טעמו של הקרמל תמיד משאיר חותם בכל מזון או משקה, והמתכון הבא יאפשר לכם להכין מקיאטו קרמל עם טעם שמתעלה על כל משקה שמוגש בבתי הקפה היוקרתיים. תוכלו לנסות להוסיף לו סוגים שונים של סירופ כתחליף לסירופ הווניל, ויחד עם עוגייה בצד יהפוך המקיאטו הזה לפינוק המושלם שלכם בתחילת יום ארוך או בסיומו.
מקור תמונה:
hirotomo t
אופן הכנת המקיאטו קרמל:
-
צקו את החלב לקערה שמתאימה למיקרוגל, וחממו בעוצמה גבוהה בין דקה לדקה וחצי, עד לקבלת חלב חם אבל לא רותח.
-
הקציפו את החלב החם עם מערבל חשמלי, עד שהחלב יתחיל להתעבות. המשיכו להקציף עד שהוא יכפיל את נפחו והחלק המוקצף יעלה למעלה.
-
מזגו סירופ וניל אל תוך כוס ריקה, וחממו אותה במיקרוגל כ-20 שניות.
-
העבירו את הסירופ החם אל כוס האספרסו וערבבו באמצעות כפית.
-
הוסיפו את החלב המוקצף מבלי לערבב. טפטפו את סירופ הקרמל בצורת שתי וערב מעל לחלב והגישו מיד.