נתחיל בלהגיד דבר אחד חשוב – על אף שהעוגה הזו קטוגנית, גם מי שלא שומר על הדיאטה הזו ישמח לטעום אותה. זאת מכיוון שמדובר בעוגת גבינה דלת פחמימות עם תוספת מפתיעה בטעם, בזכות מחית הדלעת שתשתמשו בה. אם לא תגידו לאנשים שהעוגה הזו דיאטטית, הם אפילו לא יחשבו שזה המקרה!
רכיבים למתכון לקרום שקדים-פקאן:
אופן הכנת המתכון לקרום שקדים-פקאן:
-
חממו את התנור מראש ל-175 מעלות.
-
הכניסו את השקדים והפקאן למעבד מזון והפעילו בפולסים עד שתקבלו תערובת טחונה, אך לא עיסתית.
-
הוסיפו למעבד המזון את הסוכרלוז והחמאה והפעילו בפולסים עד שהתערובת משתלבת היטב.
-
צפו תחתית של תבנית קפיצית עגולה בקוטר 22-23 ס"מ בתערובת.
-
אפו את הקרום עד שהוא מקבל צבע זהוב-שחום – כ-10 דקות.
-
תנו לקרום להתקרר למשך 10 דקות.
אופן הכנת המילוי:
-
ערבבו יחדיו את גבינת השמנת עם הסוכרלוז עד שמתקבלת תערובת חלקה – כ-2-3 דקות.
-
הוסיפו לתערובת את מחית הדלעת, תמצית הווניל, הקינמון, הג'ינג'ר, הציפורן והמלח, וערבבו שנית עד שמתקבלת תערובת חלקה - כ-2 דקות.
-
הוסיפו את הביצים – אחת בכל פעם – וערבבו היטב בין כל ביצה.
-
מזגו את התערובת על הקרום שהכנתם קודם לכן.
-
הכניסו את תבנית האפייה לתנור (על אותו החום שאפיתם את הקרום) למשך 45-50 דקות, והוציאו את העוגה כשהמרכז מתייצב או כשהמילוי מתנועע מעט אך אינו נוזלי.
-
תנו לעוגה להתקרר באופן מלא למשך 30 דקות.
-
חתכו עם סכין את קצוות העוגה כדי להפריד אותה מהתבנית, כסו אותה עם ניילון נצמד והכניסו למקרר למשך 4 שעות לפני ההגשה.
טיפ השף:
ניתן להשתמש בקמח שקדים במקום לטחון שקדים שלמים.