header

מתכון לשוקו מקסיקני חם עם צ'ילי

אתם אולי לא ידעתם זאת, אך משקה הקקאו הגיע מדרום אמריקה והאצטקים היו שותים אותו מר וחריף. המתכון הבא יכול מאוד להזכיר את המשקה המקורי הזה ברעיון שלו, רק שאליו נוספו רכיבים נוספים כמו חלב, סוכר, שמנת ורום שיוצרים תענוג אמיתי ותחושה של פינוק.
זמן הכנה: 5 דקות
כמות סועדים: 1
רמת קושי: קל
מתכון לשוקו מקסיקני חם עם צ'ילי מקור תמונה: restlesschipotle
רכיבים לשוקו חם אלכוהולי:
שוקולד מריר - 50 גרם
חלב - 180 מ"ל (¾ כוס)
שמנת מתוקה - 60 מ"ל (¼ כוס)
סוכר חום - ½1 כפיות
מלח - קורט
פלפל צ'ילי - 1 (שלם ומיובש)
פינה קולדה - 30 מ"ל (כ-2 כפיות)
רום לבן - 30 מ"ל (כ-2 כפיות)
קינמון - מעט (להגשה)
אופן הכנת השוקו חם אלכוהולי:
  1. שברו את טבלת השוקולד לקוביות והניחו אותן בקערה בינונית עמידה לחום.
  2. בקלחת או סיר בגודל קטן, חממו מעל חום בינוני שמנת, חלב, סוכר חום, מלח וצ'ילי. אל תתנו לנוזלים לרתוח!
  3. צקו את תכולת הקלחת או הסיר על השוקולד שבקערה, הניחו לנוזל החם להתקרר כחצי דקה והחלו לערבב יחד למרקם חלק.
  4. הסירו את הצ'ילי והניחו בצד לקישוט אם תרצו או שתזרקו לפח.
  5. צקו את המשקה אל כוס גדולה, הוסיפו את הפינה קולדה והרום וערבבו היטב ובעדינות.
  6. תוכלו לקשט את הכוס עם קצפת מעל ולבזוק קינמון או פשוט אבקו בקינמון והגישו.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.