header

מתכון לפודינג בננות וטרמיסו

אוהבים קינוחים מהמטבח האיטלקי וגם את המרקם החלק של פודינג ביתי איכותי? יש לכם חולשה לבננות מתוקות עם שדרוג של קפה שמקפיץ להן את הטעם? אם התשובות הן כן ואתם עומדים להיות חלק מארוחה גדולה ומושקעת, יש לנו את הקינוח המושלם בשבילכם. מדובר בגרסה מיוחדת של הטירמיסו האהוב מהמטבח האיטלקי שמצד אחד מסתמכת על וופלים מוכנים שיקלו על העבודה שלכם, אך מצד שני כוללת הכנת פודינג ביתי איכותי מ-0, אתגר שמתאים במיוחד לחובבי בישול וקינוחים מנוסים. אך אל תתנו לעבודה הזאת להפחיד אתכם וזכרו שרק מניסיון אפשר ללמוד, אז קראו את המתכון היטב ובפעם הבאה שאתם תתבקשו להכין קינוח יוצא מגדר הרגיל, תדעו בדיוק לאן לפנות!
זמן הכנה: 40 דקות
כמות סועדים: 12
רמת קושי: בינוני
מתכון לפודינג בננות וטרמיסו מקור תמונה: foodnetwork.com
רכיבים לפודינג בננות וטרמיסו:
חלב - ½4 כוסות
סוכר - 1 כוס
מלח - ½ כפית
קורנפלור - ⅓ כוס
חלמוני ביצים - 5 (טרופים קלות)
גבינת מסקרפונה - 2 כוסות (בטמפרטורת החדר)
אספרסו - ½ כוס (ביתי או מוכן, בטמפרטורת החדר)
ליקר קפה - ¼ כוס
וופל וניל - כ-300 גרם (ארוכים)
בננות - 6 (בשלות, חתוכות לפרוסות בעובי ס"מ)
אבקת קקאו - לקישוט (לא ממותקת)
אופן הכנת פודינג בננות וטרמיסו:
  1. חממו 4 כוסות חלב בסיר גדול על להבה בינונית-גבוהה עד שהן מגיעות לסף רתיחה. בינתיים ערבבו בקערה גדולה את הסוכר, הקורנפלור וכחצי כפית מלח. הוסיפו לקערה גם את החלמונים ואת חצי כוס החלב שנותרה.
  2. העבירו בערך חצי מכמות החלב החם מהסיר לקערה וערבבו בעזרת מטרפה או מערבל מזון על מהירות נמוכה, עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
  3. שפכו את תוכן הקערה בחזרה לסיר עם החלב שעל האש, כסו והמשיכו לבשל תוך כדי ערבוב קבוע עד שהתערובת מתחילה לבעבע.
  4. המשיכו לבשל תוך כדי ערבוב על להבה בינונית למשך 3-4 דקות, עד שהתערובת מקבלת מרקם סמיך. לאחר הזמן הזה יש לכבות את האש, להוסיף את גבינת המסקרפונה ולערבב קלות כדי לשלב אותה עם שאר הרכיבים.
  5. העבירו את כל התערובת מהסיר לקערה או לתבנית אפייה גדולה והמתינו עד שהיא תגיע לטמפרטורת החדר. ערבבו אותה קלות מדי פעם במשך הזמן הזה כדי למנוע היווצרות קרום על החלק העליון.
  6. אחרי שהתקררה, כסו את התערובת שבקערה או בתבנית בניילון נצמד והקפידו להצמיד אותו ישירות לפודינג, על מנת להמשיך ולהימנע מהיווצרות קרום. הכניסו למקרר למשך כשעתיים.
  7. אחרי הקירור יש להוציא את הפודינג ולערבב אותו היטב בעזרת מטרפה עד שיהיה חלק וקרמי. לאחר מכן, ערבבו את ליקר הקפה עם האספרסו בקערה קטנה, הכינו מראש קערת טרייפל גדולה או כלי זכוכית דומה והתחילו בהרכבת המנה.
  8. טבלו את הוופלים בתערובת הקפה למשך שניות ספורות כדי שעדיין יהיו עמידים ואז סדרו אותם "בעמידה" בצורת טבעת אחידה ככל האפשר סביב תחתית קערת הטרייפל.
  9. המשיכו לטבול וופלים בתערבות הקפה וסדרו אותם בשכיבה ב-2 שכבות על תחתית הקערה, במרכז הטבעת שיצרתם. שפכו מעל כ-2 כוסות מהפודינג, שטחו אותו בעזרת מרית והדקו אל דפנות טבעת הוופלים.
  10. סדרו מעל כחצי מכמות פרוסות הבננה, צרו מעליהן 2 שכבות נוספת של וופלים טבולים, מרחו מעל 2 כוסות פודינג נוספות וסדרו מעל את שאר פרוסות הבננה.
  11. מרחו ושטחו את החלק העליון של המנה עם כל הפודינג המקורר שנותר לכם, כסו את המנה בניילון נצמד (לא לשכוח להצמיד אותו לשכבה העליונה כדי למנוע יצירת קרום) והכניסו למקרר למשך 4 שעות לפחות.
  12. לפני ההגשה, קשטו עם אבקת קקאו לפי הטעם ושברי וופלים אם נותרו לכם כמה מהם אחרי ההכנה. בתיאבון!
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: