maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לפלאפל ביתי

אם תשאלו "מהו המאכל הלאומי של ישראל?" כולם יגידו לכם שזה ללא ספק הפלאפל. המתכון המצרי מכיל בעיקר בפול ולעומתו המתכון שלנו מכיל חומוס שכולנו אוהבים, מילדים ועד מבוגרים. החומוס עדין, טעים יותר וסופח את טעמי השום והכוסברה בצורה נפלאה, והפלאפל שמכינים ממנו קל להכנה ומתאים לכל עונה בשנה.

זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לפלאפל ביתי מקור תמונה: epicurious
רכיבים לכדורי פלאפל:
חומוס - 1 כוס (מיובש, השרו 6 כוסות מים ל- 12-24 שעות.)
כוסברה - 1 צרור (או פטרוזיליה)
בצל - 1 (יבש, קטן, קצוץ)
שיני שום - 5 (כתושות)
מלח - ½1 כפיות
כמון - ½1 כפיות
פלפל שחור - 1 כפית
אבקת פלפל קאיין - ¼ -1 כפית (לפי הטעם)
סודה לשתיה - ¼ כפית
מיץ לימון - 1 כפית
שומשום - 1 כפות (אופציונלי)
קמח - 2-4 כפות
שמן - לטיגון
אופן הכנת הכדורי פלאפל:
  1. סננו וייבשו את גרגירי החומוס לחלוטין.
  2. טחנו במעבד מזון את כל החומרים למעט השומשום, הקמח והשמן לקבלת מרקם מעט גרגירי ולא דביק.
  3. העבירו את תערובת הפלאפל לקערה גדולה, הוסיפו לה 2 כפות קמח ושומשום, וערבבו היטב.
  4. נסו ליצור קציצות או כדורים מהתערובת. אם התערובת אינה שומרת על צורתה, הוסיפו את שתי הכפות הנותרות של הקמח וערבבו.
  5. אפשרו לתערובת לנוח כ-10 דקות, ובינתיים חממו את השמן על חום בינוני-גבוה.
  6. כאשר השמן חם, צרו כדורים/קציצות בגודל של כדור פינג-פונג, הכניסו אל תוך השמן החם וטגנו עד להשחמת הכדורים מכל צדדיו. (כ-4-6 כדורים בכל פעם, תלוי בגודל הסיר).
  7. הוציאו את הכדורים לתוך מסננת להגרת עודפי השמן והגישו חם.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
App Logo
באפליקציה נוח יותר