רבים מכם יסכימו איתנו שהקפה והעוגה של הבוקר (או של אחר הצהריים) הם רכיבי ההפסקה המושלמת והרגע המתוק ביותר של היום - אז למה שלא נחסוך קצת ונשלב ביניהם באומנות? הכירו את הקינוח הזוגי והמפנק שלנו לעוגות גבינה-אספרסו קטנות ואפויות, שבתוכן מסתתרת חוויה מענגת של טעמים שממש לא צריך כוס קפה בצד כדי ליהנות ממנה... כדי להכין 2 מיני-עוגות יש להצטייד ב-2 תבניות קפיץ קטנות ועגולות בקוטר 10 ס"מ, או לעשות שימוש בתחליף ולהתאים את זמני ההכנה. בתיאבון!
רכיבים לעוגות גבינה-אספרסו קטנות:
סוכר - ⅓ כוס + 2 כפות + 1 כפית
אופן הכנת עוגות גבינה-אספרסו קטנות:
-
חממו מראש תנור ל-180 מעלות.
-
שמנו את תחתית התבניות בספריי שמן, הניחו מעל נייר אפייה עגול (חתוך ומותאם לצורה ולגודל של התבנית) ורססו שוב שמן מעל נייר האפייה. לאחר מכן, עטפו את הדפנות החיצוניות של התבנית באמצעות רדיד אלומיניום כדי למנוע זליגה.
-
שימו בתוך מעבד מזון עוגיות וניל, 1 כפית סוכר, 1 כפית קפה נמס וחמאה מומסת. הפעילו בפעימות קצרות עד להשתלבות וקבלת מרקם הדומה לחול ים רטוב.
-
חלקו באופן שווה את תערובת העוגיות בין שתי התבניות והדקו אותה היטב לתחתית - מומלץ לעשות זאת באמצעות כוס עם תחתית ישרה כדי ליצור משטח אחיד וחלק.
-
הכניסו את התבניות עם תחתית העוגיות לאפייה עד לקבלת גוון חום-זהוב, 3-5 דקות. לאחר מכן, הוציאו מהתנור ואפשרו להן להצטנן עד לטמפרטורת החדר.
-
בקערה גדולה שימו גבינת שמנת ו-⅓ כוס סוכר, וערבבו באמצעות כף סיליקון או עץ עד לקבלת מרקם אחיד וקרמי.
-
הוסיפו לתערובת את השמנת המתוקה והמשיכו לערבב. לאחר מכן הוסיפו גבינת מסקרפונה, קמח, מלח ומקל וניל (או תמצית), והמשיכו לערבב עד לקבלת מרקם חלק. לבסוף הוסיפו את הביצה וערבבו עד להשתלבות מלאה.
-
בקערה בינונית נפרדת שימו את 2 כפות הסוכר הנותרות, 1 כף קפה נמס ו-1 כף מים רותחים, וערבבו היטב באמצעות מטרפה עד לקבלת מרקם קרמי וסמיך, כ-3 דקות.
-
צקו חצי מתערובת גבינת השמנת אל תוך קרם הקפה וערבבו בעדינות עד לאיחוד התערובות.
-
מלאו את תבניות העוגה בתערובת הקפה וגבינת השמנת (כף אחת בכל פעם מכל תערובת - ניתן להשתמש בכף גלידה). לאחר מכן, ערבלו מעט את התערובת באמצעות סכין דקה או שיפוד מעץ כדי ליצור מראה ייחודי.
-
הניחו את 2 תבניות הקפיץ בתוך קערה חסינת חום גדולה, ומלאו אותה במים רותחים עד לגובה של כ-½1 ס"מ. הימנעו מלהתיז מים אל תוך תבניות העוגה.
-
העבירו בזהירות את התבניות לתנור, ואפו את העוגה עד להתייצבות הגבינה ובעבוע של המעטה העליון שלה, כ-25 דקות. בסיום, כבו את התנור והשאירו את העוגה בפנים למשך 30 דקות נוספות עם דלת סגורה.
-
הוציאו את תבניות העוגה העגולות מתבנית האפייה הגדולה יותר, הסירו את רדיד האלומיניום והכניסו למקרר ללא כיסוי למשך שעה.
-
שחררו את הקפיץ מהתבניות, העביר את עוגות הגבינה לשתי צלחות, קשטו באמצעות פירות יער ופולי קפה מצופים - והתענגו בתיאבון!