header

מתכון לבורקס כבד

את זה שהכבד בריא ומלא בערכים תזונתיים גבוהים אתם בוודאי יודעים. הוא עשיר בחלבונים, ברזל והמון ויטמינים, ואפשר להכין איתו מגוון רחב של מאכלים: לאפות, לבשל, לטגן, לצלות ולהקפיץ. הכנת הכבד פשוטה מאוד, תוכלו לראות זאת במתכון כבדי עוף צלויים במחבת וגם במתכון שפה, ולהכין בורקס קצת שונה וטעים שגם מי שלא אוהב את טעם הכבד יוכל להתמכר אליו.

בתור ילדה לא אהבתי את הטעם והמרקם של הכבד. הדרך היחידה שהסכמתי לאכול אותו הייתה בתוך בורקס, ונכון שהבצק קצת מוריד את הערכים הבריאים, אך השילוב בין שניהם יוצר מנה מהירה, קלה להכנה, מהנה וטעימה שאפשר לאכול כמנה ראשונה או כמנה בפני עצמה לצד תוספת בריאה. במתכון הבא אני משתמשת בבצק עלים קנוי, אך אם תרצו להפוך את המתכון לבריא יותר, אני ממליצה להכין לבד את הבצק עם שליטה בכמויות השמן וקמח בריא יותר כמו קמח כוסמין.

כבד עוף

כמה טיפים לפני שנלמד איך מכינים בורקס כבד:

הבצק: לא חייב להשתמש דווקא בבצק העלים, אפשר ורצוי כמו שציינתי להכין בצק לבד כמו במתכון שלנו לבצק שמרים בסיסי. אם החלטתם לאפות עם בצק קנוי, הפשירו אותו לפני ההכנה.

חיתוך הבצק: השתמשו בסכין חדה ולא משוננת כדי לחתוך אותו בקלות. גם גלגלת פיצה תסייע מאוד בפעולת חיתוך חלקה. אפשר לקפל את ריבועי הבצק לצורת משולשים, ריבועים או רולדה, לבחירתכם.

המילוי: אפשר למעוך את תערובת הכבד, ואפשר גם להשאיר אותה קצוצה דק. תמיד כשאתם מכינים בורקסים השתדלו להוסיף במרכז הבצק תערובת בנדיבות ולפזר אותה מעט, כדי שלא יווצר מצב שהבורקס ריק ממילוי ומכיל בעיקר בצק. כדאי להקפיד על כך שהמלית לא תגיע לשוליים כדי שלא "תברח" החוצה, במיוחד כאשר המילוי מכיל גם רוטב או גבינות המתפשטות בזמן האפייה.

הידוק הבצק: כדי להדק היטב את הבצק אפשר לעשות זאת בעזרת מזלג. לחיצה בעזרת שיני המזלג תיצור סגירה הרמטית וטובה.

מריחת הביצה: כדי להעשיר את טעם הבורקס אפשר להחליף את כפית המים שמערבבים עם הביצה הטרופה בחצי כפית שמן זית שתוסיף טעם מיוחד לבורקסים, ובנוסף לשומשום (לא חובה) אפשר לפזר מעל קימל או קצח.

תבנית האפייה: חשוב מאוד לסדר את הבורקסים עם מרווחים, כדי שיהיה להם מספיק מקום לתפוח, אחרת הם ידבקו אחד לשני.

 

זמן הכנה: 20 דקות
כמות יחידות: 20
רמת קושי: קל
מתכון לבורקס כבד
רכיבים לבורקס כבד:
כבד - 500 גרם
בצל - 1 (קלוף, קצוץ)
פפריקה מתוקה - ½ כפית
כמון - ¾ כפית
מלח - 3/4 כפית
פלפל שחור - קורט
שמן זית - כף
בצק עלים - חבילה
ביצה - 1 (למריחה מעל)
מים - ½ כפית עד כפית (או שמן זית, למריחה מעל)
שומשום - ¾ כוס (לפיזור מעל)
אופן הכנת בורקס כבד:
  1. מקלפים וחותכים את הבצל לרצועות דקות. preperation
  2. מחממים מחבת עם מעט שמן זית על אש בינונית, ומטגנים כ-2 דקות את הבצל עד שהוא מתחיל להזהיב.
  3. מנקים את הכבדים מהחלקים הלא אכילים וקוצצים דק. preperation
  4. מוסיפים למחבת את הכבדים והתבלינים: פפריקה, כמון, מלח, פלפל שחור, מערבבים ומטגנים כ-דקה עד שהכבדים רכים מבפנים וצלויים מבחוץ. preperation
  5. מסירים מהאש, מקררים מעט ומועכים עם מועך תפוחי אדמה / מזלג או קוצצים בעזרת סכין (אפשר גם לטחון במיקסר אבל התערובת רכה וממש קלה למעיכה).
  6. על משטח מעט מקומח, חותכים את הבצק לריבועים שווים, מניחים בכל מרכז ריבוע תערובת, סוגרים לצורת משולש ומהדקים את דפנות הבצק (להידוק חזק מומלץ להרטיב את קצה הבצק עם מעט מים). לקבלת בצק דק יותר רדדו מעט בעזרת מערוך (לא חובה). preperation
  7. טורפים בקערית ביצה עם כפית מים, מורחים על כל ריבוע וריבוע כדי לקבל גוון שחום ויפה (לא חייב) ומפזרים מעל שומשום.
  8. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 30 דקות, או עד שהבצק מקבל צבע חום זהוב.
  9. מגישים חם. preperation
טיפ השף:
לשדרוג הטעם אפשר להוסיף לתערובת הכבד עשבי תיבול קצוצים כמו כוסברה או פטרוזיליה.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: