print header

מתכונים ליצירת 6 קערות אכילות

מחפשים רעיון מקורי לאירוח? בכתבה הבאה אספנו עבורכם 6 מתכונים ליצירה של 6 קערות אכילות וייחודיות. הקערות המיוחדות יזכו אתכם בתשבוחות מצד מבוגרים וילדים כאחד, והחלק הכי טוב? אחרי זה לא צריך לשטוף את הכלים, רק לאכול אותם!

קערת לחם פריכה

קערות אכילות

1. רדדו בצק וחתכו אותו לרצועות בעובי של כסנטימטר אחד.

2. את הרצועות סדרו בצורת שתי וערב על קערה הפוכה בגודל הרצוי.

3. אפו את הבצק ובקערה עד שהבצק יהפוך פריך וטעים. זהירות! הקערה תתחמם מאוד בתנור.

 

קערת פרמזן לסלט

קערות אכילות

1. פרט לגבינת פרמזן, תזדקקו לשתי קערות זהות, בגודל בו תרצו שהקערה תהיה, קערה שטוחה ורחבה לחימום במיקרוגל ונייר אפייה.

2. גרדו את הגבינה לפירורים. ניתן להשתמש במגרדת ידנית או במעבד מזון.

3. גזרו את נייר האפייה לגודל המתאים והניחו בקערה השטוחה.

4. על הנייר הניחו ערימת גבינה. השתמשו בכף על מנת לשטח את ערימת הגבינה.

5. השתמשו באחת הקערות הקטנות כדי לוודא ששולי עיגול הגבינה שלכם נמשך כשני סנטימטרים מעבר לשולי הקערה.

6. הכינו מראש קערה קטנה הפוכה וחממו את הגבינה במיקרוגל עד אשר תהפוך לזהובה.

7. הוציאו את הגבינה עם נייר האפייה, והפכו אותה מיד על הקערה ההפוכה. בזריזות, הניחו את הקערה השנייה מעל לקערה הראשונה ולחצו בעדינות.

8. הסירו את הקערה ההפוכה, ואת נייר האפייה בעדינות, וזהו! הקערה מוכנה להגשה.

 

קערת שוקולד דקורטיבית

קערות אכילות

1. הצמידו נייר אלומיניום לקערה בגודל הרצוי.

2. המיסו שוקולד, והזליפו אותו מעל לנייר האלומיניום. לא חייבים למלא בדיוק את כל שטח הנייר.

3. קררו את הקערה עם השוקולד במקפיא.

4. תוך זמן קצר הקערה תהיה מוכנה להגשה.

 

קעריות שוקולד אישיות

קערות אכילות

1. המיסו שוקולד בקערה המונחת בסיר עם מים חמים.

2. השתמשו במכחול נקי כדי לצבוע את צידן הפנימי של כוסות אפייה (מנז'טים) בשוקולד המומס.

3. הניחו את כוסות האפייה במקרר או במקפיא עד שהשוקולד יתקשה.

4. אחרי שהשוקולד נהיה מוצק, צבעו שכבה נוספת של שוקולד מעליו. ניתן להשתמש בשוקולד לבן ליצירת דוגמא יפה והניחו במקרר לצינון שני.

5. אחרי ששכבת השוקולד השנייה הצטננה, קלפו בזהירות את נייר כוס האפייה והקערית מוכנה!

 

כוסות עוגיה אישיות

קערות אכילות

1. השתמשו בבצק עוגיות סוכר. ניתן להשתמש בבצק קנוי.

2. היעזרו בתבנית עוגות אישיות הפוכה, והניחו מעל כל "גבעה" חתיכת בצק קטנה.

3. הניחו את התבנית ההפוכה בתנור. חתיכות הבצק יהפכו לנוזליות יותר, ויתפסו את צורת הגבעה עליה הן מונחות.

4. המשיכו לאפות עד אשר בצק העוגיות יהפוך לפריך ויבש.

5. הוציאו בזהירות את התבנית מהתנור, והסירו את הבצק מהתבנית ההפוכה.

6. הקערות האישיות מוכנות להגשה. מומלצות להגשה של גלידה או סלט פירות. 

 

קערת שוקולד גדולה

קערות אכילות

1. נפחו בלון לגודל הרצוי, והדביקו אותו בעזרת סרט דביק לקערה קטנה. פתחו של הבלון צריך לשבת בתוך הקערה.

2. המיסו בשתי קערות נפרדות שוקולד חלב ושוקולד לבן.

3. מזגו את שוקולד החלב המומס מעל לבלון, ואחריו מזגו את השוקולד הלבן ליצירת דוגמא מעניינת. 

4. צננו את הבלון עם הקערה במקרר עד אשר השוקולד יתקשה.

5. אחרי שהתקשה, כסו את השוקולד בשכבות נוספות של שוקולד בצבעים מתחלפים כדי להפוך את הקערה למסוגננת יותר.

6. על חתיכת נייר אפייה מזגו כמות  קטנה של שוקולד, כמות זו תהפוך לרגל הקערה. הפכו את הבלון והצמידו אותו לשוקולד שעל הנייר, המתינו מעט עד שיתקשה.

7. אחרי שהבלון עומד בעצמו בתוך הרגל, הסירו בעדינות את הקערה מהבלון.

8. נקבו את הבלון כדי לרוקן ממנו את האוויר, והוציאו אותו מתוך השוקולד המוצק, והקערה מוכנה.

 

מקור: שרה לוונטל
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.