header

מתכון לסליידרס פלאפל אפוי

הפלאפל הוא אחת ממנות הרחוב האהובות עלינו כאן בישראל ויש לכך סיבה טובה - הוא טעים, זול באופן יחסי ואפילו נחשב למנה נהדרת ועשירה עבור אנשים המנהלים אורח חיים טבעוני. היום, החלטנו להכיר לכם גרסה מעט שונה של פלאפל, שתחליף את הפיתות המסורתיות בלחמניות סליידר רכות ומטריפות, ואת הטיגון המוכר באפייה. הכירו את המתכון שלנו לסליידרס פלאפל אפוי עם חומוס אבוקדו ונגיעות מפנקות של טחינה ביתית.
זמן הכנה: 20 דקות
כמות יחידות: 12
רמת קושי: בינוני
רכיבים לפלאפל אפוי:
גרגירי חומוס - 425 גרם (משומרים, מסוננים, שטופים)
בצל סגול - 1 כוס (150 גרם, קצוץ)
פטרוזיליה - ½ כוס (15 גרם, טרייה)
קמח - 1 כוס (125 גרם)
כמון - 2 כפיות
כוסברה - 2 כפיות (יבשה, טחונה)
מלח - 1 כפית
פלפל שחור - ½ כפית
שמן זית - לשימון התבנית
רכיבים לחומוס אבוקדו:
גרגירי חומוס - ⅔ כוס (משומרים, מסוננים, שטופים)
שמן זית - ¼ כוס (60 מ"ל)
מיץ לימון - 2 כפות
מלח - ¾ כפית
פלפל שחור - ¼ כפית
רכיבים לטחינה:
טחינה גולמית - ½ כוס (250 גרם)
מים - ⅓ כוס (80 מ"ל)
שן שום - 1 (כתושה)
מלח - ½ כפית
פלפל שחור - ½ כפית
לחמניות סליידר - ריבוע אחד (12 לחמניות)
עגבניות - 12 (פרוסות)
אופן הכנת פלאפל אפוי:
  1. חממו מראש תנור ל-220 מעלות.
  2. להכנת הפלאפל הוסיפו אל תוך מעבד מזון חשמלי 425 גרם גרגירי חומוס, בצל סגול, פטרוזיליה, קמח, 4 שיני שום, 1 כף מיץ לימון, כמון, כוסברה, 1 כפית מלח, ו-½ כפית פלפל שחור. הפעילו עד לקבלת מרקם חלק.
  3. שמנו באמצעות שמן הזית תבנית אפייה בגודל 33x46 ס"מ, וצקו לתוכה את תערובת הפלאפל. פזרו את התערובת היטב ובאופן שווה בתוך התבנית ושטחו אותה באמצעות מרית או הידיים.
  4. אפו את הפלאפל במשך 20-25 דקות, עד לקבלת מעטה פריך. במחצית הזמן של האפייה (10-12 דקות) הפכו את הפלאפל.
אופן הכנת חומוס אבוקדו:
  1. הכניסו אל מעבד מזון ⅔ כוס גרגירי חומוס, אבוקדו, ¼ כוס שמן זית, 2 שיני שום, 2 כפות מיץ לימון, ¾ כפית מלח ו-¼ כפית פלפל שחור. הפעילו עד לקבלת מרקם גבישי (לא חלק מדי).
אופן הכנת הטחינה:
  1. ערבבו יחד בקערה קטנה טחינה, מים, 1 שן שום, 1 כף מיץ לימון, ½ כפית מלח ו-½ כפית פלפל שחור.
  2. פרסו את לחמניות הסליידר לשני חלקים (כמו שפורסים לחם להכנת כריך), והשאירו את חלקו העליון בצד.
  3. כשהפלאפל מוכן, הוציאו אותו מהתנור והניחו אותו על חלקו התחתון של ריבוע הלחמניות. מעליו מרחו את חומוס האבוקדו, שימו את פרוסות העגבניות וקשטו עם הטחינה.
  4. סגרו את הכריך הגדול וחתכו אותו לפי הצורך ואפשרות ההגשה- בתאבון!
טיפ השף:
ניתן לחלק מראש את תערובת הפלאפל לשתי תבניות, כדי להקל על תהליך הפיכתו במהלך האפייה.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: