header

מתכון לעוגיות מלוחות מפרמזן ועגבניות מיובשות מהבלוג "קוקילינה"

אף אחד לא יכול לעמוד בפני הריח של העוגיות האלה, ואתם בעצמכם תתפתו לגנוב אחת איך שהן יצאו מהתנור. לינה ממליצה לכל מי שלא רוצה להכניס עגבניות מיובשות לעוגיות האלה, להחליף אותן בפפריקה מתוקה שתוסיף להן צבע אדמדם.

למתכונים נוספים מהבלוג "קוקילינה"

זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לעוגיות מלוחות מפרמזן ועגבניות מיובשות מהבלוג "קוקילינה" מקור תמונה: kukilina10
רכיבים לעוגיות פרמז'ן (כ-75 יח'):
חמאה - 170 גר' (רכה וחתוכה לקוביות)
גבינת פרמז'ן - 170 גר' (מגורדת גס)
עגבניות מיובשות - 2 כפות (קצוצות גס)
קמח - 210 גר'
מלח - 1 כפית
פלפל שחור - 1 כפית
אבקת אפייה - 1 כפית
ביצה - 1 (טרופה - לציפוי)
שומשום - ¾ כוס (לציפוי)
קצח - ¼ כוס (לציפוי)
אופן הכנת העוגיות פרמז'ן (כ-75 יח'):
  1. הכניסו את הפרמזן והחמאה למיקסר עם וו גיטרה וערבלו אותם עד שיתאחדו. preperation מקור תמונה: kukilina10
  2. הוסיפו את העגבניות המיובשות וערבבו פעם נוספת.
  3. ערבבו יחד את הקמח, המלח, הפלפל השחור ואבקת האפייה, הוסיפו אותם לתערובת הגבינה וערבבו פעם נוספת עד שיתאחדו כל החומרים. preperation מקור תמונה: kukilina10
  4. הוציאו את הבצק ואספו אותו עם הידיים כך שיהפוך לבצק אחיד. preperation מקור תמונה: kukilina10
  5. חלקו את הבצק ל-3 חלקים וצרו גליל מכל חלק. preperation מקור תמונה: kukilina10
  6. כעת חממו את התנור ל-170 מעלות.
  7. עטפו את הגלילים בניילון נצמח והכניסו למקפיא לקירור במשך 15-20 דקות.
  8. הוציאו את הגלילים, הברישו אותם בביצה וגלגלו אותם בשומשום וקצח. לאחר מכן פרסו כל גליל לפרוסות ברוחב של כ-½ ס"מ.
  9. הניחו את העוגיות על מגש עם נייר אפייה ואפו למשך כ-30 דקות, עד שהעוגיות מעלות ריח ומזהיבות. preperation מקור תמונה: kukilina10
  10. צננו היטב ואחסנו מחוץ למקרר בקופסה אטומה למשך כיומיים-שלושה. preperation מקור תמונה: kukilina10
טיפ השף:
* ניתן להחליף את גבינת הפרמז'ן בכל גבינה קשה אחרת.
* אם אינכם רוצים להשתמש בעגבניות מיובשות, תוכלו להחליף אותן בתבלינים, עשבי תיבול או כל רעיון אחר שעולה לראשכם.
* ניתן להכין את הגלילים מראש ולשמור במקפיא עד לחודש.
* ניתן להחליף את השומשום והקצח בתבלינים אחרים כמו פרג או שומשום שחור, או שתוכלו לוותר עליהם לחלוטין.
* העוגיות נמצאות בשיאן ביום-יומיים שלאחר הכנתן, אז הפריכות מתחילה להיעלם.
מקור: "קוקילינה"
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.