header

עוגת בננה במיקרוגל ללא סוכר

לפעמים כדי לאפות עוגה דרושה עבודה לא מעטה וידע כלשהו באפייה – אך במתכון שנציג עכשיו בפניכם אין כל צורך בדברים האלו. מדובר בעוגה כה קלילה ונוחה לאפייה, שגדושה ברכיבים טבעיים מתוקים ונהדרים, שכל מה שצריך לעשות כדי להרכיב אותה זה קצת לערבב, לשים במיקרוגל ולקבל קינוח נהדר בלי אף טיפת סוכר לבן.

 

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 2
רמת קושי: קל
עוגת בננה במיקרוגל ללא סוכר מקור תמונה: tasty.co
רכיבים לעוגת בננה במיקרוגל ללא סוכר:
בננה - 1 (בשלה, מרוסקת)
ביצה - 1
שמן - 1 כף
אבקת אפייה - 1 כפית
קינמון - 1 כפית
דבש - 1 כף
תמרים - 2 (קצוצים, ללא הגלעין)
אגוזי פקאן - 2 כפות
קמח - ¼ כוס (30 גרם)
חלב - ½ כוס (120 מ"ל, מומלץ חלב סויה)
אופן הכנת העוגת בננה במיקרוגל ללא סוכר:
  1. בקערה מתאימה ערבבו ביחד את הבננה והביצה. לאחר מכן הוסיפו את השמן, אבקת הקקאו, אבקת האפייה, הקינמון והדבש וערבבו היטב ביחד.
  2. הוסיפו לתערובת ¾ מכמות התמרים הקצוצים והפקאנים, ואז העבירו פנימה גם את הקמח וערבבו היטב.
  3. הוסיפו את החלב וערבבו עד לקבלת תערובת אחידה. הוסיפו את שארית כמות התמרים הקצוצים ואגוזי הפקאן על ראש התערובת ואל תערבבו אותם.
  4. שמנו 2 תבניות רמקין עגולות ופזרו את התערובת מהקערה באופן שווה בין שתיהן. הכניסו למיקרוגל וחממו למשך 3 דקות.
  5. הוציאו את התבניות מהמיקרוגל, נקבו את העוגות קלות עם מזלג 3-4 פעמים, והחזירו למיקרוגל לחימום נוסף למשך 3 דקות.
  6. הוציאו את העוגות והגישו אותן חמות. בתיאבון!
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: