print header

10 טיפים שיעזרו לכם להתחבר מחדש עם ילדיכם המבוגרים

במסענו כהורים, המעבר של ילדינו מילדות לבגרות הוא שלב מכריע שמאופיין בלא מעט אתגרים. עם זאת, כשילדינו המבוגרים מתמודדים מול קשיים, בין אם רגשיים, כלכליים או אחרים, גם הדינמיקה של התמיכה ההורית צריכה להתפתח ולהשתנות. די קשה לבצע את השינוי הזה, מאחר שהקו בין הצעת עזרה לבין זלזול ברמת העצמאות של הילדים עלול להיות דק מאוד בעיני הילדים שלכם. ובכל זאת כל הורה חייב להכיר את הדרכים היעילות להתחבר לילדיו המבוגרים, לא רק כדי שיוכל לספק להם תמיכה, אלא גם על מנת ללמוד כיצד להעריך את עצמאותם ונחישותם. 

למה חשוב להתחבר מחדש לילדים שנאבקים בקשיים כמבוגרים?

הילדים שלכם תמיד יצטרכו שתהיו שם בשבילם, גם כאנשים מבוגרים. אם הם נאבקים בדבר מה, הם עלולים להרגיש מבודדים, להאמין שלא מבינים אותם ואף לחוש המומים ומוצפים מהנסיבות של חייהם. קשר חזק עם ההורים יכול לספק לילדים תחושת ביטחון ושייכות, שהכרחית להתמודדות עם אתגרי החיים השונים בכל שלב ושלב. יתרה מכך, ילדים מבוגרים זקוקים גם לתמיכה רגשית, עצות טובות ולפעמים גם עזרה מעשית, אך צריך לאזן ולדעת מתי להעניק לילדים מרחב לגדול ולהתפתח ומתי לתפוס אותם כשהם נופלים. לשם כך עליכם לחזק את הקשר המשפחתי ביניכם ולתת להם לדעת שהם לא לבד במאבקיהם.
איך להתחבר מחדש לילדים המבוגרים: בן מבוגר מחבק את אימו

10 דרכים להתחבר עם ילדים מבוגרים שנאבקים בקשיים

התחברות מחדש לילדיכם המבוגרים דורשת סבלנות, יכולת הבנה וגישה מחושבת. המסע הזה יכול להיות מסובך ושונה לכל הורה, אך סביר להניח שיהיו מעורבים בו קשיים שקשורים לרגשות, לכסף או אפילו לנפש. כדי להתמודד עם אתגרים שכאלה, הנה 10 דרכים מומלצות לחזק את הקשר שלכם עם ילדיכם, שיעזרו לכם להעביר להם את המסר שאתם תומכים בהם וגם בעצמאותם.

1. הקשיבו מבלי לנסות לתקן

ילדים מבוגרים שנאבקים בדבר מה לרוב צריכים רק שמישהו יקשיב להם, מבלי שיגיב מיד עם פתרון. תראו להם שאתם מבינים את רגשותיהם ואת נקודת מבטם על ידי כך שפשוט תקשיבו להם ותחשבו על מה שהם אומרים, מבלי לנסות מיד לעזור. בהחלט תוכלו לשאול אותם שאלות שיסייעו להם להרחיב על הנושא, אולם כדאי לשאול כאלה שמאפשרות להם להיפתח בקצב שלהם, כמו למשל ״ואיך אתה מרגיש לגבי זה?״ גישה שכזו תסייע לכם לייצר סביבה תומכת ובטוחה לילדיכם, ותסייע לשמור על תקשורת פתוחה.

2. הציעו תמיכה ללא תנאים

תמיכה ללא תנאים היא הכרחית לילד מבוגר שנאבק בדבר מה, על מנת שיוכל להרגיש שמקבלים ומבינים אותו. הבהירו שאתם אוהבים ללא תנאים, בלי קשר להצלחות או הישגים, ואם תצליחו ליצור בסיס כזה, באמת תכינו קרקע ליחסים שבהם הילדים שלכם ירגישו בטוחים לחשוף את הפחדים והאתגרים שלהם, מבלי שיחששו מפני שיפוטיות מצדכם.
איך להתחבר מחדש לילדים המבוגרים: ילד מבוגר עם הוריו על הספה

3. עודדו מאמצים – לא משנה עד כמה הם קטנים

תחגגו עם ילדיכם כל ניצחון קטן, הכירו במאמץ שהם משקיעים בהתמודדות שלהם עם האתגרים היומיומיים, והעלו את המורל שלהם עד כמה שניתן. זה יעזור להם להרגיש שהם מתקדמים לעבר היעד שלהם ולא להיות לחוצים מפני השגת שלמות, מה שישפיע רבות על רמת המוטיבציה שלהם להמשיך ולא לוותר.

4. כבדו את מסע העצמאות שלהם

חשוב לזכור שלילדים המבוגרים שלכם יש מסלול חיים ששונה אולי ממה שציפיתם או ייעדתם להם. עם זאת, עליכם לכבד את העצמאות של ילדיכם ולתמוך בהם שיעשו בחירות שנכונות עבורם, אפילו אם אינכם מסכימים איתן ב-100%. הכי חשוב שתבנו אמון וכבוד הדדי, על מנת שתוכלו לשמור על מערכת יחסים בריאה איתם.

5. זהו את הזמן הנכון לתת עזרה מעשית

העזרה שאתם יכולים לספק יכולה להיות כלכלית, בירוקרטית או אפילו כזו שקשורה לכישורי חיים שונים שיש לכם. מה שחשוב זה שתציעו את העזרה בדרך שתעצים את ילדיכם ולא תגרום להם להרגיש שהם חסרי יכולת או תלויים בכם. זה לא פשוט, אך תוכלו למשל להציע להראות מה נדרש לעשות ולאפשר להם לעזור לכם בדרך.
איך להתחבר מחדש לילדים המבוגרים: אב מחבק את בנו המבוגר

6. חלקו את החוויות והחולשות שלכם

הילדים שלכם אולי תופסים אתכם כדמויות חזקות שיכולות להתמודד עם הרבה, ויתכן שאינם מודעים לקשיים שאתם עברתם בחייכם ולדרך שבה התמודדתם איתם. אם תחשפו בפניהם את התקופות שבהן אתם נתקלתם בקושי מסוים ותספרו מה הרגשתם ואיך צלחתם אותו, זה יגרום להם להרגיש פחות בודדים במאבקיהם.

7. תחלקו תחומי עניין

מצאו שפה משותפת בעזרת תחביבים או תוכניות טלוויזיה ששניכם נהנים מהם, וזה יסייע לכם ליצור שיחות על נושאים שאין בהן שום לחץ ושום מאבקים. בין אם זה בישול, טיול בטבע או השתתפות באירועים שונים, הפעילויות המשותפות האלה יכולות לחזק את הקשר ביניהם עם הסחות דעת מבורכות.

8. שמרו על גבולות בריאים

אתם צריכים לכבד את הגבולות של ילדיכם בכל הנוגע לעצמאות ולפרטיות, ויתכן שכבר קיבלתם רמזים והבנתם איפה הגבולות האלה צריכים להיות. זה יכול להיות גבול שקשור לפרטיות בזוגיות, אולי זה גבול שקשור למתן עצות שלא נתבקשו, אך לא משנה מה זה, אם הילדים החליטו שהגבול קיים, אינכם יכולים לחצות אותו.
איך להתחבר מחדש לילדים המבוגרים: אבא ובן מבוגרים מדברים

9. עודדו פנייה לעזרה מקצועית אם זה נדרש

לפעמים הדרך הטובה ביותר לתמוך בילדים היא לעודד אותם לגשת לעזרה מקצועית. זה יכול להיות מטפל מקצועי לנפש, או גם יועץ בתחום שבו הילדים מתקשים. חזקו אצל ילדיכם את התחושה שפנייה לעזרה לא מראה על חולשה, אלא להיפך – היא מראה על חוזק, כי זה הצעד הראשון, והצעד הראשון הוא הכי קשה, אך אתם תהיו שם בשבילם גם בו וגם לאורך כל הדרך. 

10. הישארו סבלניים והימנעו מלדחוף את ילדיכם

לוקח זמן להשתנות, ואתם צריכים להיות סבלניים עם הילדים שלכם כדי לאפשר להם למצוא את המסלול שלהם או אם מערכת היחסים ביניכם עדיין לא איפה שהייתם רוצים שתהיה. אל תדחפו אותם לכיוון שאתם חושבים שהוא הנכון, ובמקום, הציעו את נוכחותכם ועזרתכם, כך שתראו להם שלא משנה איפה הם במסלול שלהם, אתם תמיד תהיו לצידם.

כמה מילים לסיכום

התחברות מחדש עם הילדים כשהם מבוגרים דורשת איזון בין תמיכה, כבוד ואהבה. עליכם להראות להם שאתם שם בשבילם, אך לאו דווקא בדרך שאתם חושבים שהיא הנכונה, אלא בדרך שהם זקוקים לה. הקשיבו לדבריהם, אל תעבירו ביקורת, כבדו את העצמאות שלהם, עסקו בפעילויות משותפות ועודדו את האומץ של ילדיכם – אלו הם הדברים שיסייעו להם להתמודד עם האתגרים שלהם ושיחזקו את הקשר שלכם. 
 
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.