header

מתכון למרק שעועית לבנה וקייל

התרגלנו לחשוב שגזר הוא הירק הטוב ביותר עבור בעיות עיניים, אך במהלך השנים התגלה כי ירקות ירוקים וצהובים מסייעים לשמור על בריאות העיניים בצורה טובה אף יותר. כרוב הקייל הידוע נכלל ברשימה של הירקות הללו הודות לתכולה גבוהה של לוטאין וזאקסנטין – 2 רכיבים שמונעים תסמינים של מחלות עיניים, כמו ניוון מקולרי. בתוספת של שעועית לבנה לירק הפלא הזה, אתם תקבלו מרק משביע שעשיר בכל טוב ויעזור לכם לשפר בעיות עיניים שונות.

זמן הכנה: 20 דקות
כמות סועדים: 6
רמת קושי: קל
מתכון למרק שעועית לבנה וקייל מקור תמונה: mensfitness
רכיבים למרק לשעועית לבנה וקייל:
שמן צמחי - 2 כפות
בצל - ½1 כוסות (קצוץ)
גזר - ½1 כוסות (מגורד)
סלרי - ½ כוס (קצוץ)
שיני שום - 2 (כתושות)
טימין - 2 כפיות (טרי וטחון)
ציר ירקות - 8 כוסות (מתכון לציר ירקות, או ערבבו 8 כפיות אבקת מרק ב-8 כוסות מים)
שעועית לבנה - ½1 כוסות (מושרית במים במשך הלילה או שניתן להמיר בשעועית לבנה קפואה באותה כמות ללא צורך בהשריה מוקדמת)
מלח - 1 כפית
פלפל שחור - 1 כפית
כרוב קייל - 4 כוסות (קצוץ)
אופן הכנת המרק לשעועית לבנה וקייל:
  1. חממו שמן בסיר גדול על להבה בינונית-גבוהה והכניסו לתוכו בצל, גזר וסלרי. טגנו יחד תוך ערבוב במשך 7-10 דקות, או עד שהירקות יתרככו.
  2. הוסיפו לסיר את השום וטגנו עם יתר הרכיבים עד שהוא ידיף ריח.
  3. הוסיפו לסיר טימין ובשלו יחד במשך 30 שניות. הוסיפו לסיר ציר ירקות, שעועית, מלח ופלפל ובשלו עד לקבלת מרקם אחיד.
  4. כסו את הסיר וחכו לרתיחה. לאחר הרתיחה, הנמיכו את הלהבה ובשלו במשך שעה וחצי, או עד שהשעועית הלבנה תתרכך, תוך ערבוב מידי פעם.
  5. בעזרת בלנדר מוט, מעכו את המרק באופן חלקי. הוסיפו את כרוב הקייל לסיר, כסו אותו ובשלו במשך 5 דקות נוספות.
  6. תבלו במידת הצורך והגישו חם לשולחן.
טיפ השף:
אם אין לכם בלנדר מוט, העבירו מחצית מהמרק לבלנדר או למעבד מזון, מעכו אותו והחזירו לסיר.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
App Logo
באפליקציה נוח יותר