print header

האם כדאי לעשות אימון הליכה אחרי ארוחה?

לחלקנו זה נשמע הגיוני – לצאת לאימון הליכה אחרי הארוחה כדי לשרוף את הקלוריות שבזה הרגע הכנסנו לגוף, אך האם זה באמת מעודד הרזייה ושומר על המשקל, והאם זה טוב לעיכול? מה היתרונות והחסרונות של המנהג הזה? ואם בוחרים לצאת להליכה, האם כדאי לעשות הליכה ארוכה או קצרה והאם צריך ללכת מהר או לאט? אלו הן הרבה שאלות שחשוב לדעת את התשובה להן, והיום תגלו אותן.

היתרונות של הליכה אחרי ארוחה

לפני התשובות לכל השאלות שהוצגו, נתחיל בכך שנציין כי בהחלט יש יתרונות להליכה אחרי ארוחה, ביניהם:

עשויה לשפר את העיכול

תנועת הגוף עשויה לעודד את הקיבה והמעיים להעביר מזון דרכם במהירות רבה יותר, ומחקרים מראים ש-10 שעות הליכה בשבוע מפחיתים באופן כללי את הסיכון לסבול מסרטן בכל חלקי מערכת העיכול, כך שככל שהאימון יהיה קרוב יותר לפרק הזמן הזה, כך יהיה טוב יותר למערכת העיכול שלכם.
האם כדאי לבצע אימון הליכה אחרי ארוחה: אנשים עושים הליכה

עשויה לווסת את רמות הסוכר בדם

היתרון הזה חשוב במיוחד למי שסובל מסוכרת, מכיוון שאימון ההליכה יכול למנוע עלייה חדה של רמות הסוכר בדם. זה הוכח במחקר משנת 2016שבו חולי סוכרת נתבקשו לצאת להליכה קלה של 10 דקות אחרי הארוחה, והתגלה שהיא הייתה יעילה יותר בוויסות רמות הסוכר מאשר הליכה בת חצי שעה בכל זמן אחר של היום.

עשויה לסייע לשמור על המשקל

כדי לשמור על המשקל צריך לוודא שהגוף שורף קלוריות באותה הכמות שאנחנו צורכים, ואם רוצים לרזות צריך לשרוף כמות גבוהה יותר ממה שנכנס לגופנו. ההליכה שאחרי הארוחה יכולה לעזור לכם להשיג את המטרה הזו.

עשויה לאזן את לחץ הדם

אם תצאו להליכה אחרי האוכל, תוכלו לאזן במידת מה את רמת לחץ הדם שלכם. במחקר שפורסם בשנת 2020 נמצא כי אנשים שלא נהגו לבצע פעילות גופנית באופן קבוע אך שהתחילו לבצע אימוני הליכה, הצליחו להפחית את לחץ הדם הסיסטולי שלהם.

עשויה להפחית את הסיכון למחלות לב

במחקר שפורסם בשנת 2022 נמצא כי אימוני הליכה מסייעים להפחית את רמת הכולסטרול הרע (LDL), ויחד עם יכולתם להפחית את לחץ הדם, מתקבל "מתכון" שמגן על הגוף מפני התקף לב ושבץ.
האם כדאי לבצע אימון הליכה אחרי ארוחה: רגליים של אישה שעושה הליכה

האם יש חסרונות להליכה אחרי ארוחה?

יש חיסרון אחד שחובה לציין, והוא שאתם עלולים לסבול מבעיות עיכול בעקבות הליכה אחרי הארוחה, ביניהן גזים, שלשולים, בחילה או נפיחות. זה קורה כשהאוכל נע יותר מדי בתוך הקיבה, מה שיוצר סביבה שלא ידידותית כל כך לעיכול. אם אתם חווים תסמינים שכאלה, מומלץ לחכות 10-15 דקות אחרי האוכל לפני שתתחילו באימון ההליכה, ובאופן כללי כדאי שתדאגו שאימון ההליכה שלכם יהיה בעצימות נמוכה – לכו באיטיות וברוגע, זה לא פחות טוב מאשר הליכה מהירה. כדאי גם לבדוק האם אתם אוכלים יותר מדי, והאם יש מאכלים מסוימים שמעוררים בחילה יותר מאחרים.

למשך כמה זמן צריך ללכת אחרי האוכל?

אם אתם מעוניינים להימנע מההשפעה השלילית שעלולה להיות להליכה על תהליכי העיכול, עדיף כאמור לחכות 10-15 דקות, ובאופן כללי כדאי לבצע אימון קצר – מספיק ללכת גם רק 10 דקות. אם אתם מרגישים שאתם יכולים ללכת קצת יותר בלי לסבול מבעיות בעיכול, הגבירו את הכמות ל-25 דקות, וכל עוד תעשו זאת באופן קבוע 6 ימים בשבוע, תגיעו בקלות ל-150 דקות הליכה בשבוע, שזו ההמלצה לפי המרכזים לבקרת מחלות ומניעתן של ארה"ב. 
 
לסיכום
הליכה אחרי הארוחה היא מומלצת ובריאה לרוב האנשים, וביכולתה לשפר את תהליכי ובריאות מערכת העיכול, לחזק את הלב וכלי הדם ולמנוע עלייה חדה ברמות הסוכר ועלייה במשקל. אם אתם מרגישים שההליכה לא עושה לכם טוב, כדאי לחכות 10-15 דקות לפני שתצאו לאימון אחרי הארוחה, וכך תצמצמו את האפשרות שזה יקרה. אין כל צורך ללכת בקצב מהיר, ואפשר גם לבצע אימון קצר בן 10-25 דקות של הליכה איטית כדי להשיג את כל ההשפעות החיוביות של ההליכה.
 

 

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.