header

מתכון לתפוחי אדמה מעוכים וצלויים

תפוחי אדמה מעוכים ואפויים בתנור הם תחליף מעולה וטעים לאלה הנצלים במדורה, או כתוספת עשירה בטעמים שהולכת מצוין לצד כל מנה. אופן ההכנה שלהם קל פשוט, מהיר, מומלץ להכין מהם כמות גדולה, אחרת תמצאו את עצמם זוללים את כולם לפני הארוחה עצמה!

מתכון תפוח אדמה מעוך וצלוי: תפוח אדמה מעורך אפוי בתנור

כמה טיפים לפני שנתחיל ללמוד איך מכינים תפוחי אדמה מעוכים ואפויים בתנור:

תפוחי אדמה: מומלץ וקל יותר להכין את המתכון עם תפוחי אדמה קטנים, חשוב מאוד לא לקלף את הקליפה, היא תורמת לפריכות, מוסיפה טעם, שומרת על הצורה, בנוסף לטעם היא גם עשירה בערכים תזונתיים טובים, ויטמינים ומינרלים. חשוב לדאוג לשטוף ולקרצף היטב את תפוחי האדמה לפני השימוש. פחות מומלץ להכין עם בטטות, כיוון שהן יעניקו לכם מרקם רך ופחות פריך.

בישול מקדים: מומלץ לבשל את תפוחי האדמה לפני האפייה בתנור, הבישול מקצר את זמן האפייה, ומאפשר מעיכה קלה ומושלמת, יהיה לכם קשה מאוד למעוך ללא ריכוך לפני.

מעיכת תפוחי האדמה: את המעיכה ניתן לבצע בעזרת תחתית כוס, הידיים, מועך תפוחי אדמה, או בכל דרך אחרת שנוחה לכם, חשוב לא למעוך לגמרי ולהשאיר כ-1 סנטימטר.

שמן זית: אפשר להמיר את שמן הזית בשמן צמחי, אך פחות מומלץ, ההבדל בטעם יהיה מורגש. את הוספת שמן הזית אפשר עשות בשתי דרכים: הדרך הראשונה היא לזלף מעל ולפזר מלח ופלפל; והדרך השנייה היא לערבב בקערית את שמן הזית עם התבלינים ולשפוך מעל, לבחירתכם.  

העשרת הטעם: אפשר להוסיף עשבי תיבול קצוצים כמו פטרוזיליה, כוסברה, טימין, אורגנו. ובנוסף גם תבלינים כמו: פפריקה מתוקה, או מעושנת, קורט כורכום, צ'ילי גרוס... או להוסיף מעל תפוחי האדמה קוביית חמאה לאחר היציאה מהתנור. 

זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 5
רמת קושי: קל
מתכון לתפוחי אדמה מעוכים וצלויים
רכיבים לתפוחי אדמה מעוכים:
תפוחי אדמה - 15-20 תפוחי אדמה קטנים (עם קליפה)
שמן זית - ¼ כוס
מלח גס - 1 כפית
רוזמרין - 2-3 ענפים (לא חובה)
אופן הכנת תפוחי אדמה מעוכים:
  1. שוטפים היטב את תפוחי האדמה מסירים חלקים מיותרים.
  2. בסיר עם מים מבשלים את תפוחי האדמה עם הקליפה כ-30 דקות, עד שהם רכים אבל לא מתפרקים (עד שמזלג ננעץ בקלות), מסננים מהמים ומצננים מעט.
  3. מניחים את תפוחי האדמה בתבנית המרופדת בנייר אפייה ומשומנת עם מעט שמן זית. יש לדאוג למרווחים בין תפוחי האדמה.
  4. בעזרת תחתית כוס או מועך תפוחי אדמה, מועכים קלות את תפוחי האדמה, עד שהם מתבקעים והקליפה נסדקת. אין לשטח לגמרי!
  5. מזלפים מעל תפוחי האדמה שמן זית בנדיבות, ומפזרים מלח, פלפל ורוזמרין.
  6. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, ואופים כ-20-30 מעלות, עד להזהבה.
  7. מוציאים בזהירות מהתנור, מגישים חם - ואוכלים בתיאבון! preperation
טיפ השף:
להעשרת הטעם הוסיפו לתפוחי האדמה 2-3 שיני שום כתושות לפני האפייה.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: