maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לקציצות יווניות מתובלות - קפטדס

קציצות הבשר היווניות האלו הן פשוטות להכנה, וכשהן נעשות היטב, מתובלות כהלכה ומעקצצות בלשון בדיוק במידה הנכונה, זהו ללא ספק מעדן מלכים. כדאי לכם להגיש אותן חמות היישר מהמחבת בתור מנה עיקרית שתעשה לכם שמח בארוחה.
זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לקציצות יווניות מתובלות - קפטדס
רכיבים לקציצות בשר:
שמן - מעט (לטיגון)
מיץ לימון - ¼ כוס (סחוט טרי)
תפוחי אדמה - 5 (קלופים)
בשר בקר - 1 קג' (טחון)
בצל - 1 (לבן, מגורד)
פירורי לחם - ¾ כוס
פטרוזיליה - 1 כוס (קצוצה)
עלי מנטה - ⅓ כוס (מיובשים ומרוסקים)
קינמון - ½ כפית (טחון)
גרידת לימון - מ-1 לימון
ביצים - 2 (טרופות)
מלח - ½1 כפות
פלפל שחור - 1 כפית (גרוס)
לימון - 6 (פלחים)
אופן הכנת הקציצות בשר:
  1. שמנו מחבת עמוקה או סיר גדול בשמן טיגון, ובשלו על 165 מעלות.
  2. מזגו את מיץ הלימון לתוך קערה גדולה, הוסיפו את תפוחי האדמה ורסקו אותם יחד.
  3. הוסיפו לקערה עם תפוחי האדמה ומיץ הלימון את בשר הבקר, הבצל, פירורי הלחם, הפטרוזיליה, עלי המנטה, הקינמון, גרידת הלימון, הביצים, המלח והפלפל, וערבבו היטב.
  4. באמצעות ידיכם, קחו מתערובת הבשר שנוצרה והחלו לעצב ממנה כדורי קציצות בעובי 2.5 ס"מ וברוחב 5 ס"מ.
  5. הכניסו את הקציצות לתוך השמן הרותח בקבוצות קטנות. טגנו כל קבוצת קציצות כ-6-7 דקות.
  6. הגישו את הקציצות עם פלחי לימון.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: