maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

מתכון לרצועות תפו"א פריכות

ישר לעיקר - בשרים ותוספות

המתכון הזה ישתלב נהדר בארוחת ערב (חלבית, למי ששומר כשרות) או אפילו כנשנוש נהדר בזכות עצמו. רצועות תפוחי האדמה, בניחוח הבצלצלים והטימין יפתיעו אתכם לטובה, הן בטעם והן בפשטות ההכנה.

 

מצרכים, עבור 8 מנות:
3 כפות חמאה מומסת
3 כפות שמן זית כתית מעולה
2 ק"ג תפו"א אדמדם קלופים
4 בצלצלים פרוסים עבה לאורכם
מלח גס
חצי כפית-כפית פתיתי פלפל אדום (לא חובה, לפי הטעם)
8 גבעולי טימין

אופן ההכנה:
מחממים את התנור לחום של 190 מעלות. בקערה קטנה מערבבים את החמאה והשמן ומברישים תחתית של תבנית אפיה בתערובת.
פורסים בעזרת סכין חדה את תפוחי האדמה לרוחב, לפרוסות דקות מאוד.
מסדרים את תפוחי האדמה בצורה אנכית בתבנית, כשלרחבם פזורים הבצלצלים. מפזרים מלח ופתיתי פלפל אדום (במידת הצורך) ומברישים עם שאר תערובת החמאה.
אופים למשך כשעה-שעה ורבע, מוסיפים טימין ואופים עד שתפוחי האדמה מבושלים וחלקם העליון פריך, במה שאמור לקחת כ-35 דקות.

תפוח אדמה פריך


בתיאבון!!

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: