header

מתכון ללחם בננות עם "מערבולת" ריבת חלב

את לחם הבננות אתם אולי כבר מכירים – זהו סוג של עוגת בננות טעימה, מתוקה ונימוחה מאוד בפה. אך אנחנו רוצים להציע לכם כאן חידוש ושדרוג למנת הקינוח הנהדרת הזו; נגיעות של "מערבולות" ריבת חלב שמסוחררות לתוך הבלילה ומקפיצות את טעמה ומתיקותה הנפלאה של העוגה. נסו את המתכון הזה ותיהנו מקינוח נפלא שמתאים לכל יום בשבוע!

 

זמן הכנה: 20 דקות
כמות סועדים: 8
רמת קושי: קל
רכיבים למתכון ללחם בננות וריבת חלב:
קמח - 2 כוסות (250 גרם)
סודה לשתייה - 1 כפית
קינמון - 1 כפית
מלח - ½ כפית
בננות בשלות - ½1 כוסות (450 גרם)
חמאה - ¼ כוס (55 גרם, בטמפרטורת החדר)
סוכר - ¾ כוס (150 גרם)
יוגורט יווני - ⅓ כוס (בטעם טבעי)
ריבת חלב - 3 כפות
אופן הכנת המתכון ללחם בננות וריבת חלב:
  1. חממו תנור מראש לחום של 175 מעלות.
  2. ערבבו היטב בקערה את הקמח, הסודה לשתייה, הקינמון והמלח.
  3. בקערה נפרדת מעכו את הבננות הבשלות. הוסיפו את החמאה והסוכר, וערבבו הכל ביחד בעזרת מיקסר ידני עד לקבלת תערובת חלקה.
  4. הוסיפו לקערת הבננות את הביצים והיוגורט, והמשיכו לערבל עם המיקסר עד שכל המרכיבים מתאחדים היטב.
  5. הוסיפו את הרכיבים היבשים מהקערה הראשונה אל קערת תערובת הבננות וערבלו בעזרת המיקסר עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
  6. שפכו את הבלילה לתוך תבנית לחם מלבנית משומנת היטב או מוברשת בחמאה.
  7. בעזרת כפית, צרו תלוליות של ריבת חלב על החלק העליון של התערובת, ואז באמצעות הקצה התחתון של כפית או של מזלג ערבבו אותן לתוך העוגה.
  8. הכניסו את התבנית לתנור ואפו למשך שעה, ולאחר מכן הוציאו והניחו בצד עד להתקררות מלאה.
  9. חתכו מן העוגה והגישו. בתיאבון.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
תכנים קשורים: לחם , עוגה , ריבה , מתוק , בננות , מתכון לקינוח