פתיתים הם רכיב ישראלי מאוד שאנחנו רגילים לראות כתוספת למנה עיקרית, לפעמים אולי כחלק מסלט, אבל האם הייתם יכולים לדמיין אותם בתור קינוח? עם המתכון הזה תראו שזה בהחלט אפשרי. הפודינג הנפלא הזה, שמשלב את הרכות של הפתיתים עם טעמים פירותיים וחלב קוקוס נהדר, בהחלט יכול להפתיע, לרגש אתכם ולגלות לכם שפתיתים יכולים להוות גם חלק קינוח מתקתק ונפלא.
מקור תמונה:
taste.com.au
רכיבים לפודינג פתיתים בקוקוס:
אופן הכנת הפודינג פתיתים בקוקוס:
-
חממו תנור מראש ל-200 מעלות. רפדו תבנית אפייה בנייר אפייה.
-
לתוך סיר גדול הכניסו את הפתיתים, החלב, מקל הווניל ומקל הקינמון, בשלו על להבה נמוכה וערבבו תדירות. בשלו הכל למשך 15-20 דקות או עד שהתערובת מסמיכה והפתיתים מתרככים. הכניסו פנימה את הסוכר וערבבו.
-
בינתיים בזמן בישול הפתיתים, ערבבו בקערה יחד את התותים, השזיפים, הדבש, הכורכום והג'ינג'ר.
-
הניחו את תערובת הפירות בתבנית שריפדתם, הכניסו לתנור ואפו למשך 15-20 דקות או עד שהפירות מתחילים להיצלות קלות ולהתרכך.
-
חלקו את הפתיתים המבושלים לצלחות הגשה וחלקו את תערובת הפירות בין הצלחות. פזרו מעל את קרם הקוקוס והגישו. בתיאבון!