maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

4 טבלאות המרת כמויות למטבח שיעשו לכם סדר בחיים

אם כבר יצא לכם לקרוא מתכון בימי חייכם, אתם וודאי יודעים שפעמים רבות הכמויות הדרושות להכנת המנה נמדדות בכוסות ובכפות, אך לא בכמויות ברורות כמו משקל או נפח, מצב שיכול לגרום לבלבול רב ואף להרוס את המנה. בעזרת הטבלאות הבאות תוכלו לדעת בדיוק כמה מכל מוצר יש בכוס ובכף, כך שתוכלו לדעת בכמה סוכר, שמן או חלב עליכם להשתמש. מידע שימושי שכל בשלן מתחיל ומקצועי צריך להכיר!

הערה חשובה: המידות המופיעות הן על פי כוס וכף מדידה סטנדרטיות, בעלות נפח של 240 מ"ל, ו-15 מ"ל בהתאמה.

 

מדידת אבקות בכוס

מוצקים
סוכר - 200 גרם
אבקות
מלח - 250 גרם
אבקות
אבקת סוכר - 100 גרם
אבקות
קורנפלור - 140 גרם
אבקות
קקאו - 87 גרם
אבקות
קמח רגיל/תופח - 125 גרם
 

מדידת נוזלים בכוס

נוזלים
שמן - 240 גרם
נוזלים
נוזלים
חלב - 240 גרם
נוזלים
דבש - 339 גרם
נוזלים
ריבה - 320 גרם
נוזלים
חלבוני ביצה 8-10
חלמוני ביצה 12-14
 

מדידת מוצקים בכוס

מוצקים
אגוזים קצוצים - 100 גרם
מוצקים
אורז מבושל - 205 גרם
מוצקים
אפונה מבושלת - 145 גרם
מוצקים
בצל קצוץ - 160 גרם
מוצקים
פרחי ברוקולי - 88 גרם
מוצקים
גזר קצוץ - 128 גרם
מוצקים
קוביות חציל - כ-82 גרם
מוצקים
פסטה מבושלת - 140 גרם
מוצקים
פירורי לחם - 110 גרם
מוצקים
סלרי חתוך - 100 גרם
מוצקים
עדשים - 192 גרם
(לא מבושל)
מוצקים
פטריות טריות - כ-225 גרם
מוצקים
קוביות גמבה - 150 גרם
מוצקים
צימוקים - 145 גרם
מוצקים
קוסקוס - 210 גרם
(לא מבושל)
מוצקים
קינואה - 170 גרם
(לא מבושלת)
מוצקים
תירס מקופסא - 210 גרם
מוצקים
עלי תרד טריים - 28 גרם
מוצקים
גבינה מגורדת - 100 גרם
מוצקים
חמאה - 200 גרם
מוצקים
מרגרינה - 200 גרם

מדידת מרכיבים בכף

כף
אבקת אפיה - 8 גרם
כף
סודה לשתייה - 8 גרם
כף
סוכר - 12.5 גרם
כף
אבקת סוכר - 8 גרם
כף
מלח - 20 גרם
כף
קורנפלור - 8 גרם
כף
שמרים יבשים - 10 גרם
כף
אגוזים קצוצים - 6 גרם
כף
ג'ינג'ר טרי - 6 גרם
כף
גרידת לימון - 6 גרם
כף
פירורי לחם - 7 גרם
כף
פרג - 10 גרם
כף
שום כתוש – 2 שיניים
כף
שבבי שוקולד - 15 גרם
כף
רוטב סויה - 18 גרם
כף
דבש - 22 גרם

 

מקור: הודיה מיקלבאום
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: