header

מתכון לאלפחורס - עוגיות ריבת חלב

אלפחורס הן עוגיות דרום אמריקאיות פריכות ונימוחות במילוי ריבת חלב הנודעות בכל רחבי העולם, כולל במדינתנו הקטנה. אם גם אתם אוהבים קינוחים מיוחדים, כדאי לכם לנסות את מתכון האלפחורס הנהדר הבא וליהנות מעוגיות פריכות וממכרות במיוחד. 

זמן הכנה: 20 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לאלפחורס - עוגיות ריבת חלב מקור תמונה: complotdanslacuisine
רכיבים לעוגיות אלפחורס:
חמאה - 100 גר'
קמח - 100 גר'
קורנפלור - 150 גר'
סודה לשתיה - קמצוץ
אבקת אפייה - 1 כפית
סוכר - 75 גר'
קוניאק - ½ כף
וניל - 1 כפית
ריבת חלב - 1 צנצנת
קוקוס - מעט (לעיטור)
אופן הכנת העוגיות אלפחורס:
  1. הכניסו לקערה קורנפלור, קמח, סודה לשתייה ואבקת אפייה. ערבבו יחד ונפו לקערה אחרת.
  2. בקערה נפרדת הקציפו חמאה וסוכר במשך כ-5-8 דקות
  3. הוסיפו את חלמוני הביצה לקערה אחת-אחת, וודאו שהחלמון הקודם הוטמע לגמרי לפני הוספת החלמון הנוסף.
  4. הכניסו לתערובת עם הביצים וניל, קוניאק וגרידת הלימון והמשיכו לערבל עד לאיחוד הרכיבים.
  5. הוסיפו לקערה את תערובת החומרים היבשים וערבבו עד לקבל בצק במרקם חולי. כסו את הקערה והניחו אותה במקרר למשך כ-15 דקות.
  6. לאחר שהבצק התקרר מעט, הוציאו ורדדו אותו לעלה גדול בעובי ½ ס''מ בערך.
  7. קרצו מהבצק עיגולים בגודל הרצוי, סדרו אותם על תבנית אפיה ואפו ב- 180 מעלות למשך 10-12 דקות. שימו לב שעוגיות האלפחורס אמורות להיות זהובות מעט בתחתית ולבנות בחלקן העליון.
  8. הניחו לעוגיות להתקרר ובינתיים הכינו קערה עם פתיתי קוקוס ומלאו שקית זילוף בריבת חלב.
  9. סדרו את חצאי העוגיות בזוגות אחד לצד השנייה. זלפו ריבת חלב על מחצית מהן ואת החצי שני הניחו מעליהן, ליצירת סנדוויץ'. לחצו מעט על העוגיות כדי שלא ייפרדו וגלגלו את הדופן שלהן בקוקוס.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.