בננות הן בין הפירות הרב גוניים ביותר שיש, וניתן להכין עמן מגוון קינוחים טעימים ופשוטים, כמו זה שלפניכם. קינוחי השכבות המיוחדים והאישיים שתכינו ייראו מורכבים וקשים להכנה, אך הם כלל לא דורשים אפייה כך שהסוד על פשטות הכנתם יהיה שמור אצלכם.
רכיבים לקצפת והרכבת הקינוח:
אופן הכנת הפודינג בננה:
-
בסיר בינוני ועל להבה בינונית-גבוהה, ערבבו יחד סוכר, קורנפלור, מלח וחלמונים. הוסיפו לתערובת את החלב, המשיכו לערבב היטב והביאו לרתיחה במשך 5-8 דקות.
-
הנמיכו את הלהבה כאשר התערובת תתחיל לבעבע, והמשיכו לבשל במשך 1-2 דקות עד שהיא תתחיל להיות סמיכה.
-
הסירו את הסיר מהלהבה והוסיפו לתערובת את החמאה, תמצית הווניל והרום. העבירו את הפודינג שהכנתם לקערה, עטפו בניילון נצמד והכניסו לקירור למשך 2-4 שעות.
אופן הכנת הקצפת והרכבת הקינוח:
-
הכניסו את השמנת המתוקה ואבקת הסוכר לקערת מיקסר וערבלו עד לקבלת קצפת חלקה וסמיכה.
-
לאחר צינון של הפודינג, הוציאו אותו מהמקרר וערבבו לתוכו בעדינות את הקצפת.
-
הכינו 6 כוסות זכוכית נקיות עבור הקינוחים האישיים ומלאו אותן בשכבת פודינג, מעליה שברי עוגיות ומעל בננות. המשיכו כך עד למילוי של הכוסות, והקפידו על כך שהשכבה העליונה תהיה פודינג שמעליה מעט פירורי עוגיות. הגישו קר.
טיפ השף:
פרסו את הבננות רק כאשר אתם מתחילים להרכיב את המנה על מנת שלא ישחירו, או טבלו את פרוסותיהם במיץ לימון מעורב עם מעט מים.