להכנת בורקס הגבינה הזה לא תצטרכו כלל גבינה, משום שאתם הולכים להכין גבינת סויה בעצמכם. אבי ממליץ להשתמש בבצק פילו, שלטעמו הוא הכי פחות מזיק ומשמין מבין הבצקים המתאימים לבורקס.
למתכונים נוספים מהבלוג "אומנות בטבעונות"
מקור תמונה:
veganart
אופן הכנת המלית:
-
הביאו לרתיחה את חלב הסויה בסיר על אש גבוהה.
-
אחרי הרתיחה, הורידו את הסיר מהאש והוסיפו חומץ תפוחים תוך כדי בחישה עדינה.
-
תוך מספר שניות תוכלו לראות כבר את היווצרות תהליך הגיבון. תנו לו כ-20 דקות.
מקור תמונה:
veganart
-
אחרי 20 דקות, רוקנו את תכולת הסיר וסננו אותה דרך בד או מסננת צפופה. מומלץ לערבב את הגבינה עם כף כדי לעזור לנוזלים לרדת.
-
לאחר שהוצאתם את רוב הנוזלים, נשארה לכם גבינה חמצמצה מעט וללא טעם. הוסיפו את התבלינים ותנו לגבינה לספוג את טעמם במשך כ-10-15 דקות.
-
לאחר מכן הוסיפו את התרד הטרי לתערובת וערבבו.
מקור תמונה:
veganart
אופן הכנת הבורקס:
-
קחו את דפי הפילו (2 יחד בכל פעם) ומרחו אותם במעט שמן זית על מנת שלא "ישברו" במהלך הגלגול והאפייה.
-
חצו את דפי הפילו לחצאים והניחו ושטחו בכל חצי את המלית בחלק הקדמי (ההתחלה של הדף) ולרוחבו.
מקור תמונה:
veganart
-
גלגלו את הדף וצרו צורה של שבלול, אותה תניחו על תבנית עם נייר אפייה.
מקור תמונה:
veganart
-
צרו מספר שבלולים שכאלה, מרחו עליהם בעדינות מעט שמן זית ופזרו עליהם שומשום.
-
הכניסו את הבורקס לאפייה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 15-20 דקות.
-
אחרי שהבורקס מוכנים, פזרו מעליהם זעתר.
מקור: אבי ז'אן לוי