header

מתכון למוקפץ צמחוני נפלא וקליל

אוהבים אוכל מוקפץ? מסוגלים לחסל חבילות שלמות של קשיו? מחפשים מנה צמחונית טעימה במיוחד? את השילוש הקדוש הזה תוכלו למצוא במתכון הנהדר והקליל הבא, ומה הופך אותו לכה טעים? שילוב מנצח של כמה ירקות בריאים במיוחד, אורז מלא ושני מרכיבים סודיים כמו ערמוני מים וקשיו! אז קדימה, למה אתם מחכים? היכנסו למטבח והתחילו לעבוד על המנה שהולכת לכבוש את לבכם!

זמן הכנה: 20 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
מתכון למוקפץ צמחוני נפלא וקליל מקור תמונה: tasteofhome
רכיבים למוקפץ צמחוני עם אורז מלא, ערמוני מים וקשיו בדבש:
מים - ¼ כוס
סוכר חום - 2 כפות
מיץ לימון - 2 כפות
שמן זית - 2 כפות
שן שום - 1 (כתושה)
פטריות - 2 כוסות (טריות וחתוכות)
גזר גמדי - 100 גרם (טריים וקצוצים גס)
קישוא - 1 (קטן, חתוך לפרוסות של כחצי סנטימטר)
פלפל אדום - 1 (קטן, קצוץ גס)
פלפל ירוק - 1 (קצוץ גס)
בצל ירוק - 4 (קצוץ היטב)
אורז מלא - 2 כוסות (מבושל בהתאם להוראות היצרן)
ערמוני מים - 200 גרם (חתוכים וסחוטים)
קשיו - ½ כוס
אופן הכנת המוקפץ צמחוני עם אורז מלא, ערמוני מים וקשיו בדבש:
  1. ערבבו בקערה קטנה רוטב סויה, מים, סוכר חום ומיץ לימון עד לקבלת תערובת אחידה. הניחו את הקערה בצד.
  2. חממו שמן במחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה, הכניסו לתוך המחבת שום והקפיצו אותו למשך כדקה.
  3. הוסיפו למחבת פטריות, גזר גמדי, קישוא, פלפלים ובצל, וטגנו אותם עד שהם יקבלו מרקם פריך, למשך 6-8 דקות.
  4. שפכו למחבת את תערובת הנוזלים מהסעיף הראשון, והביאו לכדי רתיחה.
  5. הוסיפו אורז וערמוני מים, והמשיכו לבשל לעוד כמה דקות.
  6. הוציאו את המנה לצלחות, פזרו מעליה קשיו והגישו לשולחן.
טיפ השף:
ניתן להחליף את אגוזי הקשיו הרגילים בקשיו בדבש.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
App Logo
באפליקציה נוח יותר