לצד הקפה, התה או אפילו השוקו החם, אין כמו פרוסה של עוגה נימוחה כדי להמתיק את הרגע ולגרום לנו לחייך. זה נכון פי כמה כאשר מדובר בעוגות שכבות ובייחוד בכאלה שבכל שכבה מסתתר מרקם שונה שגורם לנו לחתוך עוד חתיכה ואז רק עוד אחת קטנה... המתכון הבא לא רק שילמד אתכם להכין עוגת שכבות נפלאה שכזו, אלא גם יציג בפניכם דרך מיוחדת ליצור קינוח שכבתי ללא צורך בחיתוך או בשימוש במספר תבניות. רוצים לדעת כיצד זה אפשרי? צפו בסרטון המצורף ועקבו אחר המתכון הפשוט הבא שידריך אתכם כיצד להכין את העוגה הקסומה והטעימה הזו.
אופן הכנת העוגת שכבות:
-
חממו תנור ל-150 מעלות וצפו את חלקה הפנימי של התבנית בחמאה.
-
שברו את הביצים והפרידו את החלבונים והחלמונים ל-2 קערות בינוניות נפרדות.
-
הוסיפו לקערה עם החלמונים את המים והסוכר וערבבו היטב. לאחר מכן, הוסיפו בהדרגה את החמאה המומסת וערבבו היטב.
-
עדיין בקערה עם החלמונים, נפו את הקמח ושלבו אותו בבלילה. הוסיפו כפית תמצית וניל וערבבו היטב. מזגו את החלב לקערה וערבבו שוב.
-
הקציפו את החלבונים עד שמתקבל קצף עמיד וסמיך וקפלו אותו בעדינות ובהדרגה לקערה על החלמונים ושאר הרכיבים.
-
הכניסו לתנור ל-50 דקות או עד שחלקה העליון של העוגה הופך לקפיצי למגע. הוציאו מהתנור, הניחו בצד לצינון, שחררו את העוגה מהתבנית והגישו אותה עם מעט אבקת סוכר מעליה.
מקור: אורטל.ב