למנות ריזוטו, פסטות למיניהן ומאכלים רבים אחרים, ציר הדגים שמוצג במתכון הבא יעניק ניחוח ייחודי מהים, ויהפוך כל מנה לטעימה במיוחד.
מקור תמונה:
Wally Gobetz
אופן הכנת הציר דגים:
-
הכניסו לסיר גדול את אדרות הדגים, יין לבן ומים עד שהאדרות יכוסו. הניחו את הסיר על להבה גדולה והביאו לרתיחה. הסירו את השומן שמצטבר על הציר והנמיכו את הלהבה לנמוכה-בינונית.
-
הוסיפו לסיר עם אדרות הדגים את הירקות, התבלינים והמים שנותרו. בשלו במשך 20 דקות והוסיפו מים במידת הצורך עד שכל הרכיבים יהיו מכוסים.
מקור תמונה:
Emily
-
הסירו את הסיר מהלהבה, ערבבו והחזירו לבישול למשך 10 דקות נוספות.
-
סננו את הציר בעזרת מסננת דקה וחלקו אותו לצנצנות. חכו עד שהוא יהיה חמים ולא חם והכניסו למקרר/מקפיא והשתמשו בעת הצורך.
טיפ השף:
לאחר הסינון של הציר, צקו את הנוזל למתקן של קוביות קרח או לצנצנות קטנות והקפיאו, כך תוכלו להשתמש בו בעת הצורך.
באיחסון נכון הציר יכול להחזיק במקפיא בין 1-2 חודשים.