אולם אנו רגילים לאכול חצילים לצד מנה עיקרית, אך לאחר שתטעמו את הסנדוויץ' הנהדר הזה, תגלו את ייעודו האמתי של הירק האהוב.
אופן הכנת הסנדוויץ חצילים:
-
הפעילו את התנור על מצב צלייה.
-
הברישו את פרוסות החצילים בשמן זית והניחו אותם על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. הקפידו למקם את תבנית האפייה במרחק של 15 ס"מ ממקור החום. צלו את החצילים במשך 10 דקות, או עד שיתרככו ויקלו.
-
ערבבו היטב בקערה מיונז ושום עד לקבלת תערובת אחידה, ומרחו את הממרח בתוך הלחמניות. כעת, הכניסו ללחמניות את פרוסות החצילים, עגבניות, גבינת פטה ועלי בזיליקום והגישו.
מקור: טל.ק