header

מתכון לעוגיות בעבע מהבלוג "Morcake"

מור נכנסה למטבח עם אבא שלה ויחד הם הכינו את עוגיות הבעבע בתמר שמככבות בחג הפורים במטבח העירקי, על פי המתכון שאביה שדרג בעצמו. את התוצאה אתם יכולים לראות לפניכם, ואין ספק שהשמחה שיחוש כל מי שיטעם אותן שווה את ההשקעה בהן.

 למתכונים נוספים מהבלוג "Morcake"

זמן הכנה: 35 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לעוגיות בעבע מהבלוג "Morcake" מקור תמונה: morcake.
רכיבים לראש עיסה:
שמרים יבשים - 2 כפיות
סוכר לבן - 1 כף
קמח לבן - 1 כף
מים פושרים - ¼ כוס
רכיבים לעוגיות בעבע:
קמח - 1 קג'
חוויאג' לאפייה - ½ כף (רשות)
שמן קנולה - 5 כפות
סוכר לבן - 2 כפות
חמאה - 200 גר' (או מחמאה, מומסת וקרה או רכה, חתוכה לקוביות)
מלח - ¾ כף
מים פושרים - ½1 כוסות
רכיבים למלית:
תמרים - 250-500 גר' (מגולענים (עג'ווה), תלוי בסוג המלית שאתם מעוניינים בה)
שמן קנולה - 3 כפות
מים - 1-2 כפות (רק אם צריך)
ביצה - 1 (טרופה, ניתן לדלל במעט חלב או מים)
שומשום - לזרייה לפני אפייה
אופן הכנת הראש עיסה:
  1. מתחילים בהכנה של ראש העיסה: בקערה בינונית, הניחו שמרים, סוכר, קמח ומים. ערבבו היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
  2. המתינו רבע שעה עד 20 דקות, עד שהעיסה תתחיל לתסוס וייווצרו בה בועות אוויר. במידה שנוצרים גושים ערבבו שוב במהלך הזמן הזה.
אופן הכנת העוגיות בעבע:
  1. נפו קמח לקערת המיקסר, הוסיפו חוויאג' (לא חובה), שמן, סוכר, את השמרים התוססים וכוס מים. preperation
  2. בקערה שבה התססתם את השמרים, טרפו קלות את הביצים והוסיפו אותם לקערה המיקסר.
  3. הפעילו מיקסר עם וו לישה על מהירות נמוכה ולושו במשך 3-4 דקות. preperation
  4. העלו בהדרגה את מהירות המיקסר והוסיפו תוך כדי קוביות חמאה או מחמאה מומסת. הוסיפו לסירוגין גם מים על פי מידת הצורך, ככל שהבצק סופח עד להתנתקותו מדופן הקערה. מור ואביה השתמשו בכוס וחצי בסך הכל, אך ייתכן שתזדקקו לפחות או ליותר.
  5. הוסיפו מלח, הגבירו את מהירות המיקסר ולושו במשך 2 דקות נוספות. לאחר מכן הנמיכו את מהירות המיקסר ולושו במשך דקה נוספת על מהירות בינונית. כעת אמור להתקבל בצק רך ונוח שמתנתק בקלות מוו הלישה.
  6. הוציאו את הבצק מהקערה, הניחו על משטח עבודה ולושו עם הידיים במשך 2-3 דקות. במידה שהבצק שקיבלתם הוא מעט דביק, רצוי שתקמחו קודם לכן את המשטח. preperation
  7. צרו כדור מהבצק ורססו במעט שמן או הברישו קלות, זאת על מנת שלא ייווצר קרום במהלך ההתפחה. preperation
  8. החזירו את כדור הבצק לקערה, כסו במגבת יבשה והניחו להתפחה במקום חמים למשך שעה, עד שהבצק מכפיל או אפילו משלש את נפחו.
  9. אחרי שהבצק תפח, הוציאו ממנו את האוויר על ידי לחיצתו כלפי מטה בעזרת האגרופים, כסו שוב במגבת והשאירו להתפחה נוספת של שעה, או עד שהבצק יכפיל את נפחו.
  10. בזמן שאתם מחכים לבצק שיתפח התחילו להכין את המלית.
  11. חממו את התנור ל-180 מעלות.
  12. קחו חתיכת בצק וגלגלו לכדור קטן. צרו עם האצבע גומה במרכז הכדור ודחסו לתוכה כפית או פחות (לפי טעמכם) ממלית התמרים. קפלו פנימה את הבצק כך שהמלית תהיה מוסתרת, הדקו וגלגלו שוב לכדור. preperation
  13. שטחו את הכדור ביד או עם מערוך קטן עד שתקבלו עוגייה עגולה ודקה בקוטר של 7-9 ס"מ. המשיכו כך עם שאר הבצק וסדרו את העוגיות בתבנית אפייה שמרופדת בנייר אפייה, עם רווחים קטנים בין כל אחת (מור ואביה הציבו 16 עוגיות בתבנית).
  14. דקרו את העוגיות מספר פעמים בעזרת מזלג, הברישו במעט ביצה טרופה ופזרו מעליהן שומשום. לאחר מכן תנו להן לתפוח במשך עשר דקות עד רבע שעה בתבנית. preperation
  15. אפו במשך כ-25 דקות עד שישחימו ויזהיבו קלות, אך היזהרו שלא לאפות יותר מדי בכדי שלא יתייבשו. זמן האפייה עשוי להשתנות מתנור לתנור, לכן רצוי לבדוק את העוגיות לפני שמסתיימות 25 הדקות, ולהוציא אותן כשהן מקבלות צבע זהוב-שחום. preperation
אופן הכנת המלית:
  1. חממו שמן במחבת על אש גבוהה. לאחר שהשמן רתח, הנמיכו את האש לעצמה בינונית והוסיפו את התמרים, תוך כדי שאתם מועכים אותם ומערבבים בתוך השמן במשך כ-3 דקות.
  2. לאחר מכן הסירו את המחבת מהאש בכדי למנוע חריכה של התמרים. אם המלית קשה מדי, הוסיפו מים על מנת לרככה.
טיפ השף:
* ניתן להמיר את המחמאה בשמן ו/או בחמאה.
* העוגיות שמתקבלות הן די גדולות, אך דקות. תוכלו להכין עוגיות קטנות או גדולות יותר, אולם הדבר ישפיע על כמות העוגיות שתקבלו.
* 70 עוגיות אמנם נשמע כמו הרבה, אך מור מציינת שניתן להקפיא אותן, כך שלא צריך לפחד שיתבזבזו. היא גם מציינת שניתן להכין פשוט חצי מהכמות.
* במידה שאתם ממהרים, אתם יכולים לוותר על ההתפחה השנייה. התהליך אמנם מניב בצק רך ואוורירי יותר, אולם הוא לא בגדר חובה. ניתן להתפיח את הבצק רק פעם אחת, להכין את המלית בזמן ההתפחה ולאחר מכן למלא את העוגיות ולאפות אותן.
* תוכלו להשתמש בכל מלית אחרת במידת הרצון, למשל בממרח שוקולד או אגוזים וקינמון.
מקור: מור
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.