יתכן שמדובר בגלידה הבסיסית ביותר שמוכרת לכולנו, אך אף אחד לא יסכים לוותר על הפינוק שהיא מציעה ביום קיץ חם. אם יש לכם מתקן ייעודי להקפאת גלידות, עכשיו זה הזמן להשתמש בו, ואם לא תוכלו להשתמש בכוסות פלסטיק פשוטות.
אופן הכנת הגלידת וניל:
-
המיסו את השוקולד בשיטת בן מארי (סיר עם מים רותחים שעליו מונחת קערה שמכילה את השוקולד) או במיקרוגל. אם השוקולד הנמס יצא סמיך מדי, הוסיפו לו מעט מאוד שמן קוקוס כדי לדלל אותו – אל תשתמשו במים, חלב, מרגרינה או חמאה לדילול.
-
הכניסו את המתקן להקפאת הגלידות או את הכוסות למקפיא למשך 15 דקות על מנת לקרר אותם.
-
לאחר שהתקררו, שפכו לתוכם את השוקולד הנמס כך שיצפה את קירותיהם. את השוקולד הנמס שנשאר בקרקעית הכוסות או המתקן שפכו בחזרה לקערה. חזרו על התהליך לפי כמות הגלידות הרצויה, ואת השוקולד הנמס שנשאר תוכלו לשמור לשימוש מאוחר יותר.
-
הכניסו את המתקן להקפאת הגלידות או הכוסות למקרר למשך 3 דקות.
-
בינתיים תכינו את הגלידה עצמה: שפכו לקערה את השמנת המתוקה להקצפה, והקציפו אותה בעזרת מיקסר חשמלי עד שהיא מכפילה את גודלה ומתייצבת. הימנעו מהקצפת יתר.
-
הוסיפו את החלב המרוכז הממותק ואת תמצית הווניל לקערה וערבבו בעדינות באופן ידני עד לקבלת תערובת אחידה.
-
מלאו את המתקן להקפאת הגלידה או את הכוסות עם התערובת שהכנתם. אם אתם משתמשים בכוסות פלסטיק, הכניסו למרכז כל כוס מקל ארטיק או כפית. לבסוף הקפיאו את הגלידה למשך 6-8 שעות.
-
כשאתם מוציאים את המתקן להקפאת הגלידות או את הכוסות מהמקפיא, טבלו אותם במים פושרים על מנת שיהיה קל לשלוף מהן את הגלידה.
-
שלפו את הגלידה בעדינות וזהו... יש לכם גלידת וניל מפנקת בציפוי שוקולד!
מקור: רובי מ.