maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

ספירלות פצפוצי אורז ומרשמלו - מתכון לקינוח מרשים במיוחד!

 במהלך חודשי הקיץ והחופש אנחנו תמיד נרצה לפנק את עצמנו ואת המשפחה שלנו במשהו חדש ומלהיב, ומתברר שאין צורך לקפוץ על מטוס לחו"ל או לצאת למסע קניות חסר מעצורים בחנויות הצעצועים כדי לשמח את האנשים היקרים לנו... יש דרך הרבה יותר טובה, פשוטה וטעימה לעשות את זה, וקוראים לה ספירלה מתוקה. הקינוח המתוק והמקורי הזה הוא להיט בקרב כל הילדים שאי פעם פגשתי, וגם מבוגרים רבים לא מסוגלים לעמוד בפיתוי ורוצים לנסות את המנה המפתיעה הזאת בעצמם. אז למה אתם מחכים? קדימה למטבח!
 
קינוח פצפוצי אורז ומרשמלו
 
מצרכים (ל-15 ספירלות):
 
  • 280 גרם מיני-מרשמלו (אם אינכם משיגים כאלה פשוט חתכו מרשמלו רגילים לחתיכות קטנות)
  • ¼ כוס חמאה + חמאה לשימון
  • 5 כוסות פצפוצי אורז רגילים או מתוקים 
  • ¾ כוס עוגיות מפוררות/ביסקוויטים מפוררים
  • 200 גרם ממרח מתוק שאינו שוקולד (חלווה, חמאת בוטנים, לוטוס וכדומה)*
  • 3 טבלאות שוקולד (או 6 טבלאות שוקולד Hershey's)
 
* במתכון המקורי הממרח המתוק הוא קרם מרשמלו, שאפשר להשיג בחנויות קונדיטוריה. אם אתם רוצים להכין בעצמכם את הממרח הממכר הזה, עליכם להמיס 2 כוסות סוכר ב-¾ כוס מים על אש נמוכה ולערבב עד קבלת סירופ. לאחר מכן הסירו את הסיר מהאש והוסיפו 50 גרם חמאה ו-15 יחידות מרשמלו לבנות או ורודות והניחו לו להתקרר. לאחר שהתערובת התקררה הקציפו אותה עד לקבלת מרקם אוורירי, ויש לכם ממרח מרשמלו טעים במיוחד!
 
אופן ההכנה:
 
  • חממו את התנור מראש על 200 מעלות. 
  • הכינו תבנית עם נייר אפייה ושמנו אותה היטב בחמאה. חשוב לא לחסוך בכמות החמאה, כדי שיהיה קל לקלף את נייר האפייה מהתערובת הסופית.
קינוח פצפוצי אורז ומרשמלו
  • הכניסו למיקרוגל קערה ובה מרשמלו ורבע כוס חמאה, כסו אותה וחממו על חום גבוה במשך כ-30 שניות. ערבבו וחממו שוב אם צריך עד לקבלת ממרח אחיד שניתן לערבב בקלות. 
  • הוסיפו לקערה את פצפוצי האורז ופירורי העוגיות/הביסקוויט וערבבו היטב.
  • שטחו את התערובת על נייר האפייה שבתבנית.
קינוח פצפוצי אורז ומרשמלו
  • בעזרת מרית מרחו מעל התערובת את הממרח המתוק שהכנתם.
קינוח פצפוצי אורז ומרשמלו
  • פזרו את טבלאות השוקולד בצורה אחידה מעל שכבת הממרח המתוק, במידת הצורך אפשר לשבור את הטבלאות.
קינוח פצפוצי אורז ומרשמלו
 
  • הכניסו לתנור החם את התבנית ל-2-3 דקות, ואז הוציאו אותה וכבו את התנור.
  • בעזרת מרית, מרחו את השוקולד שנמס מעל הממרח המתוק וחכו 10 דקות עד שהכול יתקרר.
קינוח פצפוצי אורז ומרשמלו
  • צרו גליל ארוך: אחזו בנייר האפייה שמתחת מהצד הארוך, והחלו לגלגל תוך שאתם מקלפים אותו מהתערובת ומהדקים אותה לתוך עצמה תוך כדי גלגול כדי ליצור את צורת הספירלה. 
  • העבירו את הגליל המוכן למקרר, כש"התפר" למטה, וקררו אותו למשך 40 דקות או עד שהשוקולד יתקשה.
קינוח פצפוצי אורז ומרשמלו
קינוח פצפוצי אורז ומרשמלו
  • סדרו את הפרוסות בצורה יפה על צלחת או מגש.
קינוח פצפוצי אורז ומרשמלו
הגישו לאורחים וקבלו שלל מחמאות!

 

מקור: עטרה עפרוני
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: