומר השני. התגובה בין החומרים מנקה כל משטח מכל החיידקים שעליו.

5. הסרת עובש

עובש ורטיבות על קירות הבית יכולים לגרום לצמיחה של פטריות שנבגיהן מסוכנים למערכת הנשימה שלנו. כאשר אתם מבחינים ברטיבות או טחב, נקו את הקיר עם מי חמצן כדי להסיר את החשש.

6. תחליף אקונומיקה

ניתן להשתמש במי החמצן כתחליף בריא יותר לאקונומיקה כדי להלבין את הבגדים. אם קיים על הבגד הלבן כתם עקשן במיוחד, שפכו עליו ישירות מעט מי חמצן לפני הכביסה, המתינו מעט ושטפו עם מים קרים.
שימושים למי חמצן: מטבח נקי

שימוש במי חמצם במטבח

כיוון שמי החמצן אינם רעילים, הם שימושיים במיוחד בזמן הכנת האוכל:

7. הארכת חיי ירקות

לפני שאתם מכניסים את הירקות שקניתם לקירור, מלאו כיור במים קרים ומהלו בתוכו 1/4 כוס מי חמצן 3%. השרו את הירקות בכיור למשך 20 דקות אם הם בעלי קליפה דקה, או 30 דקות אם הם בעלי קליפה עבה. לאחר ההשרייה, ייבשו אותם והכניסו לקירור. השמדת החיידקים שעליהם תגרום להם להישאר טריים זמן רב יותר.

8. שאריות סלט

גם אחרי שכבר הכנו מהירקות סלט, ניתן להאריך את חיי השאריות שנותרו ממנו. רססו את הסלט בתערובת של 1/2 כוס מים וכף אחת של מי חמצן 3%; סננו את הנוזלים והכניסו אותו למקרר.

9. הנבטת קטניות

כאשר אנו מנביטים את הקטניות לפני הבישול, אנו מגבירים את תכולת הוויטמינים והמינרלים שלהן בעשרות עד מאות אחוזים. כדי להנביט את הקטניות בקלות, ערבבו 30 מ"ל מי חמצן 3% וחצי ליטר מים והשרו בתערובת את הקטניות למשך הלילה.
מקור התמונות: Mustafa Sayed, Hubert K, Pieter Vanhaecke, David Thompson

 

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו