טעמים של קוקוס, מנגו, רוטב חריף, ליים ובוטנים פריכים - הסלט הנפלא הזה מביא כמה מהדברים הטובים ביותר שיש במטבח התאילנדי ישר לצלחת שלכם! אפשר להגיש אותו כמנה ראשונה או לקינוח וגם כמנה בפני עצמה לאירוח קליל ביום קיץ חם. מי מכם שאוהב טעמים חריפים מוזמן לתבל את הסלט הזה מכל הלב בהתאם לרכיבים שמופיעים בהמשך, אך גם אם החך שלכם טיפה רגיש תוכלו ליהנות ממנו בצורה מעודנת יותר, עם אם בלי תוספות של עוף וטופו שהופכות אותו למשביע ומזין יותר.
אופן הכנת המתכון לסלט מנגו:
-
ערבבו בקערה קטנה את כל רכיבי הרוטב: מיץ ליים, רוטב דגים או סויה, סוכר חום ורוטב צ'ילי תאילנדי. הטעם אמור להיות מתוק, מר וחריף, אך יותר מתוק ממר - אזנו טעמים בעזרת תוספת סוכר לפי הצורך והניחו בצד.
-
חממו מחבת על אש בינונית וקלו קלות את שבבי הקוקוס בלי שמן למשך כ-3 דקות, או עד שהם מקבלים גוון חום עדין ומפיצים ריח. הורידו מהאש והעבירו את הקוקוס לקירור בטמפרטורת החדר בכלי נפרד.
-
קלפו את המנגו בעזרת סכין קטנה ואז השתמשו בפומפייה כדי לגרר אותו לתוך קערה גדולה - זיכרו להיזהר מגלעין הפרי.
-
הוסיפו לקערה עם המנגו נבטי שעועית, כוסברה, חצי מכמות הקוקוס ובצל - עוף או טופו מבושלים ופלפל צ'ילי אם החלטתם לשלבם בסלט.
-
ערבבו קלות, הוסיפו את הרוטב ששמתם בצד וערבבו שנית.
-
חלקו את הסלט לצלחות הגשה, קשטו בצורה אחידה בעזרת שארית הקוקוס, הבוטנים המרוסקים והבזיליקום הקצוץ, הגישו לשולחן ובתיאבון.
טיפ השף:
אם אתם לא מוסיפים לסלט עוף או טופו, השתמשו תחילה רק בכ-¾ מכמות הרוטב והוסיפו עוד בהתאם לצורך בתום הכנת הסלט.