print header

7 יתרונות בריאותיים של חומץ בלסמי

כולנו מכירים, או לפחות שמענו, על חומץ מיוחד שעשוי מענבים והוא בעל טעם ייחודי, נועז וחמוץ – החומץ הבלסמי. חומץ בלסמי אמיתי מיושן בחביות במשך חודשים ואף שנים, מה שמקנה לו את הטעם המיוחד שלו, ולמרות שבעבר הוא היה יקר ונדיר, בשנים האחרונות אנו עדים לעליה משמעותית בשימוש בו לשם הכנת מנות שונות, ובמיוחד סלטים ומרינדות. מעבר לכך, אנשים רבים מאמינים שלחומץ הבלסמי יש תכונות מרפאות, וביניהן יכולתו לקדם הורדת כולסטרול, עור בריא וגם ירידה במשקל. אנחנו מזמינים אתכם לגלות את 7 היתרונות הבריאותיים של החומץ הבלסמי ולאחר שתכירו אותם אנחנו מבטיחים לכם שתתחילו להוסיף אותו לתזונה היומית שלכם.
 
יתרונות בריאותיים של חומץ בלסמי: צלחת עם עגבנייה ולב מצוייר בחומץ בלסמי

1. מוריד את רמות הכולסטרול

אחד היתרונות המהותיים והמתועדים ביותר במחקר הרפואי על החומץ הבלסמי הוא שיש לו יכולת לסייע בהורדת הכולסטרול. במסגרת מחקר שנערך בשנת 2010 הוכיחו חוקרים שהחומץ הבלסמי יכול לעזור להוריד כולסטרול ואף לשמור על רמות נמוכות שלו. דבר זה מתאפשר בזכות נוגדי החמצון הנמצאים בתוך החומץ הבלסמי, שביכולתם לנטרל את הרדיקלים החופשיים שבגוף, אלו שעלולים לפגוע בחומר הגנטי בתאי הגוף ולהעלות את רמת ה-LDL – הכולסטרול הרע. כיוצא בזאת, על ידי הוספת חומץ בלסמי לתזונה השבועית שלכם, תוכלו לעזור לגופכם להגן על עצמו מפני עורקים סתומים.

2. שומר על בריאות העור

אחד היתרונות הבריאותיים של החומץ הבלסמי הוא שביכולתו לשמור על בריאות העור. סוגים אחרים של חומץ, כמו חומץ תפוחים למשל, יכולים לשמש כתכשירים למריחה על העור נגד פצעי אקנה להבדיל מהחומץ הבלסמי שבגלל הריח החזק והכתמים שהוא משאיר צורכים אותו באכילה בלבד. אך אל דאגה, אם תצרכו חומץ בלסמי כחלק מהתפריט הקבוע שלכם, הוא יוכל לעזור לעור גופכם להיות בהיר ובריא יותר. זאת בזכות העובדה שבחומץ הבלסמי יש תרכובות מיקרוביאליות, חומצה אצטית ונוגדי חמצון – מרכיבים שעשויים לעזור לשפר את בריאות העור לאורך זמן.
יתרונות בריאותיים של חומץ בלסמי: איזה מניחה את ידייה על הפנים שלה ומביטה אלינו

3. מוריד את רמות הסוכר

חומץ בלסמי עוזר לווסת את רמת הסוכר כאשר צורכים אותו כחלק מארוחה הודות לכך שהוא אנטי-גליקמי, כלומר הוא מזון בעל מדד גליקמי נמוך המשחרר אנרגיה לגוף באופן איטי וקבוע. למסקנה הזו הגיעו באוניברסיטת אריזונה בשנת 2006, כאשר בדקו את השפעות החומץ הבלסמי על רמות הסוכר בקרב אנשים עם עמידות לאינסולין. מהמחקר עלה כי לאותם אנשים השימוש בחומץ הבלסמי עזר לשמור על רמת סוכר תקינה בדם, כזו שהחזיקה מעמד למשך כ-5 שעות לאחר הארוחה. כתוצאה ישירה מזאת, שימוש בחומץ הבלסמי כתבלין יכול להפוך את הארוחות לידידותיות לסוכרתיים ולעזור לשאר האנשים לשמור על רמות סוכר תקינות בגוף.

4. מעודד עיכול תקין ובריא

חוקרים מהפקולטה למדע וטכנולוגיה באוניברסיטת קבאנגסאן שבמלזיה מצאו כי התרכובת הפעילה בחומץ הבלסמי - החומצה האצטית, מכילה זנים של חיידקים פרו-ביוטיים המסייעים לעיכול. חיידקים אלו לא רק מסייעים לעיכול, אלא גם עוזרים לשפר את בריאות המעיים. בנוסף, בזכות אותם חיידקים, המסוגלים לסייע לאלו הקיימים במערכת העיכול שלנו, אנו זוכים לתרומה משמעותית וחיובית למערכת החיסונית, כזו שמחזקת ומשפרת אותה.
יתרונות בריאותיים של חומץ בלסמי: שתי ידי אישה מונחות על הבטן שלה ובמרכזן פרח

5. עוזר להורדה במשקל

החיידקים הפרו-ביוטיים שנמצאים בחומץ הבלסמי מסוגלים לגרום לנו להרגיש מלאים ושבעים יותר. באותו מחקר שערכו באריזונה בשנת 2006 בחנו החוקרים אנשים שצרכו חומץ בלסמי בארוחות הבוקר שלהם, והגיעו למסקנה כי אותם אנשים צרכו במשך היום פחות קלוריות מאשר אנשים אחרים. בנוסף, בניגוד לחמאה ומיונז, חומץ בלסמי הוא ללא שומן, ולמרות שהוא לא שיקוי פלאים שיעזור לכם לחטב את הגוף, מומלץ להוסיף אותו לתזונה היומית שלכם, כך תעזרו לעצמכם לרדת במשקל.

6. מוריד לחץ דם גבוה

אחד היתרונות המשמעותיים של החומץ הבלסמי הוא היכולת שלו להפחית את לחץ הדם ולחזק את בריאות ותקינות מערכת הלב וכלי הדם. ממחקר מעבדה שנערך בשנת 2001, אשר בדק כיצד משפיע החומץ הבלסמי על חולדות עם לחץ דם גבוה, נמצא כי לאחר תקופת המחקר לחץ הדם שלהן השתפר פלאים. על ידי צריכה של 1-2 כפיות חומץ בלסמי, במקום מזונות שומניים אחרים כגון חמאה ושמן, אתם לא רק תעשירו את האוכל שלכם בטעם מיוחד, אלא גם תעזרו לבריאות הלב שלכם.
יתרונות בריאותיים של חומץ בלסמי: רופא בודק לחץ דם לאישה

7. משפר את זרימת הדם

בנוסף לכל היתרונות שמצוינים לעיל, החומץ הבלסמי מסוגל ויכול לשפר את זרימת הדם בגוף שלנו. בתוך החומץ ישנם פוליפנולים, שאותם חוקרים כבר מספר שנים ובודקים כיצד הם מסוגלים לסייע למחזור הדם, מערכת הלב וכלי הדם שלנו. מעבר לכך, ישנן הוכחות חד משמעיות אחרות הקשורות לפרי שממנו מופק החומץ הבלסמי – ענבים. במחקר שנערך באוניברסיטת ויסקונסין עולה כי ענבים מונעים מטסיות הדם להתקבץ ולחסום באופן לא רצוי כלי דם חשובים ששומרים על בריאות הלב, וכך ביכולתם למנוע מחלות מסכנות חיים. כנראה שזו אחת הסיבות לכך שתרבויות מזרח תיכוניות רבות משתמשות בחומץ הבלסמי במשך מאות שנים לריפוי והאטת תהליך ההזדקנות.

סיכונים שצריך להיות מודעים אליהם

ישנם כמה סיכונים הנוגעים לצריכת חומץ בלסמי, למרות שהוא בדרך כלל בטוח לצריכה אלא אם כן לאדם יש אלרגיה מוגדרת אליו. הסיכונים האפשריים כוללים: קלקול קיבה עקב צריכת יתר, דלקת גרון ונזק לוושט עקב שתייה מוגזמת. לכן, עליכם להגביל את צריכתכם היומית ל-2 כפות חומץ בלסמי או פחות כיוון שמעבר לכך אתם מסתכנים בסכנות שציינו וגם בכאבי בטן. בנוסף, חשוב לשים לב לתווית של החומץ הבלסמי אותו אתם רוכשים, כיוון שבלסמי מקורי אמנם עלול להיות יקר יותר ממוצר מזוייף, אך הוא לא יכיל תוספות של סוכרים מיותרים וחומרים לא רצויים אחרים שרק יפגעו בכל היתרונות שהחומר הזה יכול לספק לכם.

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.