header

מתכון למשקה צ'אי קינמון וכורכום

רובנו נוהגים להשתמש במשחות וקרמים שאמורים לעזור לנו לשמור על עור בריא ומבריק, אך ודאי תשמחו לשמוע שהפתרון היעיל והבריא יותר נמצא במטבח שלכם, ושעליכם רק להכין אותו בעצמכם תוך מספר דקות ולשתות אותו בהנאה.

זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 8
רמת קושי: קל
מתכון למשקה צ'אי קינמון וכורכום מקור תמונה: tinhbotngheso1
רכיבים לצ'אי קינמון:
מקל קינמון - 1 (באורך של כ-5 ס"מ)
מים - 1 כוס
שורש כורכום - כ- 100 גר' (לא מקולף)
חלב שקדים - 8 כוסות
דבש - 8 כפיות (או סילאן)
אופן הכנת הצ'אי קינמון:
  1. קחו מחבת בישול עמוקה והכניסו לתוכה כוס מים אחת יחד עם ההל והקינמון. את מקל הקינמון מומלץ לשבור לשניים ואם התקשיתם במציאת תרמילי הל שלמים בחנויות, בכל תרמיל ישנם כ-15 עד 20 זרעים כך שכל כמות זרעים שנעה בערך בין 90 ל-120 תוכל לשמש כתחליף.
  2. הביאו את המים במחבת לרתיחה על חום גבוה ואז הנמיכו את העוצמה והמשיכו לבשל על גבול הרתיחה למשך 20 דקות.
  3. אחרי שהבישול נגמר והתערובות התקררה קלות, העבירו את הנוזל והתבלינים מהמחבת לבלנדר יחד עם שורש הכורכום וטחנו בפולסים קצרים עד שהכורכום קצוץ ללא גושים והתערובת אחידה.
  4. המתינו עד שהתערובת קרה וסננו אותה דרך מסננת דקה מאוד או בד חיתול לתוך צנצנת זכוכית. סחטו היטב את התבלינים המוצקים כדי לטפטף כמה שיותר נוזל לתוך הצנצנת. כשסיימתם, ניתן לזרוק את המוצקים היבשים.
  5. עבור כל מנה של צ'אי יש לקחת כוס חלב שקדים, להוסיף כפית של תמצית התבלינים מצנצנת הזכוכית שלכם וכפית אחת של הממתיק שבחרתם. ערבבו היטב ושתו את המשקה חם או קר על פי העדפתכם. את תמצית התבלינים ניתן לשמור במקרר למשך זמן של שבוע – שבועיים.
מקור: רעות מזור
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.