header

מתכון לביף וולינגטון - בשר בקר עטוף בבצק עלים

אם אתם אוהבים לבשל מאכלים מיוחדים וקלאסיים, מתכון ביף וולינגטון הוא אתגר מעורר תיאבון שאתם חייבים לנסות! מנת הבשר המיוחדת הזו נחשבת לאחת ממנות הדגל במטבח האנגלי, ומי שמצליח להכין אותה כמו שצריך נחשב למקצוען של ממש. זמן ההכנה הנדרש קצר, ובסופו תוכלו ליהנות מאחת מהמנות החגיגיות ביותר שקיימות בעולם הקולינריה.

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 6
רמת קושי: קל
מתכון לביף וולינגטון - בשר בקר עטוף בבצק עלים מקור תמונה: sweetandsavorymeals
רכיבים לביף וולינגטון:
שמן זית - 4 כפות (מחולקות)
סטייק בשר - 6 יחידות (כל אחת בעובי 5 ס"מ ובמשקל של 230 גר')
בצק עלים - 1 ק"ג (מופשר)
ביצה - 1 (טרופה)
פטריות - 225 גר' (טריות, חתוכות)
בצלצלי שאלוט - ¼ כוס (קצוץ)
קמח לבן - 2 כפות ועוד קצת לקימוח
ציר בקר - 300 מ"ל (מתכון לציר בקר, או ½1 כוסות מים + ½1 כפיות אבקת מרק בשר)
טימין - 2 כפיות (קצוץ טרי)
אופן הכנת הביף וולינגטון:
  1. חממו מחבת וצקו 2 כפות שמן זית לתוכה.
  2. צרבו את חתיכות הסטייק כ-2-3 דקות מכל צד, הסירו מהאש והניחו בצד. שמרו על חתיכות הסטייק חמות.
  3. קמחו משטח עבודה ורדדו את בצק העלים בעזרת מערוך. חתכו את הבצק המרודד ל-12 מלבנים בגודל 14X14 ס"מ.
  4. הניחו סטייק במרכז כל אחד מ-6 מלבני הבצק, הברישו במעט מים את השוליים של הבצק והניחו אחד מהמלבנים הנותרים מעל כל אחת מחתיכות הבשר. הדביקו את השוליים בעזרת האצבעות.
  5. העבירו את השוליים של הבצק מתחת לבסיס המאפה על מנת להסתירם, ולאחר מכן חתכו 4 חריצים קטנים בחלקו העליון של המאפה כדי לאפשר לאדים לצאת בזמן האפייה.
  6. הניחו את הביף וולינגטון על תבנית אפייה המרופדת בנייר אפייה, הברישו את הבצק בביצה והכניסו לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 200 מעלות, למשך 25-30 דקות או עד שהמאפה מקבל גוון חום-זהוב.
  7. בזמן שהבשר בתנור, חממו במחבת שבה שצרבתם את הסטייקים 2 כפות שמן זית וטגנו את הפטריות ובצלצלי השאלוט כ-3-5 דקות.
  8. הוסיפו את הקמח וערבבו היטב כחצי דקה.
  9. צקו את ציר הבקר לתוך המחבת וערבבו עד לקבלת רוטב חלק. הביאו לרתיחה ובשלו עד שהרוטב מתעבה כ-2 דקות.
  10. הוסיפו את היין והטימין, בשלו וערבבו כ-2 דקות נוספות. הגישו יחד עם הבשר.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: