maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

קאיגואה: טיפול טבעי לבעיות כולסטרול

הכולסטרול הינו תרכובת אורגנית הנמצאת בקרום של כל תאי הגוף של בעל חיים. הכולסטרול מתחלק ל-2 סוגים: הכולסטרול הטוב (HDL) - המיוצר בכבד ותפקידו להחזיר את הכולסטרול העודף אל הכבד, והכולסטרול הרע (LDL)  - שתפקידו להעביר את הכולסטרול לתאים השונים בגוף. לרוב, כשאנחנו שומעים את המילה כולסטרול, מייד קופצת לנו לראש מחשבה שלילית וזאת בשל מרבית האנשים הסובלים מיתר כולסטרול בדם. אך רמה תקינה של כולסטרול בדם, חיונית לגופנו על מנת שיוכל לייצר הורמונים וויטמנים.

רמות גבוהות של כולסטרול בדם מקושרות עם מחלות לב הנגרמות מכך שהכולסטרול הרע (LDL) שוקע בדפנות כלי הדם ומצר אותם. דבר זה מביא לעלייה בלחץ הדם, תסחיפים, טרשת העורקים ואף להתקף לב. אנשים הסובלים מעודף כולסטרול  עלולים לחוות התקף לב בגילאי ה-40 וה-50 שלהם, ויותר מ-3/4 מהחולים חווים ארוע לבבי כלשהו עד גיל 60. הבעיה היא, בין השאר תוצאה של אורח החיים המערבי והדיאטה המערבית שעיקרה, מינימום פעילות גופנית, אכילת מאכלים עתירי שומן ועישון מרובה. בנוסף, מחקר שפורסם בכתב העת הרפואי של האקדמיה האמריקאית לנוירולוגיה מצא כי אנשים עם רמות כולסטרול גבוהות, עשויים להימצא בסיכון גבוה יותר לפתח מחלת אלצהיימר.

הקאיגואה, הינו צמח ממשפחת הדלועיים, הגדל באמזונס שבאמריקה הדרומית והוא חלק אינטגרלי מהתפריט היומי של הפרואנים. ילידי המקום משתמשים בצמח להפחתת כאבים טיפול בדלקות.

פרי הקאיגואה מעולה לויסות חילוף החומרים של השומנים, ובהפחתת רמות הכולסטרול בדם. לקאיגואה השפעה חיובית כפולה: מצד אחד הוא מסייע בהורדת רמת הכולסטרול הרע (LDL), ומצד שני עוזר להגדיל את רמת הכולסטרול הטוב (HDL). אפקט כפול זה, הופך את הקאיגואה לתזונה אולטימטיבית עבור אנשים הסובלים מבעיות משקל וכולסטרול גבוה.

השפעות חיוביות על תרומתו הבריאותית של הקאיגואה הוכחו בסדרה של מחקרים קליניים. בפרי קיימת כמות גדולה של פקטין, חומצה גלקטורונית, ספונינים, פלבנואידים וגליקוזים שהם בעלי השפעה מעולה בטיפול בכולסטרול וטריגליצרידים. כמו כן, זרעי הצמח מעולים לבעיית יתר לחץ דם.

אחד מהניסויים הקליניים שנערכו באוניברסיטת 'קאייטנו הרדיה' שבלימה, פרו, מצא כי בקרב נשים לאחר גיל המעבר, הטיפול בקאיגואה הפחית את השכיחות של יתר כולסטרול בדם (היפרכולסטרולמיה) מ-75% ל-12.5%. האוניברסיטה ערכה מחקרים נוספים, שבאו להראות את ההשפעות של הקאיגואה על פרופיל השומנים בקרב גברים בגיל העמידה ובקרב מבוגרים. המחקרים מצאו כי לאחר 12 שבועות של טיפול, נצפתה ירידה של 18.3% ברמת הכולסטרול הרע (LD), ועלייה של 23% ברמת הכולסטרול הטוב (HDL).

יתרונות נוספים של פרי הקאיגואה הם:
* הצמח בעל תכונת אנטי-דלקתיות.
* הפחתת כאבים.
* הורדת רמות הסוכר בדם.
*
פעילות נוגדת חמצון המגנה מפני נזקי הזמן והזקנה.
* הפחתת רמת הכולסטרול בדם.
* אידיאלי במאבק בטרשת העורקים.
* הסדרת חילוף החומרים של השומנים.
* עזרה בהפחתת משקל.
* טיפול ביתר לחץ דם.
* הפרעות במערכת הנשימה.
* טיפול בדלקת אוזניים.

למען אורח חיים בריא חשוב להקפיד על רמת כולסטרול תקינה, כיוון שכאשר רמת הכולסטרול יוצאת מאיזון, הגוף חשוף לתחלואות רבות. צמח הקאיגואה עוזר לגוף לשמר יציבות זו ולכן מומלץ לצרוך אותו כדרך קבע, יחד עם תזונה נכונה ופעילות גופנית.
 

את הקאיגואה ניתן להשיג בבית הטבע - "טבע בריא"

טלפון: 074-7570030

או באתר האינטרנט www.tevabari.co.il

ליקט וערך: אוהד שלום.

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: