print header

מיתוסים שגויים על אימוני כושר

 
אימוני משקולות וכח, הנקראים אימוני התנגדות, הם אימונים בריאים מאוד. שמירה על שרירים בריאים וחזקים תשפר את איכות החיים שלכם בכל המובנים, ומעבר לעובדה שתיראו טוב יותר, גם תרגישו טוב יותר. אנשים נוטים להיאחז במיתוסים מסוימים בנוגע לאימוני כח, כמו למשל "אימוני כח יהפכו אותי לשרירן" או "אני לא צריך לחזק את הרגליים". כדי לעשות קצת סדר, הנה עשרת המיתוסים הנפוצים על אימוני כח, והאמת שמאחוריהם.
 
אפילו סבתא יכולה - אימוני כח
אין הגבלת גיל - אימוני כח
 
1. מיתוס: "שחייה עובדת על שרירים אחרים מהרמת משקולות"
 
העובדות: רבים חושבים שישנם "סוגים שונים" של שרירים, ושסוגי התעמלות שונים בונים סוגי שריר שונים. למעשה, ישנם שלושה אלמנטים - גודל השריר, חוזקו והמוצקות שלו. אתם יכולים להשפיע על שלושת האלמנטים הללו בכל סוגי ההתעמלות, ראשית באמצעות מספר החזרות בכל תרגיל, זמן ההפסקה בין סט לסט ומספר התרגילים. שנית, באמצעות בקרה על מסת השריר וכמות השומן בגוף. התייעצו בנושא עם מאמן הכושר - ספרו לו כיצד אתם רוצים שהשרירים שלכם ייראו והוא יסביר לכם איך עליכם לבצע את תרגילי הכח על מנת להגיע לתוצאה הרצויה.
 
2. מיתוס: "קילפתי בצל, שרפתי קלוריה"
 
העובדות: ישנה תפיסה רווחת כי בביצוע פעולות פשוטות ויום יומיות אחנו שורפים מאות קלוריות. בעצם, אנחנו שורפים מאות קלוריות "קטנות", בעוד ספירת הקלוריות שלנו מתבצעת בעצם בקלוריות "גדולות". למה הכוונה? הקלוריות הרשומות על אריזות מוצרים שונים הינן אלפי קלוריות, או קלוריות גדולות. משמע, כאשר אנחנו צורכים מאכל עם 200 קלוריות, אנחנו צורכים בעצם 200,000 קלוריות קטנות. כאשר אנחנו רצים, אנחנו שורפים 200,000 קלוריות, אך כשאנחנו מוחאים כפיים, לועסים או צועדים במקום, אנחנו שורפים קלוריות קטנות. ספרו את הקלוריות הגדולות, ודעו להפריד בין השתיים.
 
3. מיתוס: "שריפת קלוריות מתרחשת באימון בלבד"
 
העובדות: כל קילוגרם של שריר שורף כ-100 קלוריות קטנות בכל יום, רק כדי להחזיק את עצמו. דאגו להוסיף את זה למאזן הקלורי היומי שלכם, כשאתם מחשבים כמה קלוריות אכלתם, וכמה קלוריות שרפתם.
 
4. מיתוס: "השרירים שלי גדלים בזמן האימון"
 
העובדות: למעשה, השרירים שלכם לא גדלים כלל במהלך האימון. האימון רק מגרה את אותם, והם מתאחים וגדלים במהלך המנוחה. חשוב לישון טוב בלילה שאחרי האימון כיוון שעיקר ההתאחות מתרחשת בזמן השינה. כמו כן, חשוב לאכול סדיר ביום שלמחרת כדי לתת לגוף את החלבונים, השומנים והפחמימות בהם הוא משתמש כדי לבנות את השרירים.
 
5. מיתוס: "כדי להשיג תוצאות, עליי להתאמן מדי יום"
 
העובדות: אימון בכל יום לא יביא אתכם לשום מקום. כיוון שהשרירים נבנים במהלך המנוחה, אימון בכל יום לא מאפשר לשריר לאחות את עצמו ולהתאושש כמו שצריך מהאימון הקודם. למעשה, אימון בכל יום יכול להביא לתוצאה הפוכה - השרירים יהיו חלשים מאימון לאימון. כמו כן, הוא יכול לגרום לפציעות ספורט.  
 
6. מיתוס: "להיכשל בתרגיל זה סימן רע"
 
העובדות: אם לקראת סיום תרגיל כח מסוים, אתם מרגישים שאתם לא יכולים לבצע את החזרות האחרונות, זה דווקא טוב. תופעה זו נקראת "כשל" והיא מודיעה לכם שהשריר הגיע לגירוי מקסימלי. לא צריך להיכשל בכל תרגיל ותרגיל, אך כשל מדי פעם הוא סימן שאתם לא דורכים במקום, כיוון שאתם מצליחים לגרות את השריר, ולא ממשיכים לאמן אותו במשקלים אליהם כבר התרגלתם.
 

לפעמים צריך גם להיכשל 
 
7. מיתוס: "אימונים אירוביים טובים ללב יותר מאשר אימוני כח"
 
העובדות: שני סוגי האימון יכולים להיות טובים ללב אם נדע כיצד לבצע אותם נכון. שמירה על זמן מנוחה קצר בין סטים ובין תרגילים (כדקה) תתחזיק את הדופק שלכם בין 120 ל-180, דופק המטרה באימון אירובי. הצטיידו בשעון דופק ובצעו את אימון הכח במהירות, והקפידו לשמור על הדופק שלכם בערך באותם טווחים בהם הוא נמצא כאשר אתם רצים או רוכבים על אופניים.
 
8. מיתוס: "אני לא זקוק לאימון אישי"
 
העובדות: אמנם מאמני חדר הכושר מיומנים ומוכשרים, אך יש להם מאות מתאמנים ביום, ולעתים קשה לקבל את תשומת לבם המלאה ולקבל מהם תוכנית אימונים המותאמת אישית עבורכם. ערכו סדרת מפגשים עם מאמן אישי שיכיר אתכם, את הנקודות החזקות והחלשות שלכם ויידע לבנות תכנית אימונים שתהיה הן אפקטיבית והן מהנה עבורכם. אם תשתמשו בתכנית כללית, מהר מאוד תמצאו את עצמכם מדלגים על תרגילים מסוימים שאתם פחות אוהבים, מבלי למצוא להם חלופה, דבר שיכול לפגוע בכם בטווח הארוך. 
 
9. מיתוס: "אני לא צריך לאמן את הרגליים, אני רץ כל הזמן"
 
העובדות: מתאמנים רבים מוותרים על תרגילי כח לרגליים כיוון שהם רצים, משחקים כדורגל או מבצעים פעילות אירובית אחרת. בניגוד לתפיסה הרווחת, אימונים אירוביים לא בונים מסת שריר ברגליים. הוסיפו לתכנית האימונים שלכם תרגילי כח לרגליים כמו מכרעים או סקווטים ואל תוותרו עליהם, רגליים חזקות הן הבסיס המחזיק את גופכם.
 
10. מיתוס: "אימוני כח מנפחים אותי"
 
העובדות: בעיקר בקרב נשים, ישנו חשש מתרגילי כח, כיוון שהן מפחדות לקבל מראה גברי. אמנם תרגילים ספציפיים בשילוב תזונה מרובה אכן גורמים לגדילה של השרירים, אך אם לא תרצו להגדיל את השרירים אלא רק לחזק אותם, בהחלט תוכלו לעשות זאת. הקפידו לא לאכול כמויות מוגזמות של חלבון, ובצעו תרגילים בעלי מספר חזרות גבוה, אך במשקלים נמוכים, תרגילים אלו יחזקו את סבולת השריר, ולא "ינפחו" אותו.
 
 

מקור תמונות: stockimages / freedigitalphotos.net

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.